Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

 
IWW
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 juni 2018

Wet koop op afstand

28 juni 2018

Beste leden,

Momenteel ben ik bezig om een webshop te ontwikkelen voor houten tafels echter wil ik de iDeal implementatie i.c.m. de verschillende tafelopties die klanten kunnen kiezen eerst goed uitwerken voordat dit beschikbaar komt op de website. 
Er zal dus voornamelijk, in het begin, persoonlijk contact zijn met de consument voordat er überhaupt wat verkocht wordt. Indien er een akkoord is vanuit beide kanten wil ik de klant vragen om 50% aan te betalen en de andere 50% bij aflevering van de tafel. Dit beleid zullen wij voeren tot dat we alles op orde hebben om iDeal en andere alternatieve betalingsmogelijkheden aan te kunnen bieden. 

Klopt het dat dit is toegestaan volgens de "Wet koop op afstand" of zie ik wat over het hoofd?
Indien dit is toegestaan zou ik eerder live kunnen met mijn webshop vandaar de vraag. 

Gr. Stefan
 
Wouter Hol
Moderators
Berichten: 2970
Lid geworden op: 02 september 2010
Contacteer:

Re: Wet koop op afstand

28 juni 2018

Dit is inderdaad toegestaan. Je mag de klant niet verplichten om meer dan 50% vooraf te betalen, dus als je inderdaad vraagt om 50% nu en 50% bij levering te doen, dan is dat toegestaan.

Je hebt het over dat je dit beleid wilt voeren totdat je iDeal en andere betaalmethoden kan aanbieden. Let er op dat als je alleen iDeal aan zou bieden, dat je dan niet aan de wet voldoet. Je verplicht de klant dan om 100% vooraf te betalen. Naast iDeal zul je in ieder geval 1 achteraf betaalmethode moeten aanbieden. (of de 50/50 deal blijven voeren)
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht