Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

 
FromFar
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 oktober 2021

Variabele producten - alleen combinaties weergeven die bestaan

19 oktober 2021

Hallo!

Onze webwinkel is van Magento naar WooCommerce overgezet. Nu lopen we tegen het volgende probleem aan met variabele producten.

We hebben meerdere producten, die diverse opties hebben in een variabel product zitten. Als voorbeeld:
Product x bestaat uit kenmerk 1 en optie 2
Product y bestaat uit kenmerk 2 en optie 2
Product z bestaat uit kenmerk 3 en optie 1

Wanneer je in Magento kenmerk 1 selecteert, dan geeft ie bij de volgende optie alleen de relevante optie aan (in dit geval optie 2). Dit is top, want dat is de enige mogelijke combinatie die tot een product leidt (Product x in dit geval).

In Woocommerce worden na de selectie van kenmerk 1, optie 1 en 2 getoond en kunnen beiden geselecteerd worden. Wanneer je kiest voor optie 1, dan krijg je netjes de prijs van Product X. Wanneer je optie 2 selecteert, dan krijg je op de website een melding dat dit geen bestaande combinatie is. Op zich prima, maar niet wenselijk omdat het in ons geval gaat om ontelbaar veel combinaties die niet mogelijk zijn.

In onze webwinkel (alleen al voor dit product) zijn er heel veel verschillende kenmerken (16) plus twee opties met respectievelijk 4 en 6 keuzemogelijkheden. In totaal zijn er 138 samenstellingen die leverbaar zijn als product. Dit wil automatisch ook zeggen, dat er nog meer samenstellingen zijn die niet leverbaar zijn!

Om het voor klanten makkelijker en overzichtelijker te houden, zou het fijn zijn wanneer na selectie alleen de daadwerkelijk mogelijke opties zichtbaar zijn. Het lijkt ons namelijk behoorlijk frustrerend wanneer een klant eerst 10 keer een niet bestaand product heeft geselecteerd om daarna pas het juiste te vinden. Sterker nog, waarschijnlijk zijn er dan al een flink aantal potentiele klanten afgehaakt!

Weet iemand of het mogelijk is om alleen combinaties bij een variabel product weer te geven die leiden tot een daadwerkelijk product?
 
wawagee
Berichten: 178
Lid geworden op: 02 november 2013

Re: Variabele producten - alleen combinaties weergeven die bestaan

19 oktober 2021

Kan je dit niet oplossen met het ingebouwde stockbeheer ? In principe kan je instellen dat goederen, incl variaties, enkel verschijnen wanneer ze in stock zijn.
Probleem is dat dit van gebruikte thema en/of plugins afhangt.
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht