Pagina 1 van 1

Webshop design software

Geplaatst: 08 oktober 2013
door Daydream85
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum en hoop dat jullie mij iets verder kunnen helpen. Net als heel veel anderen, heb ik de intentie om een webshop te beginnen.

Ik heb een concept bedacht wat net wat anders is als de gewone webshop, en wil hierdoor onderzoeken of ik aan de hand van software zoals bijvoorbeeld Dreamweaver in staat zou zijn om mijn webshop zelf in elkaar te zetten of dat dat juist iets is wat zoveel expertise vereist dat ik het toch beter uit hand kan geven.
Tegenwoordig lijkt kennis van HTML niet perse nodig, gezien de ontwikkeling van alle software.

Mijn vraag, welke software gebruiken of hebben jullie gebruikt om handmatig een webshop te ontwerpen?
En hoeveel kennis van HTML is alsnog benodigd om alles functioneel te krijgen?

Alvast ontzettend bedankt voor de reacties.

Groet,

Kees

Ps. Misschien dat mijn vraag niet thuis hoort in deze rubriek, maar ik wist even niet waar ik het topic dan moest starten

Re: Webshop design software

Geplaatst: 08 oktober 2013
door Rudy
Opnieuw het wiel uitvinden is tegenwoordig echt niet meer nodig. (wanneer wel?)

Er zijn veel mogelijkheden van huur webwinkels tot open source pakketten zoals Magento, Zencart, Opencart etc. Als ik jou was zou ik daar een keuze uit maken, en niet zelf gaan bouwen.

Re: Webshop design software

Geplaatst: 08 oktober 2013
door Shoppagina.nl
Beste Daydream85,

Ik ben nu heel benieuwd naar je ideeën en zou graag met je meedenken. Wellicht kun je met ons pakket uit de voeten. Mocht je interesse hebben dan kun je op, deze pagina het gratis Probeerpakket aanvragen. Je kunt dan 30 dagen lang gratis en geheel vrijblijvend ons systeem gebruiken. Als het bevalt kun je met behoud van de shop overstappen op een betaald pakket. Bevalt het niet dan wordt de shop na afloop van de termijn zowel inhoudelijk als administratief verwijderd.

Ik denk graag me je mee.

Re: Webshop design software

Geplaatst: 09 oktober 2013
door Ritmeester
Het nadeel van zo'n hobby webshop bij een webwinkelhoster is dat je geen vrijheid hebt in je eigen ideeën en layout van de webshop. Je zit vast aan de geleverde templates. Modificaties zijn haast niet mogelijk. Zo heb ik dus net even de DEMO bekeken en kwam er al snel achter dat "natalia.. " en meer gebruikers hetzelfde template gebruiken. Professioneel gezien geeft dit geen uitstraling. En als ze dan ook nog allemaal kraaltjes en kettingen verkopen, .... .

Nee, dan zul je toch meer gebruik moeten maken van open source software. (doen deze gasten hierboven ook, hoor:-) ) Zodat je de hele webshop naar eigen believen kunt aanpassen.

Mits dit geen grote webshop is / gaat worden. Want dan dan zul je echt professioneel moeten gaan.

Re: Webshop design software

Geplaatst: 14 oktober 2013
door shopfactory
Beste Daydream85,

Met onze software kun je eenvoudig zelf het design van je site ontwerpen en heb je een kant en klare webwinkel met alle functies die je nodig hebt om succesvol te verkopen. ShopFactory is al sinds 1995 marktleider op het gebied van webwinkelsoftware. Op onze site kun je een gratis demo downloaden, waarmee je een goed beeld kunt krijgen van alle mogelijkheden.