Kleding fotografie, wat is het geheim?

1
Kleding op bepaalde webshops is soms 'gevuld' gefotografeerd zonder een torso.
Een halsloze torso kan soms helpen, maar niet als het bijvoorbeeld een gehaakt vest betreft dat open moet hangen en je dus ook de gehele achterzijde (van de binnenkant) moet zien. Is er iemand die het geheim weet vrij te geven hoe deze kledingstukken gevuld worden? Voorbeelden van wat ik bedoel zijn bijvoorbeeld te zien op Esprit.nl.

Re: Kleding fotografie, wat is het geheim?

4
Ik kwam dit topic tegen in een zoektocht naar productfotografie.
En ben wel benieuwd naar het antwoord op de vraag van de ts.

Als ik het antwoord van Ward lees zou dat betekenen dat je de torso uit het originele beeld wegpoetst. Dit betekend dat je alsnog een foto moet hebben van het kledingsstuk achter de torso. Anders weet photoshop ook niet wat hij op het greenscreen virtueel moet projecteren.
Of maak ik nu een denkfout?
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Kleding fotografie, wat is het geheim?

5
@Warface

Dit wordt op twee manieren gedaan.
1e Foto maken van het kledingstuk op een torso of model, vervolgens nog een foto maken van de binnenkant daarna deze twee foto's in elkaar shoppen.

Dit is wel erg arbeidsintensief. Daarnaast moet je goed kijken naar overlopende prints en de contouren van de stof.

2e Gebruik maken van een halsloze torso of etalagepop. Dit kan je zelf doen, alleen is de kans van slagen niet heel groot. Wij maken deze poppen op maat, kijk maar eens naar dit filmpje: [Youtube]http://youtu.be/mmYe6JvgS3A[/Youtube]

De eerder genoemde transparante torso/ buste heeft weinig zin, je kijkt dan tegen het plastic van de torso aan.

Met het keyen bereik je niet het gewenste zwevende effect, je kunt het hiermee wel vrijstaand maken door de achtergrond te vervangen met wit. Het risico van een Chromakey groene of blauwe achtergrond is de gloed die het afgeeft op de kleding.
Op onze website staan een filmpje op de homepage, rechtsonderin sta ik transparant FotoCube te presenteren. Hier is de achtergrond ook weggekeyed, als je goed kijkt zie je op de mouw een lichte groene gloed.
Dit wil je bij je productfoto die vaak ook nog eens uitvergroot kan worden natuurlijk niet zien.

Ik hoop jou (en misschien anderen) wat wijzer te hebben gemaakt.

Groeten
Jeroen Wigman
FotoCube | Specialist in productfotografie

Voor alles op het gebied van online productpresentatie.

http://www.fotocube.nl en

Re: Kleding fotografie, wat is het geheim?

11
De onzichtbare kleding wordt gefotografeerd op een pop die uit losse uitneembare onderdelen bestaat. Deze zijn met magneten bevestig zodat je per artikel bepaalde elementen kunt verwijderen om zo het gewenste resultaat te krijgen. (Ik weet niet of ik hier de link mag posten) maar mocht je meer details willen zien, wij verkopen ze ook in onze webshop.
Laatst gewijzigd door Wouter Hol op 19 januari 2018, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Link weggehaald, dat mag inderdaad niet.