Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

 
Gebruikersavatar
TheArcadeFire
Berichten: 69
Lid geworden op: 23 december 2013
Locatie: Bangkok, Thailand
Contacteer:

SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Partij?

27 oktober 2014

De aanleiding van deze post is dat ik steeds vaker klachten lees over zoekmachine optimalisatie bureaus. Het is vervelend maar waar, SEO is een beetje de viagra spam geworden van het online ondernemerschap, iedere dag vindt je wel e-mails in je inbox, topics op je favoriete forums of nog vervelender je wordt telkens opgebeld door dubieuze instanties die je garanderen naar de eerste positie in Google te kunnen brengen. Vele ondernemers verliezen vertrouwen in SEO, zij besluiten in zee te gaan met een dergelijke partij, investeren veel geld, de resultaten blijven uit, of erger nog de webwinkel loopt een penalty op en is helemaal niet meer te vinden in Google. De webwinkelier raakt haar zuurverdiende centen kwijt en het SEO vakgebied krijgt een steeds slechtere reputatie. Hier moet een eind aan komen.

Ik wil niet dat deze post overkomt als ‘Wij van WC Eend adviseren WC Eend,’ maar het lijkt mij verstandig om inzichten te delen die ikzelf heb opgedaan door actief te zijn in deze industrie en om me heen te kijken. Ik geloof namelijk in het principe dat je als het ware stemt met je Euro’s. Als de waardeloze SEO’s geen klanten meer ontvangen, dan zullen zij vanzelf ophouden met bestaan, en zullen de legitieme partijen die daadwerkelijk goed werk verrichten, de partijen die niet bezig zijn met hype en opdringerige verkoop praatjes, daarvoor beloont worden. Ikzelf neem op dit moment geen klanten aan omdat ik het simpelweg te druk heb, maar mensen die mij benaderen geef ik wel altijd advies over hoe ze het beste een betrouwbare SEO partij kunnen vinden. Ik hoop meer mensen te kunnen helpen door deze adviezen neer te pennen in een post en te publiceren op dit forum.

Goed, je bent een ondernemer met een website die er baat bij heeft om blootgesteld te worden aan zoekmachine gebruikers. Je hebt weinig kaas gegeten van ‘Search Engine Optimization.’ Wat zou mijn plan van aanpak zijn?

Globaal gezien zijn er twee opties: Je doet het zelf of je huurt een instantie in om een campagne voor je te laten opzetten. De eerstgenoemde optie is prima als je net komt kijken in de wereld van internet ondernemerschap, je veel uren voorhanden hebt, simpelweg het budget niet hebt om iemand in te huren. SEO is tijdrovend, maar geen rocket science, je kunt het in principe helemaal zelf doen. Als jij een gedegen Magento webwinkel op kunt zetten, dan kun je ook wel leren om deze hoog in Google te krijgen. Het probleem is echter dat het extreem veel tijd kost om alles te leren, op de hoogte te blijven en daadwerkelijk uit te voeren. Hetzelfde met boekhouding: Kun je prima zelf doen, maar er komt een moment dat je er geen tijd meer voor hebt en dit beter kunt laten uitbesteden zodat jij je kunt focussen op de core activiteiten van je zaak, daar waar jouw aanwezigheid de meeste waarde toevoegt (Outsourcing 101).

Optie #1: DIY

De basis van SEO is makkelijk onder de knie te krijgen. Er zijn altijd aspecten die je zelfs als internet leek kunt uitvoeren om de vindbaarheid van jouw website in de zoekmachines te verbeteren. Een succesvolle SEO campagne bestaat in ieder geval uit drie essentiële onderdelen: Keyword Research, On-Page SEO en Linkbuilding.

Keyword Research
Geen zin of tijd om complexe keyword research tools te leren gebruiken (Market Samurai is traag en duur)? Pen, papier en de good old Keyword Planner van Google zelf zullen voldoen (Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ikzelf ook alleen gebruik maak van gezond verstand + GKP). Brainstorm wat klanten zouden intypen in de Google zoekbalk en voer deze in de Google Keyword Planner. Noteer interessante zoekwoorden in een excel sheet tezamen met de zoekvolume die zij ontvangen.
https://adwords.google.com/KeywordPlanner

On-Page SEO
De zoekwoorden die je gevonden hebt komen van pas bij het optimaliseren van de website zelf.
Ik heb een uitgebreide gids geschreven over dit onderwerp op WebWinkelForum.nl. De acht onderdelen besproken in deze post zijn gemakkelijk door te voeren, het is kosteloos, je hebt alleen een vrije zaterdagmiddag of drie nodig…
http://www.webwinkelforum.nl/viewtopic.php?t=13279

Linkbuilding
Het meest complexe onderdeel, maar broodnodig, je website kan nog zo goed zijn, zonder links rankt deze niet, tenzij je misschien BMW.de bent proberend te ranken in de Duitse auto niche, of je hebt bezielde content met Elon Musk & Sir Richard Branson als co-auteurs, geretweet door Justin Bieber en Obama. Maar als je een webwinkel bezit die ventieldopjes verkoopt, dan zul je toch echt links nodig hebben…

Wat ik aan zou raden is om actief te worden op blogs en fora in je industrie, deel daar je expertise. Meestal kun je ergens je link kwijt, bijvoorbeeld in de signature van een forum post (ahum), of bij het invullen van je naam bij een comment is er ook vaak een invoer veld voor je url. Geen vrijbrief om je link overal te spammen, dan ben je net zo vervelend bezig als de eerder beschimpte SEO partijen. Daarnaast zou je de website aan kunnen melden bij relevante startpagina's. Dit zijn de meest laagdrempelige methodes om links te vergaren. Toegegeven, niet de meest krachtige links, ze zetten vaak geen zoden aan de dijk, maar alle kleine beetjes helpen. Het opzetten van een privé blog netwerk of een web 2.0 piramide is te tijdrovend (het duurt alleen al weken om te leren hoe je een fatsoenlijk netwerk opzet), te risicovol (je kunt jezelf in de voet schieten), en te duur (je hebt geen schaalvoordelen).

SEO kost veel tijd, maar je kunt prima een basis opbouwen als je een paar uur per week opoffert. Het is fijn voor SEO partijen als de klant al enig werk verricht heeft, mits op propere wijze, zo komen we in een 'gespreid bedje' terecht, en wanneer wij dan onze middelen inzetten, kunnen we direct een grote impact hebben, in plaats van dat we eerst alle fouten recht moeten gaan zetten die een obstakel vormen. Zoekmachine optimalisatie is een voortdurend proces, en het kan altijd beter. Maar het is ook een belonende, organische en duurzame methode van marketing. Elk uurtje dat je er nu in stopt, daar heb je de komende jaren nog ontzettend veel plezier van als klanten naar jou toekomen in plaats van dat jij hen lastig moet vallen met dure spotjes op TV, advertenties in kranten en dergelijke (Interruptie marketing noemt marketing genie Seth Godin dat).

2. Uitbesteden

Als een SEO partij jouw lastig valt via eerdergenoemde kanalen dan is het vrijwel zeker dat zij een ‘lousy’ job verrichten. Je ziet dit principe overal: Ik woon al geruime tijd in Thailand, wanneer je uit eten wilt gaan, ga je niet naar die restaurantjes waar een opdringerige promoter voor zijn toko mensen probeert te ronselen. In plaats daarvan kijk je eerst op TripAdvisor.com welke gelegenheden aangeraden worden, of bij gebrek aan internet kijk je waar het druk is, waar gaan de locals heen? Kijk, als je een fatsoenlijke SEO bent, dan hoef je helemaal niet mensen lastig te vallen via de telefoon. Je bent toch een expert in organische inbound zoekmachine marketing? Waarom kun je dat dan niet voor je eigen onderneming doen als je daar zo goed in zou zijn?

Enfin, ik zal een aantal vragen delen die je jezelf kunt stellen wanneer je twijfelt over een partij met wie je in zee zou willen gaan:

-> Ranken ze zelf wel voor termen waar een internet bureau op gevonden zou willen worden?
De internet marketing industrie is erg competitief, dus het is vrijwel onmogelijk voor een SEO aanbieder om voor alle termen top 3 te ranken, maar op zijn minst zouden ze toch te vinden moeten zijn voor een select aantal relevante keywords. Je kunt de tool SEMrush gebruiken om hier snel achter te komen.

-> Zwerven er negatieve beoordelingen/ervaringen rond op fora en dergelijke?
Spreekt voor zich… Je kunt zoeken in Google.nl op: ‘Naam SEO Aanbieder + beoordelingen/ervaringen.’

-> Zijn de prijzen opvallend laag?
SEO is niet goedkoop, bij het uitvoeren van een kwalitatieve campagne komen veel kosten kijken, bijvoorbeeld hosting, aankoop van high Moz authority domeinnamen, unieke content, SEO tools, plugins en overige diensten als Whois privacy. Het inhuren van een Indiër van 200 Euro/maand doet meer schade dan goed.

-> Kan de partij rapportage leveren van campagnes die zij in het verleden hebben uitgevoerd?
Wekelijkse/maandelijkse rapportage voor een voorgaande klant beschrijvend het proces, resultaten en evaluatie. Het is moeilijk om dit te neppen, wie gaat er voor 6 maanden aan 15 pagina’s tellende rapporten schrijven over een fictieve voorgaande klant? In de bulletins kun je prima lezen hoe de partij te werk gaat, welke methodes zij toepassen, de resultaten van maand tot maand, en in het algemeen hoe zorgvuldig zij zijn in hun werk. Werken zij anders dan zij op de website beweren, zijn de rapporten onverzorgd, zijn de resultaten teleurstellend, dan kun je je conclusies al trekken.

-> Zijn zij bereid jou te helpen ook al ben je nog geen betalende klant?
Hoe behulpzaam zijn zij? Zijn zij bereid om net dat stukje verder te gaan, of lopen ze de kantjes er vanaf? Is de SEO bereid om jouw kosteloos te helpen via Skype of schrijft hij/zij een gratis audit verslag om jou te helpen de beste keuze te maken?

-> Hoe selecteert de SEO zijn/haar klanten?
Deze vraag is gerelateerd aan de voorgaande. Maar neemt de SEO iedereen die informeert aan als klant? Ikzelf verricht altijd eerst een uitvoerige audit om te kijken of SEO wel een geschikte oplossing is voor hem/haar. SEO is geen goede fit voor sommige ondernemingen. Zo heb ik ooit een rapport geschreven voor een potentiële klant in de IT industrie. Uit onderzoek bleek dat de doelgroep van dit bedrijf doorgaans niet in contact komt met deze specifieke IT verlener via een zoekmachine, maar meer via aanbevelingen en/of beurzen. Er bestonden (nog) geen zoekwoorden voor de oplossing die zij aan de man probeerden te brengen, daar kwam bij dat de zoekopdrachten die enigszins geschikt waren, zo competitief van aard waren dat het ranken voor deze termen zoveel budget zou kosten, dat dit nooit te rechtvaardigen zou zijn wat betreft Return on Investment. Uiteraard hebben we deze klant dit duidelijk gemaakt, en hebben we besloten om niet in zee te gaan.

-> Hoe persoonlijk zijn zij in de omgang, verschuilen zij zich achter een merk?
Ik bedoel hier niet mee dat de SEO provider je elke dag opbelt en vertelt over zijn hond en zijn passie voor de muziek van Dries Roelvink, maar ik denk wel dat SEO’s die transparant zijn, zich kwetsbaar opstellen en zich niet verschuilen achter een bedrijfsnaam de voorkeur moeten genieten. Gebruiken zij overdreven corporate taal in de communicatie? Je wilt zaken doen met mensen van vlees en bloed die geven om jou onderneming, die wakker liggen wanneer het wat minder gaat met jouw webwinkel en overuren draaien wanneer dat nodig is. Je wilt geen zaken doen met SEO-Rankings4You.Biz.

-> Communiceren zij genuanceerd?
Oplichters beloven vaak dat je binnen de kortste keren op de nummer 1 positie zal staan. SEO is vaak niet zo zwart-wit, je kunt nooit van te voren zeggen dat een website in een rechte lijn naar de top van Google zal stijgen, soms gaat het met horten en stoten, soms is er tegenslag, het is geen geëffend pad, geen ‘schoon’ proces. Een SEO specialist is doorgaans realistisch, terughoudend, nuchter.

-> Opereert de SEO op kleine schaal of is het lopende band werk?
Ik denk dat dit een van de belangrijkste punten is. Je wilt samenwerken met als het ware een vakman, iemand die passie heeft voor het nerdy vakgebied dat SEO heet. Niet met een zaak waar je klant #478 bent. Om maar weer een analogie te maken met uit eten gaan: Budget en smaak daargelaten, waar ga je liever uit eten, bij het sushi restaurant van Jiro een 85-jarige sushi meester die zijn leven toegewijd heeft aan de meest perfecte sushi ooit te creëren of bij McDonald’s…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I1UDS2kgqY8[/youtube]

Disclaimer

Ikzelf neem op dit moment geen klanten meer aan. Mijn motivatie om deze post te schrijven is als volgt. Ten eerste, zou ik het aangenaam vinden als de reputatie van het vakgebied SEO opgeschoond wordt. Ook ik zou liever niet met de nek aangekeken worden. Ten tweede, heb ik liever dat je je geld op zak houdt of besteedt aan een fantastische trip door Indonesië dan dat je het investeert in een of andere gebakken lucht verkoper. Ten derde, zou ik het fijn vinden om zelf niet meer benaderd te worden door andere SEO’s en mijn favoriete fora bevuilt te zien worden.
http://SEOGeek.nl | Specialist in Handmatige, Gepersonaliseerde en Duurzame Zoekmachine Optimalisatie Campagnes
 
Gebruikersavatar
libertes
Berichten: 942
Lid geworden op: 18 juni 2010
Contacteer:

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Par

27 oktober 2014

En wellicht wat altijd in alle situaties geldt. Verwacht geen wonderen (voor een laag bedrag). SEO Pro's zijn geen tovenaars, maar enkel specialisten die weten hoe een zoekmachine werkt en kunnen helpen je beter gevonden kunnen worden.
WebwinkelKeur - Webshop Keurmerk + Klantbeoordelingen: Modern keurmerk, ouderwets vertrouwen. Vanaf €8,95 p/m
 
Gebruikersavatar
TheArcadeFire
Berichten: 69
Lid geworden op: 23 december 2013
Locatie: Bangkok, Thailand
Contacteer:

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Par

29 oktober 2014

@libertes Goed punt.

In de post plaats ik vooral de SEO partijen in het verdomhoekje,
maar de klant moet soms zelf ook in de spiegel kijken...

-> Geduld
Indien je een legitieme zoekmachine optimalisatie partij gevonden hebt
gun deze dan minstens 3 maanden de tijd om haar ding te doen.
Het duurt soms erg lang voordat Google links indexeert en de rankings
aanpast.

-> Magische Pil Mentaliteit
Wanneer je een SEO in de arm neemt, betekent dat niet dat je de overige aspecten van het runnen van een succesvolle webwinkel kan verwaarlozen. Webdesign, laadtijd performance, marketing copy en Conversion Rate Optimization hebben ook een aanzienlijke impact op de prestaties van je website in de zoekmachines. Ook is het belangrijk om te leren van de SEO specialist en de kennis die je opdoet in het achterhoofd te houden wanneer je aan de website werkt. Wil je het onderste uit de kan halen, dan is het niet voldoende om eens per maand een cheque te sturen naar de SEO en voor de rest achterover te leunen...

-> Onrealistische Verwachtingen
Sommige klanten hebben de verwachting dat de website binnen een week voor al haar zoekwoorden naar de eerste positie gestuwd wordt, alsof de SEO toegang heeft tot het algoritme van Google. Indien je binnen een uur zichtbaar wilt zijn op de eerste pagina, dan is er Google AdWords.

-> Transparant Over Verleden Website
Wees zo compleet mogelijk over het verleden van de website naar de SEO toe. Wat heb je zelf gedaan aan de website qua link building en/of heb je al eerder een partij ingehuurd. Soms hebben de klant of andere partijen in het verleden al onherstelbare schade aangebracht aan het domein. Een gedegen SEO zou dit makkelijk moeten kunnen achterhalen met de analyse tools, maar het kan geen kwaad om de SEO van zoveel mogelijk relevante informatie te voorzien.
http://SEOGeek.nl | Specialist in Handmatige, Gepersonaliseerde en Duurzame Zoekmachine Optimalisatie Campagnes
 
bbob
Berichten: 401
Lid geworden op: 28 mei 2014

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Par

31 oktober 2014

Ook bij grotere aanbieders zit je verkeerd.
Nu een probleem met zo een aanbieder. voor 1000 euro betaald, en nog niets geleverd gekregen. De heren doen zich dik voor werken voor grote namen maar pakken geld en leveren niets.

een betrouwbare partij is en blijft moeilijk te vinden. Nu betrouwbaar volgende maand niet meer.
Je kan echter op fora goed zoeken en partijen vinden die links aan de grote bedrijven verkopen.

Probleem is dat je zaken zelf moet doen en ook verstand moet hebben wat je doet.
Tijd moet je er ook voor hebben en dat was in ons voorbeeld de reden om met een partij in zee te gsan die dus niet leveren.

Het blijft denk ik altijd een risico tenzij je zaken zelf kan doen en daar tijd voor vrij kan maken. 2 jaar terug heb ik dit een 6 maanden gedaan en pluk daar nog steeds de vruchten van. Op veel zoekwoorden nr1 en geen adwords. Dat bespaard toch veel geld per maand.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

 
WebshopTraffic
Berichten: 24
Lid geworden op: 19 september 2014
Contacteer:

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Par

04 november 2014

Bureau's die successen garanderen moet je direct afslaan. Met SEO kun je nooit iets garanderen, want je weet niet wat Google doet. Natuurlijk kunnen ze positieve resultaten geboekt hebben bij andere klanten, maar dat geeft geen garantie dat het ook met jouw webshop gaat lukken.
 
Zyra
Berichten: 1919
Lid geworden op: 12 april 2013

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Par

04 november 2014

Bureau's die successen garanderen moet je direct afslaan. Met SEO kun je nooit iets garanderen, want je weet niet wat Google doet. Natuurlijk kunnen ze positieve resultaten geboekt hebben bij andere klanten, maar dat geeft geen garantie dat het ook met jouw webshop gaat lukken.
Helemaal mee eens!
 
NielsVos
Berichten: 74
Lid geworden op: 07 augustus 2014
Locatie: Bornerbroek
Contacteer:

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Par

04 november 2014

Bureau's die successen garanderen moet je direct afslaan. Met SEO kun je nooit iets garanderen, want je weet niet wat Google doet. Natuurlijk kunnen ze positieve resultaten geboekt hebben bij andere klanten, maar dat geeft geen garantie dat het ook met jouw webshop gaat lukken.
Helemaal mee eens!
+1
 
Axeldekker
Berichten: 113
Lid geworden op: 04 oktober 2014
Contacteer:

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Par

05 november 2014

Bureau's die successen garanderen moet je direct afslaan. Met SEO kun je nooit iets garanderen, want je weet niet wat Google doet. Natuurlijk kunnen ze positieve resultaten geboekt hebben bij andere klanten, maar dat geeft geen garantie dat het ook met jouw webshop gaat lukken.
+1 inderdaad! Garantie voor SEO posities. Je concurrentie is wanneer je goed rankt ook altijd bezig met link building, een garantie is ontzettend lastig, wellicht wanneer je een nieuwe branche binnen treedt het wat makkelijk is..

Mooie post!
 
LJonge
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 november 2014

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Par

19 november 2014

Bureau's die successen garanderen moet je direct afslaan. Met SEO kun je nooit iets garanderen, want je weet niet wat Google doet. Natuurlijk kunnen ze positieve resultaten geboekt hebben bij andere klanten, maar dat geeft geen garantie dat het ook met jouw webshop gaat lukken.
Klopt als een bus! Ik ben met mijn webshop diverse malen met de verkeerde club in zee gestapt. Grote woorden, kleine daden. Het heeft me een hoop kruim gekost maar ik geloof ook in het opvragen van een strategie van de partij waarmee je prefereert samen te werken. Laat ze gewoon op papier zetten WAT ze met je webshop willen doen en duidelijk maken wat je doel is. Ik had SEO nodig 'over de grens' en heb na 2 jaar (!?!) eindelijk een club gevonden die helder was, concreet was en toch geen enkele garantie kon geven. Hun werkwijze gaf de doorslag omdat ieder land gewoonweg een andere aanpak/taal en cultuur wenselijk vind.
 
onlinemarketer1
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 maart 2022

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Partij?

26 maart 2022

Laatst had ik een nieuwe klant waarvan de voorgaande SEO bureau hem 100eu aansmeerde om 10 foto's om te zetten in WEBP files.
Mijn klant betaalde een fortuin zonder enig resultaat te zien na 6 maanden, afschuwelijk.

Maar zo heeft elke sector zijn rotte appels.
Mijn beste SEO tips - Beste SEO Tips Om Hoger In Google Te Komen
Verschill tussen SEO vs SEA - SEO vs SEA
 
BertB
Berichten: 1029
Lid geworden op: 09 maart 2012
Locatie: Callantsoog
Contacteer:

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Partij?

26 maart 2022

Maar met deze reclame voor eigen toko in je allereerste bericht maak je de reputatie van SEO-boeren ook niet echt beter!
 
Kimberly
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 augustus 2017

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Partij?

20 mei 2022

Titel klopt niet echt, niet iedereen die met SEO bezig is, is direct een kwakzalver.. Mensen die gouden bergen beloven en niet realistisch zijn kan je het beste overslaan.
 
bartjeboy
Berichten: 13
Lid geworden op: 16 januari 2019
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Partij?

03 juni 2022

Maar met deze reclame voor eigen toko in je allereerste bericht maak je de reputatie van SEO-boeren ook niet echt beter!
Right! En ook consequent "Hoe vindt je..." met dt doet mijn tenen krommen als SEO-copywriter. 
Wie zoekt vindt mij op https://www.kaartenenatlassen.nl ;-)
 
elegantweaves
Berichten: 73
Lid geworden op: 30 mei 2017
Contacteer:

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Partij?

08 juni 2022

Volgens mij is SEO sowieso niet meer van deze tijd, je moet gewoon genoeg geld hebben om te adverteren..
 
PaulG
Berichten: 1676
Lid geworden op: 31 maart 2011

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Partij?

08 juni 2022

SEO is niet meer van deze tijd zegt de persoon die hier in zijn onderschrift even links komt zetten voor SEO doeleinde..... :-)
 
Gebruikersavatar
Dirkjan
Admin
Berichten: 2335
Lid geworden op: 09 augustus 2006
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Partij?

10 juni 2022

Volgens mij is SEO sowieso niet meer van deze tijd, je moet gewoon genoeg geld hebben om te adverteren..
Het staat je natuurlijk altijd vrij om een mening te hebben, maar er zijn toch nog genoeg mensen die klikken op de reguliere resultaten van Google en die staan daar heus niet voor de show. Als retailer is het toch ook wel fijn om wat traffic te krijgen waarvoor je niet hoeft te betalen. Al moet je meestal wel eerst flink investeren voor je hoog in Google staat. Ik snap daarom wel dat veel retailers besluiten om een focus te zoeken met het marketingbudget en bijvoorbeeld te kiezen voor ads of één social media-platform en SEO over te slaan. Het is voor het mkb wel erg kostbaar als je zowel met betaalde vermeldingen, social media én de reguliere Google-resultaten wilt winnen. 
 
rednas
Berichten: 35
Lid geworden op: 18 oktober 2013

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Partij?

07 juli 2022

Ja dat is precies waar het lastig wordt. Grote concurrenten die tienduizenden euro's aan ADS besteden maandelijks, daar kun je als normale MKB'er helemaal niet tegenop. Dan kan je heel druk zijn met SEO maar dan verlies je klanten omdat die op advertenties klikken.

Ik doe het SEO en SEA al vanaf het begin zelf, veel over lezen en veel doen dan wordt je er zelf goed in. Ik zie het ook als een van de belangrijkste zaken als webshop eigenaar. Als je SEO en SEA volledig uitbesteedt en personeel hebt dat de pakketjes inpakt, wat voeg jij dan nog toe? ;) Beetje managen? Daar ben ik geen ondernemer voor geworden, ik wil bouwen aan groei.

SEA heb ik geprobeerd uit te besteden, aan een ZZP'er. Een SEA specialist met een stevig uurloon, door een zakenrelatie aangeraden. Zelfs dan gaat het niet goed. Deze man had een plan gemaakt en de eerste stap was 3 uur werk, dat heeft 2,5 maand geduurd voordat die eerste 3 uur werk gedaan waren. Vervolgens bleef het erg lang stil en moest ik er constant achteraan zitten.
Ik weet niet wat het is, goede mensen zijn te druk, nemen wel klanten aan maar hebben daar eigenlijk geen tijd voor?
 
Chsrs94
Berichten: 10
Lid geworden op: 17 september 2022
Contacteer:

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Partij?

17 september 2022

Persoonlijk denk ik dat SEO erg belangrijk is. Het is niet alleen maar hoger in Google komen maar ook je website optimaliseren voor de klant.
Denk hierbij aan het technische gedeelte met betrekking tot laadsnelheid, geen 404-pagina's hebben, alle linkjes laten werken etc.
Vervolgens de juiste teksten aanbieden met waardige informatie die de klant helpt in het beslissen, dit helpt vervolgens ook bij ads.

Verder mee eens dat je niet zomaar elk SEO-bureau moet geloven op hun werk. Tegenwoordig kan je veel prima nalopen met Google reviews en door jezelf eerst zelf in te lezen. Wat is allemaal nodig bij een SEO-waardige website, wat heeft jouw website nodig en wat kunnen zij daarin betekenen.

Ik probeer het in ieder geval allemaal zelf te doen maar in de kledingbranche ervaar ik het wel als erg lastig. Daarbij met een laag budget linkbuilding op te starten, is erg lastig. Mede daarom schrijf ik nu op dit forum om toch mijn link ergens te krijgen. 
Check mijn website: https://www.chsrs.nl
 
webwinkeladviseur
Berichten: 49
Lid geworden op: 09 januari 2012
Locatie: Nistelrode
Contacteer:

Re: SEO's Zijn Kwakzalvers: Hoe Vindt Je Een Betrouwbare Partij?

25 september 2022

Je moet heel goed weten wat je doet met SEO. Daarom dat SEO de langetermijn strategie is van SEA. Ipv betalen voor je kliks en traffic zorg je er met SEO voor dat het gratis kliks en traffic wordt.
WebwinkelCommunity <-- Wordt nu lid
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht