Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

theshopbuilders
theshopbuilders
 
Leonard H
Berichten: 243
Lid geworden op: 04 juli 2010

Wie verstuurt hier met GLS?

02 juli 2018

Hoi Mede webwinkeliers,

Al sinds 2010 verstuur ik mijn pakketten met GLS, en altijd naar tevredenheid. Het zijn niet altijd de meest representatieve koeriers en autos, en dus ook de bezorging is wel eens slordig. Maar over het algemeen was ik altijd wel tevreden, en was bijvoorbeeld de afhandeling bij klachten ook vrij gemakkelijk. Het tarief is daarnaast ook altijd wel heel scherp geweest, en aangezien wij alles gratis leveren is dit echt wel van belang.

Sinds november 2017 ervaar ik echter veel problemen, er zijn dagen bij geweest dat we er slechts 60% van de zendingen de volgende dag geleverd werd. De rest was dan fout gesorteerd, of er waren complete zakken met zendingen blijven staan op een depot. We hebben uiteraard veelvuldig contact gehad met gls en er werd altijd verbetering beloofd maar het blijft een drama. Ik zie ondertussen mijn review cijfers op bol.com en kiyoh dalen, ondanks dat we ontzettend ons best doen om de klanten tevreden te houden.

Zijn er mensen die dezelfde ervaring hebben? Of juist een betere? Ik ben als test als zendingen per DPD aan het versturen en dat gaat een stuk beter, maar hun tarief ligt een stuk hoger.

Iemand anders nog een idee waar ik een scherp tarief kan krijgen? We versturen zo'n 23.000 pakketten per jaar.
 
DannyvdM
Berichten: 260
Lid geworden op: 17 juni 2012

Re: Wie verstuurt hier met GLS?

04 juli 2018

Ik vind GLS totaal niet representatief voor mij als bedrijf zijnde. Exact om deze redenen die je hier vermeld. Er is snel vertraging, en de medewerkers zijn niet echt representatief. B2B leveringen zou ik prima vinden via GLS. Ik verstuur incidenteel wel eens enkele pallets, dit doe ik dan wel met GLS, omdat dit bij hun het eenvoudigst gaat tegen een voordelig tarief.

Voor de rest kies ik voor DPD, ook één van de voordeligste, maar de medewerkers zijn een stuk representatiever en de tarieven goed.
Hoofdreden is eigenlijk, dat alle pakketten standaard verzekerd zijn voor €520,- . Als je dat wilt, zijn PostNL en DHL Parcel gelijk een heel stuk duurder. Ik verkoop over het algemeen wel producten met hoge waarde en weinig marge.

Bij jouw orderaantallen, zou je ook eens kunnen overwegen om een fulfilment-partij in te schakelen. Dan heb je zelf niet de handling en de verzendtarieven zijn meestal ook voordeliger. Heb je dat wel eens overwogen?
 
Crni
Berichten: 15
Lid geworden op: 27 juli 2018
Contacteer:

Re: Wie verstuurt hier met GLS?

06 augustus 2018

Ik zou persoonlijk nooit voor GLS kiezen omdat ik simpelweg tot nu toe altijd zelf bij aankopen vervelende ervaringen heb gehad met GLS, en dat wil ik mijn klanten ook niet aandoen. Daarnaast hebben zij ook niet veel afhaalpunten of bezorgpunten in de buurt en dat is voor mij wel een must dat zij een redelijk groot netwerk hebben door het hele land heen.
Kroatische wijn zoals de Plavac mali, Pošip en Graševina
 
Maarten013
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 maart 2018

Re: Wie verstuurt hier met GLS?

09 augustus 2018

GLS is een prima bedrijf maar er zijn echt wat punten die ik niet netjes en fijn vind aan GLS.
Tarieven zijn prima niks mis mee. Maar ik vind de uitstraling van GLS altijd zo net niet. Ik koop zelf ook wel eens bij een webshop en die verzenden met GLS. Altijd als ze aan de deur komen vind ik de uitstraling niet netjes. Ze rijden hun bus op mijn oprit. Zelf geen problemen mee maar kan begrijpen dat andere mensen dat liever niet hebben. De meeste bezorgers rijden ook nog eens in een bus die half kapot is. Ze rijden als gekken hier door de straat met 50+ km/h (30 km/h toegestaan). Bezorger is meestal onvriendelijk en ziet er onverzorgd uit.

Ik heb hele hoge standaarden die ik ook wil uitstralen naar mijn klanten. PostNL is het beste voor mij. De bezorgers zijn altijd vriendelijk en worden goed gescreened. Er wordt netjes gewerkt vanuit PostNL, ik als bedrijf heb snel contact met PostNL als er iets misgaat.
Advertentie

In een Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop) webwinkel kun je alles bijhouden: van bestelling tot aflevering. Je kunt alle geplaatste orders, betaalde of nog te betalen orders tonen, evenals orders die nog geleverd moeten worden. Uniek is het gemakkelijke retourmanagement bij Lightspeed waarbij je creditfacturen kunt aanmaken. Ook pakbonnen en facturen kunnen gemakkelijk uitgeprint worden. Hierdoor is een apart ordermanagement systeem niet meer nodig. Probeer Lightspeed eCommerce nu 14 dagen gratis en vrijblijvend.

 
Leonard H
Berichten: 243
Lid geworden op: 04 juli 2010

Re: Wie verstuurt hier met GLS?

04 september 2018

Ik hoor hier DPD als goed alternatief, maar als ik kijk hoe ze hier bezorgen en in wat voor voertuigen ze rijden komt het op mij niet beter over dan GLS. Is de performance wel goed?

PostNL lees ik momenteel ook veel problemen over, maar wat ik me vooral afvraag is hoe snel en adequaat wordt een probleem met een zending opgelost bij postNL iemand daar ervaring mee?

Ik sta al een tijdje op het punt om proef te gaan draaien met DHL Parcel. Iemand hier ervaringen mee?

We moeten snel gaan overstappen want GLS is op dit moment zo verschrikkelijk slecht dat het mn bedrijf in gevaar brengt. Soms is minder dan de helft van onze zendingen op tijd, en de klantenservice is gewoonweg niet bereikbaar.
 
Gebruikersavatar
Schaap
Berichten: 110
Lid geworden op: 28 mei 2017

Re: Wie verstuurt hier met GLS?

05 september 2018

Je wordt als webwinkelier zeker afgerekend als er slecht bezorgd wordt.  Ik doe alles zelf met PostNL (via MyParcel).
Zeeer tevreden over de klantenservice van MyParcel, dus al er iets is kan ik het vrij snel terugkoppelen naar de klant. Dan heeft die ook het gevoel dat er wat mee gedaan wordt.
Maar goed, ik verzend niet gratis, alleen boven een bepaald order bedrag.
Gaat alles goed, dan is er niets aan de hand. Gaat er iets fout, dan ben ik blij dat er bereikbare klantenservice is (mail-chat-telefoon)! Dan maar iets meer verzendkosten.
www.BoekenSchaap.nl Hét adres voor 2ehands boeken met méér inhoud
 
Electronixs.nl
Berichten: 726
Lid geworden op: 06 augustus 2014
Locatie: Hillegom
Contacteer:

Re: Wie verstuurt hier met GLS?

24 september 2018

Lees op het nieuw dat er meer klachten binnen komen bij PostNL. Moet ook zeggen dat pakketjes best naar tevredenheid gaat. Alleen maandag bezorgen kan nog wel een uitgesteld worden naar Dinsdag. Daarom stuur ik nu de meeste bestellingen die ik op vrijdag krijgt met DPD (via bol.com) zodat ze maandag geleverd kunnen worden en dit gaat eigenlijk goed tot nu toe.

Helaas zijn de brievenbus pakketjes echter vrij duur bij PostNL en ook nog veel klachten. Status staat op afgeleverd met een echte tijd erbij maar de klant zegt het niet ontvangen te hebben. En dit gebeurd eigenlijk zo vaak dat ik denk voor die 1,30 extra maar alles als gewoon pakket te versturen.
Sinds vorige week alle brievenbuspakketjes via DPD gestuurd en ging eigenlijk prima. En kosten slechts 2.89 ipv 3,80 bij PostNL

Nu ben ik dus ook aan het twijfelen om wellicht er helemaal naar over te stappen. Maar dit jaar zeker nog niet.

-Kleine minpunt met myparcel is dat ze van PostNL zijn en wellicht hierdoor niet echt helemaal vernieuwend meer zijn.
Omdat ik op onderzoek uit was naar een andere vervoerder kwam ik bijvoorbeeld bij Sendcloud uit (zijn duurder) waar je dus een programma kan downloaden waardoor het label er direct uit komt in plaats van downloaden en uitprinten. Dat scheelt toch veel geklik op een dag. En wellicht ook nog andere optie's
Hun service vind ik super goed en dat is ook zeker wat waard.
Barcode scanner - IR Thermometer - 12V Voedingen http://www.electronixs.nl