(specialspices.nl) graag feedback!

1
Beste allemaal,

een maand geleden ben ik een webwinkel begonnen: http://www.specialspices.nl, je kan er bijna alle kruiden en specerijen kopen. Mijn USP zijn de lage verzendkosten, overige webwinkels die kruiden verkopen doen het in potjes en dan zijn de verzendkosten al snel €6,75, bij mij gaat het op gewicht dus een zakje van 10 gram is €0,64. Daarnaast bied ik ook de service dat als je kruid of specerij er niet bij staat, dat wij voor jou op zoek gaan.

Qua marketing en promotie hebben we gebruik gemaakt van facebookadvertenties en google adwords. Deze webwinkel is gemaakt bij mijnwebwinkel.nl, ik geprobeerd het minder standaard te maken.

Ik ben erg benieuwd wat jullie er van vinden, ook van het aanbod en de kruiden.

Alvast bedankt!
http://www.specialspices.nl - webwinkel voor al je kruiden & specerijen!

Re: (specialspices.nl) graag feedback!

2
Je assortiment is kleiner dan het kruidenrek in de gemiddelde supermarkt en je presenteert dat in de non-layout van mijnwebwinkel: het "special" in "special spices" is nog ver te zoeken.

Als hobbykok mis ik ook de verse en half verse kruiden en specerijen. Je hoeft bijvoorbeeld geen complete basilicumplant-in-pot te verkopen, maar vers geplukte basilicumbladen zijn wel veel smakelijker dan gedroogde vlokken uit een potje of zakje.

Verder laat je een kans liggen met echte basisingrediënten die iedereen toch nodig heeft: peper en zout.

Kortom, ik zou nog eens goed overdenken wat de unieke formule van een speciaalzaak in kruiden en specerijen is en hoe je die vervolgens smaakvol weergeeft. "Goedkoop verzenden want wij doen het in een zakkie" is niet waarom het moet draaien.
StoreCore.io

Re: (specialspices.nl) graag feedback!

3
Beste Ward,

Bedankt voor je reactie. Ik moet inderdaad nog een balans vinden in het assortiment, wil ik alleen 'speciale' kruiden aanbieden, of wil ik ook gewone kruiden aanbieden. Eerst focuste ik vooral op de speciale kruiden maar omdat het aanbod dan nogal schaars is heb ik ook de wat normalere kruiden aangeschaft, en de meeste voor een kleinere prijs voor de supermarkt. Ik zal inderdaad ook kunnen overwegen om ook de basis te verkopen.

Ik ben het ook zeker met je eens dat verse kruiden lekkerder smaken dan gedroogde, hier zal ik ook naar kunnen kijken. Ik denk wel dat het lastig wordt qua inkoop, maar wellicht dat ik hier een oplossing voor kan vinden.

Wat vind je van de lay-out van de webwinkel, los van het assortiment?
http://www.specialspices.nl - webwinkel voor al je kruiden & specerijen!

Re: (specialspices.nl) graag feedback!

4
Waarom kopen mensen online kruiden?

Niet omdat het 10 cent goedkoper is kan ik je vertellen. Zoals Ward al zei is het allemaal niet erg special. Dat lijkt mij sowieso geen goede tactiek, maar je website naam helpt ook niet mee.

als ik kurkuma wil kopen ga ik naar de lokale winkel, als ik een specifiek indisch kruid zoek ga ik online kijken.
De beste shampoo vind je op http://www.GoedeShampoo.nl
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: (specialspices.nl) graag feedback!

5
Hallo Goede Shampoo,

Bedankt voor je bericht, het eerste doel is om speciale kruiden die je niet bij de supermarkt kan kopen online kunt bestellen. Ikzelf kom oorspronkelijk uit een klein dorp, en in de omgeving is geen toko of iets dergelijks te vinden, mensen kunnen bepaalde recepten niet uitproberen omdat ze geen 30 km willen rijden om bepaalde kruiden op te halen. Als 'extra' service hebben wij ook de wat bekende kruiden aangeschaft, als mensen al op de site zijn kunnen ze dat ook misschien voor een goedkoper tarief aanschaffen.

Dan gaat het niet om 10 cent maar soms wel euro's

Heb je ook feedback qua lay-out?
http://www.specialspices.nl - webwinkel voor al je kruiden & specerijen!

Re: (specialspices.nl) graag feedback!

7
Het is allemaal een beetje pover. Een beetje schraal. Je hebt al geen makkelijk product om te verkopen online, dus je zal op een of ander manier een gevoel moeten overbrengen. Goed idee om recepten te publiceren en een blog bij te houden. De teksten bij de kruiden zijn zo kort, dat ze echt nooit in organische zoek resultaten gaan verschijnen. Zou daar toch een smeuïger of in jouw geval kruidiger verhaal van maken. Als inspiratie denk ik dat een uiterlijk als dit beter gaat functioneren:

http://www.americanspice(punt)com/

Re: (specialspices.nl) graag feedback!

10
Ik heb zelf jaren op Mijnwebwinkel gezeten, en uit ervaring zou ik je aanraden om als het even kan over te stappen. Op andere platforms heb je voor een vergelijkbaar bedrag een berg meer functionaliteit en service.

Maar je grootste probleem wat mij betreft ligt inderdaad in je assortiment, zoals hierboven al benoemd.
Vintagious.nl - Vintage in een modern jasje
RetroNintendoKopen.nl - Video Game Nostalgie