Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

lightspeed ecommerce
lightspeed ecommerce
 
Esmeralda
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 april 2018

Ik stel me voor...

18 april 2018

Hallo allemaal,

Ik ben Esmeralda, 40 jaar. Momenteel werk ik nog 20 uur per week voor een baas, maar wegens een chronische ziekte zou ik liever vanuit huis werken. 
Ik ben me nu dus aan het oriënteren op de wereld van de webwinkels. Hoe en wat weet ik nog niet precies. Ik weet wel dat ik erg geïnteresseerd ben in dropshipping.
Ik lees dus voorlopig lekker mee en zal vast nog vaak vragen hebben.

Groetjes!
 
James Hardenberg
Berichten: 126
Lid geworden op: 23 maart 2017

Re: Ik stel me voor...

20 april 2018

Hallo Esmeralda,

Wees welkom!

Ik weet niet, is je ziekte van dien aard dat je het echt niet volhoudt in de huidige setting? Want, uitsluitend thuiswerken is ook niet alles. Combineren kan ook altijd. Het moet in je persoonlijkheid zitten om volledig thuis te zijn (sommigen missen het contact met anderen of het 'buiten zijn', anderen kunnen er goed tegen en zoeken daar andere oplossingen voor, bijvoorbeeld in de vrije tijd). Het is wel leuk werken op die manier hoor (thuiswerken), alles heeft z'n voor- en nadelen.

Een webwinkel start je met een zeer goed onderbouwd plan, anders kan het je alleen maar in de problemen brengen (op financieel gebied). Test eerst bij jezelf hoe het vergaat, doe een experiment voordat je echt van start gaat en risico's loopt. Uit dat (zelf)onderzoek blijkt dan of het kans van slagen heeft (althans, of jij het persoonlijk leuk vind en hoe het je vergaat). Die informatie kan je dan weer verwerken in je ondernemingsplan bij sterktes en zwaktes. Dan ben je beter voorbereid op de start en neem je betere beslissingen op basis van die informatie. Met als gevolg: minder kans op falen.

Echter - je kan ook meteen van start gaan. Dan heb je wel gelijk een bepaalde druk op je liggen, denk ik. Vooral als je zonder ervaring begint, is het in het begin nog meer een leerproces ( je kunt niet alles direct weten), maar wel een leerproces mét de (financiële) risico's. Test jezelf eerst voordat je start, zou mijn advies eigenlijk zijn. Gebruik de informatie uit die testperiode om je plan te verbeteren; hoe ga je van start, waarmee en wat zijn enkele zaken waarop ik moet letten (waar ben je persoonlijk minder goed in of wat vormt een gevaar / risico in de markt die je kiest > 'wat als' plannen)

Check qua passende producten voor in de webwinkel, waar je de meeste affiniteit mee hebt. Dan is je drive om die producten te verkopen, groter. Je hebt dan meer passie voor het product. En dat innerlijke vuur (die passie) heb je elke dag keihard nodig om er een succes van te maken en actie te ondernemen.

Succes gewenst.

Met vriendelijke groet,
James Hardenberg
 
T.Janssen
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 april 2018

Re: Ik stel me voor...

24 april 2018

Hoi Esmeralda,

Heel veel succes met het starten van je eigen webshop! Lees je vooral goed in voor je iets begint, en vraag maar raak uiteraard. 

Groet,

Thijs
http://Intime.delivery - Voor al uw pakketjes naar het buitenland, zowel voor kleine als grote volumes
 
Gebruikersavatar
PIN ACCESSOIRES
Berichten: 74
Lid geworden op: 01 februari 2018
Contacteer:

Re: Ik stel me voor...

24 april 2018

Hi Esmeralda,

Als starter heeft dropshipping inderdaad enkele voordelen: Geen eigen voorraad, makkelijke afhandeling van retourzendingen, etc.
Wel uiteraard goed opletten bij het aangaan van een partnership. (SLA)  

Veel succes toegewenst !
Pin accessoires | Verifone accessoires | Pinautomaat beschermhoes | Onderdelen voor uw mobiele pinapparaat.
Advertentie

Word een e-commerce entrepeneur met Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop). Dé aanbieder van professionele webshops voor het MKB. Bij deze SaaS-software hoef je nooit te betalen voor updates. Ook het inhuren van dure programmeurs is niet nodig. Toch voelt elke webshop als maatwerk. Kies uit aanpasbare responsive templates en meer dan 150 koppelingen. Sluit je aan bij meer dan 10.000 ondernemers. Probeer Lightspeed eCommerce nu 14 dagen gratis en vrijblijvend.

  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht