Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

The Shop Builders
The Shop Builders
 
Gebruikersavatar
Het Varaantje
Berichten: 1654
Lid geworden op: 08 april 2010
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Webwinkel en de overheid; welke verplichtingen?

25 oktober 2014

Mag zoveel niet....

2-3 keer per maand komt er een bezorger met een aantal dozen voor mij. "s avonds verpak ik alle bestellingen en die neem ik de volgende ochtend mee naar werk om ze op de terugweg af te geven bij het postkantoor. Gaat de gemeente helemaal niks aan.
Volgens mij heeft dat niets te maken met de kwestie? Het gaat niet om het verpakken thuis, maar om het afhalen aan huis...
Volgens mij wordt er geen onderscheid gemaakt tussen het mogen runnen van een webwinkel vanuit huis met of zonder afhaalmogelijkheid. Een webwinkel met afhaalmogelijkheid zal eerder hinder veroorzaken dat wel en er kan daardoor eerder geklaagd worden door de omgeving bij de gemeente. Maar die zal eerder een webwinkel gewoon verbieden (Mag niet volgens bestemmingsplan) dan afspraken maken over overlast.

Er zal vroeger bij mij in de flat een nagelstudio. Een paar keer ingebroken bij medeflatbewonders, 2x brandstichting en vaak bekladding en fietsendiefstal. Nu zal dat niets met de klanten van de nagelstudio te maken hebben gehad maar meer met het normaal gaan vinden van vreemde mensen in de flat. Even de deur openhouden voor iemand die vast voor de nagelstudio komt en op het laatst was de controle weg. Makkelijk voor iemand met foute bedoelingen om even de afgesloten fietsenstalling open te zetten e.d.

De nagelstudio is nu al een tijd weg (weet niet waarom) maar ik ben er wel blij om. Als er nu vreemden lopen valt dat op (bent u op bezoek bij iemand?) Ik hoor nu niks meer over criminaliteit. En zo kan ik best begrijpen dat mede-flatbewoners het absoluut niet op prijs gaan stellen als er dagelijks allemaal mensen bij mij pakjes komen afhalen.
De leukste dierenbeeldjes bij [url=http://www.hetvaraantje.nl]Webwinkel het Varaantje[/url]
 
Gebruikersavatar
Captain Pervert
Berichten: 221
Lid geworden op: 31 januari 2012

Re: Webwinkel en de overheid; welke verplichtingen?

17 november 2014

Als je je webwinkel runt vanuit een flat en serieus overweegt om een afhaalmogelijkheid aan te bieden, doe je echt iets helemaal fout.
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht