Wonen in België, webwinkel Nederlandse markt?

1
Dag,
ik heb een praktische vraag om mee te beginnen. Ik ben heel rustig bezig om mijn webwinkel op te gaan starten. Mijn idee is heel leuk, maar dat wil ik nog niet delen hier.
Punt is wel dat ik in België woon (dicht tegen de grens weliswaar :lol: ), maar voornamelijk me op Nederlandse klanten wil richten. België zou ook kunnen, maar is niet mijn voornaamste doel.
Ik ben Nederlandse en houd nog altijd in het achterhoofd dat ik ooit weer terug ga naar Nederland.

Hoe pak ik dat zo praktisch mogelijk aan?
Groetjes en bedankt, Mieke
http://aagjedoeken.wordpress.com/

2
Inschrijving KvK en belastingen moeten in België geregeld worden voor de rest maakt het weinig uit.
Neem uiteraard wel een nl domeinnaam.

Vraag me wel af hoe je de verzendkosten gaat regelen?

3
Het 1 en ander hangt ook nog af in welk land jij belastingplichtig bent en hoeveel je gaat verkopen in NL... raadpleeg in ieder geval een fiscalist of accountant die zich specialiseert in zulke zaken.
I came, I saw.... I got Zenned.
http://www.getzenned.nl

4
Ik heb gisteren meteen maar even wat instanties in België aangeschreven. Wie weet kunnen ze me daar helpen (Unizo, KvK, Werkwinkel).

Enne, ik woon dicht bij de grens. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat ik voor de verzending heen en weer zou kunnen gaan naar Nederland.

Ik ben nu belastingplichtig in België. Tenminste, ik heb geen inkomen enzo meer in Nederland en doe alleen aangifte hier. Volgens de Belastingdienst van Nederland klopte dat ook.

Mijn uiteindelijke doel is om mijn salaris te creeëren dmv die webshop. Ik hoef niet rijk te worden, maar wel brood kunnen eten (het liefst met beleg :P ).

Bedankt voor jullie snelle reacties.
http://aagjedoeken.wordpress.com/
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

5
Oh ja, nog een praktische vraag. Kan ik met een Belgisch KvK-nummer (of het equivalent daarvan) in Nederland bij groothandels terecht? Of uberhaupt bij andere internationale groothandels?

Deze week is er een startersbijeenkomst in het stadje waar ik woon. Daar ga ik maar even mijn eerste vragen afvuren.
http://aagjedoeken.wordpress.com/

6
Om in te kopen bij een buitenlands bedrijf is een BTW nummer belangrijker.

7
Een .nl domeinnaam is erg belangrijk om goed in de Nederlandse Google vindbaar te zijn. En de Nederlandse surfer zoekt natuurlijk via de Nederlandse Google. Verder is het van belang dat je backlinks naar je webwinkel verwijst die zoveel mogelijk van .nl domeinnamen afkomstig zijn. Google ziet een relevante backlink namelijk als een stem op jouw webwinkel, waardoor je hoger in de zoekmachines komt en meer opvalt. Daardoor zal je meer bezoekers naar je webwinkel krijgen.
[url=http://bit.ly/webwinkelstarten]Webwinkels tegen de allerscherpste tarieven[/url] NB: Ik ben zelf niet werkzaam bij ShopTrader of in welk verband dan ook betrokken bij deze onderneming. Dit betreft enkel een doorverwijzing naar ShopTrader's website.

8
HansBusiness schreef:Verder is het van belang dat je backlinks naar je webwinkel verwijst die zoveel mogelijk van .nl domeinnamen afkomstig zijn. Google ziet een relevante backlink namelijk als een stem op jouw webwinkel, waardoor je hoger in de zoekmachines komt en meer opvalt.
Het belangrijke woord is hier RELEVANT aan niet relevante backlinks heb je 3 x niets en kunnen je zelfs waarschijnlijk meer kwaad dan goed doen.
I came, I saw.... I got Zenned.
http://www.getzenned.nl

Backlinks

9
Klopt. Relevante backlinks, dus links vanaf andere websites die over hetzelfde onderwerp gaan, zijn echt van groot belang. En dan het liefst websites met een hoge pagerank. Als je geen websites kan vinden met relevante content waar je een link mag plaatsen dan kun je informatieve artikelen schrijven over de producten die jij verkoopt en daarin een link naar je shop vermelden. Op die manier zal het artikel vanzelf een PR van minimaal 1 krijgen. Google is namelijk al blij als de link in een omgeving staat met relevante content.
[url=http://bit.ly/webwinkelstarten]Webwinkels tegen de allerscherpste tarieven[/url] NB: Ik ben zelf niet werkzaam bij ShopTrader of in welk verband dan ook betrokken bij deze onderneming. Dit betreft enkel een doorverwijzing naar ShopTrader's website.

10
OK, artikelen schrijven kan wel. Ik heb twee pagina's (waarvan ééntje een bestaand blog is van mezelf) die al goed bezocht wordt zonder dat ik er reclame voor maak.
De andere staat op die specifieke zoekterm als tweede naast dé concurrent to be(at).
http://aagjedoeken.wordpress.com/

Online Marketing

11
Mieke schreef:OK, artikelen schrijven kan wel. Ik heb twee pagina's (waarvan ééntje een bestaand blog is van mezelf) die al goed bezocht wordt zonder dat ik er reclame voor maak.
De andere staat op die specifieke zoekterm als tweede naast dé concurrent to be(at).
Okay, goed bezig Mieke.

Punt is wel dat er flink artikelen geschreven moeten worden (onderdeel van SEO) om met kop en schouders boven de concurrentie uit te komen. Als je je concurrentie echt te slim af wilt zijn, probeer je dan te onderscheiden in je marketingactiviteiten. Dat betekent net ietsje meer doen dan zij doen. Net iets meer artikelen schrijven (waarom niet elke dag 1 artikeltje over een willekeurig product), meer backlinks verzamelen, actief promoten en je product aan de man brengen, actief bloggen is ook super. Zo krijg je mensen die je gaan volgen en je respect gaan geven en dat is goed voor je naamsbekendheid. For example, pak een product uit je toekomstige shop. Pak een vel papier en schrijf op waaraan je moet denken als je aan het product denkt. Wat kan je met het product? Waarom zouden klanten het moeten kopen? Wat is er zo goed aan? Misschien wat informatie over de achtergrond van het product? Historie? Maakt niet uit wat je in het artikel vertelt, als het maar informatief en leerzaam is, maak je Google al blij en krijg je een goede positie in de zoekmachine! Succes!
[url=http://bit.ly/webwinkelstarten]Webwinkels tegen de allerscherpste tarieven[/url] NB: Ik ben zelf niet werkzaam bij ShopTrader of in welk verband dan ook betrokken bij deze onderneming. Dit betreft enkel een doorverwijzing naar ShopTrader's website.

12
Ja, ik heb me onlangs eens goed verdiept in SEO. Op zich ben ik al redelijk bekend bij een deel van mijn doelgroep. Ik, als persoon dan. Dat is al een goede start.
En ik ga dit ook zeker allemaal oppakken. Leuk, ik krijg er steeds meer zin in! Bedankt voor de goede tips.
http://aagjedoeken.wordpress.com/

13
Wij doen de logistieke afhandeling voor een webwinkel uit Belgie en versturen pakketten naar zowel Nederlandse als Belgische klanten. Volgens mij doet hij 2 aangiftes. 1 in Nederland voor zn Nederlandse omzet en 1 in Belgie voor zn omzet daar.
MCS Fulfilment, de totaaloplossing voor webwinkeliers.
E-fulfilment voor webshops. Opslag, inpakken en verzenden

Re: Wonen in België, webwinkel Nederlandse markt?

14
Ik ben al een hele tijd verder en eigenlijk heeft de Unizo weinig voor me kunnen betekenen tot nu toe. Alles is betaald bij hen, echt brrrr.
De algemene voorwaarden kan ik ook alleen tegen betaling verkrijgen. Dat moet toch gemakkelijker kunnen. Moet ik daarbij de Belgische voorwaarden gebruiken, trouwens? Wat ik tot nu toe zie, zijn die voor de consumenten minder voordelig, zeg maar. (Maar ik heb dus nog niet alles uitgevogeld).
http://aagjedoeken.wordpress.com/

Re:

17
HansBusiness schreef:Verder is het van belang dat je backlinks naar je webwinkel verwijst die zoveel mogelijk van .nl domeinnamen afkomstig zijn.
Inderdaad! Domme bol.com kan hier niet gevonden worden! Toch? Ik durf te wedden dat we allemaal maar wat graag een backlink krijgen van dat domein.

Ik snap niet waarom mensen reageren met info die ze zelf ergens maar hebben horen zeggen. Google kijkt echt niet alleen naar de extentie van een domeinnaam om te zien waar het vandaan komt. Een website op een Nederlandse webhosting, met Nederlandse tekst, backlinks van in Nederland goed gerankschikte websites en met Nederlandse bezoekers, is natuurlijk gewoon voor de Nederlandse Google van belang. Dat snapt Google zelf ook wel. Oók als het gaat om een .com domeinnaam.

Voor Google verwijs ik je naar SEOmoz of de betere zoekmachine specialisten.

Bij deze de oproep (heeft niets te maken met de quote hierboven) om alleen zaken over Google te melden waarvan je zeker bent, om misverstanden over Google te voorkomen.
Nu op mijn weblogs:

Re: Wonen in België, webwinkel Nederlandse markt?

19
Mieke schreef:Moet ik daarbij de Belgische voorwaarden gebruiken, trouwens?
Grotere bedrijven lossen dit op door voor elk land andere algemene voorwaarden te hanteren. In jouw geval zou ik echter kiezen voor algemene voorwaarden die zowel in België als in Nederland rechtsgeldig zijn. De regels uit de Europese richtlijn 'Kopen op afstand' zijn namelijk in elk EU-land van kracht en vooral die bepalen wat je wel of niet mag afdwingen/uitsluiten in de voorwaarden van een webwinkel.
StoreCore.io