Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

 
bhellendoorn
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 januari 2022

Combinatie loods en kantoor voor ecommerce ondernemers

24 januari 2022

Beste mensen,

Samen met een vriend run ik een groeiend merk waar we verkopen via Bol en eigen webshop. We slaan onze spullen nu op in een AllSafe loods maar merken dat het niet ideaal is nu we aan het groeien zijn. We zijn op zoek naar betere voorzieningen (voor verzending, internet, kantoor etc). Toen dachten we, misschien kunnen we de krachten bundelen en met andere ecommerce ondernemers een verzamelloods met kantoor en verzendoplossingen opzetten. Naast dat het praktisch is lijkt het ons gezellig en leerzaam om dit samen met anderen te doen. We zijn benieuwd wat jullie zouden zoeken in zo'n soort concept en hebben een enquete opgesteld: https://forms.gle/wmvU5BrNc1DzDCMB8 Invullen en meedenken wordt enorm gewaardeerd! Dus als jullie vragen/suggesties hebben laat het ons dan weten!

Thanks en werkse!


Cheers, Bas
 
Gebruikersavatar
Dirkjan
Admin
Berichten: 2335
Lid geworden op: 09 augustus 2006
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Combinatie loods en kantoor voor ecommerce ondernemers

24 januari 2022

Ik denk dat dit een punt is waarbij veel retailers kiezen voor fulfilment.
 
bhellendoorn
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 januari 2022

Re: Combinatie loods en kantoor voor ecommerce ondernemers

25 januari 2022

Goed punt Dirkjan, wat we zelf merken is dat we een opslag hebben en vanuit daar naar de fulfilment partij(en) sturen. We hebben het idee dat er meer ondernemers in het zelfde schuitje zitten. De vraag is natuurlijk, hoe veel zijn er dat? Zijn er mensen die dezelfde set-up hebben?
 
frafra
Berichten: 1078
Lid geworden op: 15 januari 2011
Locatie: Breda

Re: Combinatie loods en kantoor voor ecommerce ondernemers

25 januari 2022

Op zich is het wel interessant maar zit het vol met valkuilen.

Wie wordt de hoofdhuurder? (Die zich minimaal 5 jaar gaat vastleggen. Vaak nog veel langer als dat invloed heeft op de huurprijs).
Er zijn er genoeg die het niet redden en de huur niet meer kunnen betalen. Hoe ga je dat opvangen en heb je wel zin om andere ondernemers te stalken voor de huur?
Welke opties zijn er als een huurder heel snel groeit en zijn voorraadbehoefte ook?
Wat als 1 van de huurders een lul is maar wel kan blijven vanwege het huurcontract?
Etc. etc.

Het idee is leuk hoor, juich het zeker toe. Maar ik denk dat er al wel van dat soort verzamelgebouwen zijn maar die zijn wel vaak zonder opslag.

Als je nu al gewoon nog genoeg marge kunt maken om het bij een professional fulfilment partij onder te brengen zou ik dat blijven doen. Late cut-off tijd en vaak voordeliger verzenden. Ergens een leuk kantoortje huren en focus op de verkoop. Geen verdere zorgen of irritaties over de medehuurders.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

 
GoBytes
Berichten: 18
Lid geworden op: 21 juli 2018

Re: Combinatie loods en kantoor voor ecommerce ondernemers

12 februari 2022

Zeker interessant als het alleen e-commerce is. Er zijn wel bedrijfsverzamelgebouwen waar je van allerlei bedrijven hebt en waar je kantoor en opslag kan hebben. Wij zitten momenteel ook in dergelijk gebouw, maar als je met mede e-commerce bedrijven zit, zou dit wel interessanter kunnen zijn. Wij zijn overigens wel weer op zoek naar een grotere ruimte waar we verder kunnen groeien, wordt te krap en onhandig :D
 
verpakking82
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 maart 2022
Contacteer:

Re: Combinatie loods en kantoor voor ecommerce ondernemers

04 maart 2022

En wat denken jullie om voor ergens buiten de stad loods + mooi kantoor te maken? Dan heb je alles in 1 en buiten de stad is het stuk goedkoper.
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht