Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

lightspeed ecommerce
lightspeed ecommerce
 
Linda_HoutNieuw
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 september 2018

Fysieke verkoop vanuit huis naast webshop

14 september 2018

Hallo,

Vorig jaar november zijn mijn man en ik, naast onze huidige baan, een webshop begonnen in woonaccessoires. Mijn man maakt mooie dingen van hout en ik koop woonaccessoires in van bekende en minder bekende merken, zodoende heet onze webshop 'Hout & Nieuw woonaccessoires'.

Op dit moment hebben we onze voorraad in een grote kast in de slaapkamer staan, maar we willen eigenlijk een gedeelte van de garage ombouwen tot 'magazijn', van waaruit we ook zo af en toe onze producten fysiek willen verkopen. We willen hier dan melding van doen op social media en bijv. de eerste zaterdag van de maand een paar uurtjes de (garage)deur openen voor mensen die op zoek zijn naar een leuk cadeautje voor zichzelf of voor een ander.

Nu lees ik overal dat detailhandel vanuit huis niet mag, maar als we op deze manier zo af en toe wat vanuit ons 'magazijn' willen verkopen, moeten we hier dan een vergunning voor aanvragen? Ik begrijp dat het het handigst is om dit bij de gemeente na te vragen, maar ik wil eigenlijk geen slapende honden wakker maken.... 

Zijn er hier misschien ondernemers die ook fysiek verkopen naast een webshop en die me van wat meer informatie kunnen voorzien?
 
Electronixs.nl
Berichten: 728
Lid geworden op: 06 augustus 2014
Locatie: Hillegom
Contacteer:

Re: Fysieke verkoop vanuit huis naast webshop

14 september 2018

Ik lees op ikgastarten.nl dat 1/3 gebruikt mag worden als bedrijf. Maar dit kan per gemeente verschillen. Je mag aan de buitenzijde geen borden en dergelijk hangen die op een bedrijf duiden. Het zal ook per deel van de gemeente verschillen. Ikzelf woon buiten het centrum en de buren zijn grote bedrijven. Daar zal het meer flexibel zijn als in een woonwijk. Zeker als andere bewoners er last van hebben zoals parkeergelegenheid uitzicht etc.
Barcode scanner - IR Thermometer - 12V Voedingen http://www.electronixs.nl
 
frafra
Berichten: 1051
Lid geworden op: 15 januari 2011
Locatie: Breda

Re: Fysieke verkoop vanuit huis naast webshop

14 september 2018

Als maar 1 van jouw buren gaat klagen bij de gemeente omdat hij/zij zijn eigen auto niet meer kan parkeren bijvoorbeeld dan ben je de sjaak.
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht