Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

lightspeed ecommerce
lightspeed ecommerce
 
nicksmeubels
Berichten: 15
Lid geworden op: 23 december 2018

Opstarthulp nodig

23 december 2018

Hallo,

Ik ben een paar dagen geleden gestart met de webshop https://www.nicksmeubels.nl/ Ik heb de website gemaakt met jouwweb en maak nu gebruik van 3 maanden gratis hosting in die tijd wil ik mijn webshop helemaal inrichten en producten toevoegen. Ik ben 15 en wil volgend jaar naar de KVK om informatie in te winnen over inschrijving en dergelijke. Ik loop alleen tegen een aantal "problemen" aan.
1: Wat moet ik in een productomschrijving zetten?
2: het is voor mij te duur om producten op voorhand te maken daarom maak ik ze zo realistisch mogelijk en plaats foto's van de uiteindelijke kleur/afwerking maar ik weet niet of dit mensen afschrikt.
3: Zelfs als ik heel specifiek zoek kom ik mijn webshop niet tegen ik heb gelezen dat het een week kan duren voordat google dat bijwerkt maar ik weet niet of ik hier nog iets voor moet doen.

Nick Klomphaar
 
James Hardenberg
Berichten: 126
Lid geworden op: 23 maart 2017

Re: Opstarthulp nodig

26 december 2018

1. Een zo goed mogelijke beschrijving van het product wat getoond wordt. Vermeld zoveel mogelijk nuttige informatie. Afmetingen, soorten, kleuren, waarvoor het gebruikt wordt, voordelen, nadelen, werkelijk alles wat je maar kan bedenken dat zinvol is om te weten. Je kan de hoeveelheid informatie opbreken met subkoppen, zodat het geheel overzichtelijk blijft.
2. Dit kan je alleen te weten komen door het te testen. Iedereen heeft een mening, maar meningen verschillen. Jaag daarom alleen of vooral de feiten achterna. Dit doe je door alles te testen zodra de webshop live staat en zo goed mogelijk bij te houden wat er gebeurt in de webshop. Je zou bijvoorbeeld van een paar producten de best mogelijke kwalitatief hoogwaardige foto's kunnen plaatsen en die splittesten (zoek a.u.b. uit wat dat woord betekent) tegenover de productfoto's die je daadwerkelijk wil gaan gebruiken. Zodoende kom je erachter in hoeverre de kwaliteit van de foto's invloed hebben op de hoeveelheid sales / de conversie.
3. Ja, het belangrijkste is om te zorgen dat er op een andere site ergens op internet, een link naar jouw site wordt opgenomen. Zodra Google dan jouw link tegenkomt, nemen ze een kijkje bij jou op de site en gaan ze deze opnemen in de zoekresultaten (geen garanties, dit is slechts de gebruikelijke procedure!). Meld de site / shop ook aan via Google search console. In Jouwweb zou je moeten kunnen terugvinden hoe dit proces werkt. Bekijk ook de startershandleiding voor zoekmachine optimalisatie van Google (zoek deze op via Google) om meer te leren over jouw website en hoe de zoekmachines daarmee omgaan. Er staan belangrijke dingen in die elke website- of shopeigenaar zou moeten weten.

Suc7,
James Hardenberg
 
Gebruikersavatar
PIN ACCESSOIRES
Berichten: 74
Lid geworden op: 01 februari 2018
Contacteer:

Re: Opstarthulp nodig

03 januari 2019

Ik denk dat je op dit moment niet goed gevonden gaat worden in de zoekmachines.
Je hebt gewoonweg te weinig inhoud waaruit google zou kunnen afleiden waar je website over gaat.

Ik denk dat de kans vrij klein is dat je zichtbaar zal zijn op de zoektermen: "maatwerk meubels" "keuken tafel".

Je zal waarschijnlijk gaan ranken op de combinatie "micksmeubels" en "keukentafel frans".

De fotos van de producten geven een vertekend beeld en maken het waarschijnlijk alleen maar erger.
Niemand zal met deze mockups een tafel online willen bestellen.
Mensen willen mooie fotos van enkele opgeleverde producten zien. Een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Als ik jou was zou ik dus beginnen met mooie fotos van een project dat af is en vandaar weer verder gaan.

Succes !!
Pin accessoires | Verifone accessoires | Pinautomaat beschermhoes | Onderdelen voor uw mobiele pinapparaat.