Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

 
Needsfortravel
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 april 2018

Welke PSP en zakelijke rekening bij accepteren van meerdere valuta?

15 april 2018

Hallo!

Wij zijn bezig met de opzet van een webwinkel. De producten zullen via dropshipping geleverd gaan worden. De afzetmarkt willen we vooralsnog op zowel Europa als de Verenigde Staten gaan richten. En daar zit nu de moeilijkheidsgraad. We hebben al erg veel research gedaan, maar hoop dat jullie ons een beetje beter op weg kunnen helpen en misschien nog goede tips hebben.

Wat gewoon nog niet helder is, is hoe we de betaling het beste aan kunnen pakken. Dat wel zeggen, het ontvangen van betalingen.
Het lijkt ons gunstig om klanten uit Amerika de optie te bieden om in USD te kunnen betalen. Zij hoeven dan immers geen wisselkoers te betalen, wat hopelijk meer klanten oplevert. Werkt dit in de praktijk echter ook zo? Of merken jullie dat de wisselkoers geen probleem is?
Indien we alles alleen maar in euro's willen accepteren lijkt Mollie payments ons een handige en relatief goedkope PSP. Maar hoe zit dit wanneer we ook betalingen in USD willen kunnen ontvangen? Welke PSP is dan aan te raden? En hoe zit dit wanneer we bijvoorbeeld alleen PayPal en creditcard uit de VS accepteren? Kan dit ook via PayPal, om uiteindelijk alsnog alles in euro's op de rekening binnen te krijgen?

Wat betreft zakelijke rekeningen. Knab lijkt ons een goede zakelijke bank, met gunstige tarieven. Maar ook zij accepteren alleen euro's. Wanneer we meerdere valuta willen ontvangen zullen we dus moeten uitwijken naar een andere, waarschijnlijk grotere bank. Welke bank met vreemde valuta regeling kunnen jullie aanraden?

We hopen natuurlijk dat onze webshop een groot succes gaat worden, maar voor ons is het de eerste onderneming en zien we het ook als een groot leerproces.
Geld is echter iets wat we goed geregeld willen hebben. We hopen dat jullie ons hierbij een stukje op weg kunnen helpen!

Alvast heel erg bedankt!
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht