Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

 
SandraB
Berichten: 10
Lid geworden op: 12 juli 2016

automatische mails geweigerd bij hotmail

11 november 2016

Ik heb een vraag. Bij mijn webwinkel wordt via programmeertaal PHP automatishe emails gestuurd (bestelbevestiging bijvoorbeeld). Het gaat al 12 jaar goed maar sinds paar weken komen deze emails niet aan bij hotmail / live / outlook / msn. Op
https://www.sohosted.com/klantenservice ... j-hotmail/ las ik wat over opensfp. Van wat ik begreep moet je in dns duidelijk aangeven namelijk welke domeinnamen je mail mag sturen, dit om spam tegen te komen. Ik heb dit in dns gezet:

v=spf1 include:_spf.google.com a:delica.creabead.com ~all

maar dat helpt nog niet....weet iemand anders toevallig wat ik hier fout doe of waardoor dit kan komen?
Alvast bedankt!
 
Stekske
Berichten: 20
Lid geworden op: 06 juni 2016

Re: automatische mails geweigerd bij hotmail

12 november 2016

Mails die niet aankomen bij Microsoft e-mailadressen komt me helaas bekend voor, heb er ook regelmatig problemen mee. Op het internet kan je er veel topics over vinden. Een duidelijke oplossing is er niet echt, behalve ervoor zorgen dat al je mail instellingen 100% correct zijn en ervoor zorgen dat je IP op geen blacklist staat, je zou je bijna afvragen hoe dat er nog steeds zoveel spam door de Microsoft spamfilters geraakt.
Via http://mxtoolbox.com/ kan je controleren of je IP op een blacklist staat.
Om te controleren of alle instellingen juist zijn, zoals je SPF, DMARC, DKIM... kan je eens kijken op deze site http://www.mail-tester.com/
Je kan ook eens kijken in de Exim mainlogs van je server of daar iets verdachts in staat.

Komen de mails helemaal niet aan of komen ze in de spamfolder terecht? Want als ze niet aankomen zou je normaal gezien een bounce mail moeten krijgen met een foutmelding.
 
SandraB
Berichten: 10
Lid geworden op: 12 juli 2016

Re: automatische mails geweigerd bij hotmail

13 november 2016

Harstikke bedankt, hier kan ik zeker mee vooruit.
Ik heb gekeken naar http://mxtoolbox.com/ en daar zie ik alleen google mail (ik heb mijn mail namelijk gehost bij google). De bestelbevestigingen worden vanaf eigen server gestuurd (dus los van google), wie weet gaat het fout omdat die daar niet staat. Dus daar ga ik mee verder puzzelen. :-)

http://www.mail-tester.com/ geeft me 7/10 met nuttige info, oa geen dmarc record, genoeg weer te puzzelen dus. :-)
De mail komt nu trouwens helemaal niet aan, en het komt ook niet terug bij mij, maar zo te zien heb ik de bounce adres niet goed ingesteld.
Zodra opgelost zal ik het posten, mocht iemand ooit weer tegen zelfde probleem aanlopen.
Ik had dit probleem overigens nog niet eerder gehad, wel vaak dat het in spamfolder kwam maar nu komt het dus helemaal niet meer aan.
 
SandraB
Berichten: 10
Lid geworden op: 12 juli 2016

Re: automatische mails geweigerd bij hotmail

13 november 2016

Wat kan de oplossing soms simpel zijn...dankzij mail-tester zag ik de bounce adres (anders dan afzend-adres) en bij bounce adres kon ik dus zien waarom het fout ging. Blijkbaar staat mijn ip op zwarte lijst, dus dat wordt contact opnemen met mijn hosting bedrijf. In tussentijd ga ik kijken of ik voortaan via gmail mail automatisch kan versturen want die zal ook meer / sneller up to date zijn bij eventuele wijzigingen dan mijn eigen servertje.
Nogmaals bedankt voor het meedenken!
Advertentie

Waarom zou je apart voor hosting betalen? Bij Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop) zit hosting inbegrepen en heb je vanaf €49 per maand al een webwinkel. Dit is dus inclusief hosting, gratis updates, de mogelijkheid om HTML- en CSS-bestanden aan te passen en meer dan 150 integraties waaronder internationale betaal- en verzendmethoden. Probeer Lightspeed eCommerce nu 14 dagen gratis en vrijblijvend.

 
Stekske
Berichten: 20
Lid geworden op: 06 juni 2016

Re: automatische mails geweigerd bij hotmail

14 november 2016

Als je IP op de zwarte lijst van Microsoft staat, kan je mailen naar delist@messaging.microsoft.com om je IP te laten verwijderen.
Zorg er wel voor dat al je instellingen correct zijn, want anders gaan ze je verzoek weigeren.
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht