algemene voorwaarden

1
Hallo,

Hier ben ik voor de eerste keer op uw forum. Maar met veel vragen.
Ik ben in een moeilijke fase van het uitzoeken van de juridische grenzen van de algemene voorwaarden.
1- Moet ik als webwinkel met twee contracten beginnen? Moet een contract tussen de webwinkel en de klant/bezoeker en een ander contract tussen de webwinkel en de leverancier gemaakt worden?
2- Moet ik de juridische vragen bij deze rubriek plaatsen

M.V.G.

Pary
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: algemene voorwaarden

5
Hiermee heb ik een probleem nog. Want als ik een contract tussen mijn webwinkel en de consument heb vastgesteld, maar geen contract tussen mij als webwinkel en de leverancier, dan juridisch gezien, bij de problemen met de consument, zal ik alleen verantwoordelijk voor zijn. De leverancier is op dat moment niet in beeld. Als de leverancier zijn werk niet goed doet bij de levering, zal de consument de klachten naar mij toesturen. En dan heb ik niks op papier met de leverancier vastgesteld. De leverancier kan misbruik maken van deze situatie.

Re: algemene voorwaarden

6
Pary schreef:Hiermee heb ik een probleem nog. Want als ik een contract tussen mijn webwinkel en de consument heb vastgesteld, maar geen contract tussen mij als webwinkel en de leverancier, dan juridisch gezien, bij de problemen met de consument, zal ik alleen verantwoordelijk voor zijn. De leverancier is op dat moment niet in beeld. Als de leverancier zijn werk niet goed doet bij de levering, zal de consument de klachten naar mij toesturen. En dan heb ik niks op papier met de leverancier vastgesteld. De leverancier kan misbruik maken van deze situatie.
De consument doet zaken met jouw, jij bent voor hem dus altijd de eindverantwoordelijke en het aanspreekpunt. Wat jij met jouw leverancier afspreekt maakt de consument niets uit. Uiteraard moet je één en ander wel goed geregeld hebben.

Re: algemene voorwaarden

7
Neem gerust een kijkje in onze voorbeeld algemene voorwaarden: https://www.webwinkelkeur.nl/webwinkel/ ... webwinkel/ .

Pas deze wel aan op de punten waarop WebwinkelKeur genoemd wordt. Voor de rest denk ik dat ze een mooie basis zijn als algemene voorwaarden richting je klanten. Voor andere zaken hebben we ook voorbeeldteksten op onze website.
WebwinkelKeur - Webshop Keurmerk + Klantbeoordelingen: Modern keurmerk, ouderwets vertrouwen. Vanaf €8,95 p/m

Re: algemene voorwaarden

8
Er zijn nog al wat regeltjes voor het aanhouden van een webshop.
Inde Algemene voorwaarden worden de afspraken geregeld tussen de webshophouder en de consument, tenzij u ook levert aan zakelijke klanten, dan zullen ook hier duidelijke voorwaarden voor moeten vastgelegd.

Het is onze specialisatie m.b.t. alle juridische vragen omtrent websites, webshops, hosting etc.
Zie terzake onze website: http

Re: algemene voorwaarden

9
En denk niet te licht over het starten van een webwinkel, je bent ondernemer, dat brengt risico's met zich mee. Ook wanneer je dropshipt heb je kosten. Klanten mogen retourneren, je draait dan op voor de verzendkosten voor de heenzending en het is maar de vraag of jouw leverancier de producten ook retour neemt.

Een webwinkel starten is meer dan het in elkaar zetten van een webwinkel. Er komt ook een verantwoordelijkheid blij kijken. Denk bijvoorbeeld aan vakantie, je moet er dan ook voor zorgen dat er bij problemen iemand is om deze op te lossen. Zo zijn er veel meer scenario's waarin je een bepaalde verantwoordelijkheid hebt.
WebwinkelKeur - Webshop Keurmerk + Klantbeoordelingen: Modern keurmerk, ouderwets vertrouwen. Vanaf €8,95 p/m