vraag over inkopen merk kleding op instagram en website

1
Hallo,

Ik heb een paar vragen en ik denk dat de mensen hier dat wel kunnen beantwoorden.

- Is het toegestaan om kleding,accessoires in een stenen winkel te kopen en  van ebay, en andere site's en deze dan online door te verkopen ?

- Mag ik het ook doorverkopen zonder vermelding van waar het vandaan komt ? Wel laat ik de labels en zo er gewoon opzitten.


ik wil ongeveer het zelfde concept als dit bedrijf   (Fbymm) op instagram shopping services 

ik heb de kvk gebeld en die zegen dat het mag, ik heb ook een mail gestuurd en daar zegen ze dat het niet mag mits ik toestemming heb van de leveranciers ik zelf vind dit rare want ik nam aan dat je als bedrijf mag ik kopen waar je wil. ik wil de mergen verkopen zoals , gucci , supreme dure merken dus waar der maar weinig van zijn.

Ik hoor graag wat jullie te vertellen hebben.

Met vriendelijke groet,

Re: vraag over inkopen merk kleding op instagram en website

2
In eerste instantie is mijn antwoord, ja dat mag. Anders kan ik als verkoper van 2ehands boeken niets. Ik koop overal en nergens in en verkoop het online weer door.
Totdat ik grote merknamen zag. Ik weet alleen dat van grote merken je niet zomaar agent/importeur (groothandel) bent. Daar komen contracten bij kijken. 
Er zijn hier vast mensen die hier beter antwoord op weten.
www.BoekenSchaap.nl Hét adres voor 2ehands boeken met méér inhoud
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: vraag over inkopen merk kleding op instagram en website

8
Het is een beetje een grijs gebied.
Niet illegaal dus kan niet strafrechtelijk vervolgd worden zolang het originele merkartikelen zijn en je gewoon belasting er over betaald.

Veel merken hebben echter voor elk land een exclusieve importeur/distributeur dus je kunt bijvoorbeeld niet naar Duitsland rijden en daar inkopen en in Nederland verkopen.
Dat is dan grijze import of parallel import, niet illegaal maar voor de meeste merken niet wenselijk.
Ze kunnen dan een claim bij de verkoper neerleggen en zich baseren op merkrecht.

Als je het echter in een Nederlandse winkel koopt en in Nederland verkoopt en je houd je aan de wettelijke regels is er volgens mij weinig wat ze kunnen doen.