Web shops en online veilingen zijn vaak echt wel veilig !

1
:lol: Lachen en snel veel slecht praten lijken soms veel op elkaar !
Helaas komt het wel eens voor dat er via internet oplichters misbruik maken
van het gevoel dat men wel te goeder trouw handeld.

Daarom is het erg belangrijk om nooit vooruit te betalen voor goederen.
En zeker geen geld vooruit betalen aan buitenlandse partijen of de goederen alvast toesturen.
Natuurlijk is het maar een heel klein percentage van de vele transacties die via internet gaan.
Maar zo als zo vaak juist die zaken halen het nieuws !

Het kan allemaal wel heel veilig gaan op internet.
Doe alleen zaken met bekende internet winkels en erkende internet winkels en verkoop sites en veiling sites. Let vooral ook op de kwaliteit van de website, de kwaliteit van de producten en de prijs. Zo goedkoop dat het te mooi is om waar te zijn, zal dan ook zeker niet waar zijn.

Een mooi voorbeeld van veilige websites is b.v. www.veiligveilenonline.nl, http://www.speurders.nl en http://www.marktplaats.nl. Natuurlijk zijn er veel meer op te noemen, maar dit betreft een beperkte selectie. waarbij ik er rekening mee houd dat er achter deze websites grote professionele organisaties zitten. Het betreft websites die voornamelijk gericht zijn op Nederland en Belgie.
Ook zijn deze websites voorzien van regionale zoek functies, waardoor U meer de mogelijkheid heeft om in uw eigen regio te kopen en te verkopen waardoor U zelfs de mogelijk heeft om goederen op te halen of op te laten halen! Dan kan er dus meteen contant worden afgerekend en de goederen kunt U ook direct controleren en overdragen.
Er is hierdoor eigelijk ook een stukje sociale controle. Immers als iemand een oplichter door geeft aan de website, dan kan de website beheerder deze gebruiker verkoper of koper blokkeren.

Internet is de groei markt voor de toekomst en is al jaren een groeimarkt. Het zou gewoon erg jammer zijn als enkele personen het verpesten en blijven verpesten waardoor grote groepen gebruikers van internet geen gebruik willen maken van aanbieden en kopen op websites.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Web shops en online veilingen zijn vaak echt wel veilig

5
hhh schreef:1) WTF
2) Geweldig goed verstopte zelfpromotie :roll:
3) Het klopt wel en de genoemde websites zijn inderdaad goed en veilig te gebruiken. :idea: Ben zelf ook al een keer te pakken genomen op een kleine open handel website. Goederen verzonden en nooit mijn geld gehad. Dus allemaal een beetje opletten is zeker aan te raden.
Voelde mij echt enkele dagen heel dom omdat het mij was overkomen.

Re: Web shops en online veilingen zijn vaak echt wel veilig

11
http://www.yoursecurityresource.com/cob ... index.html

Een uitgebreid schrijven van een journalist over fraude op internet.

Jammer dat uit dit initiatief geen constructtieve oplossingen kunnen komen.
Mooi zou b.v. zijn een zwarte lijst maken waardoor wij niet allemaal last hebben van fraudeurs !
Jammer dat een initiatiefnemer van een tegen actie uitsluitend negatieve reacties ontvangt.
Dit terwijl de bedoeling juist een is oplossing te zoeken. ( Belangrijk voor alle webwinkel eigenaren)
Een genuanceerd forum kan zeker een bijdrage leveren aan een mogelijke oplossing !

Daarom plaats ik ook de gehele tekst van de journalist die ook internet trainingen geeft hieronder !


.ArtikelZoeken..
Fraude
De nieuwste ontwikkelingen in zwendel via online veilingen
door Kim Boatman


Sydney Johnston vond de trainingsapparatuur die voor 200 dollar op een online veiling werd aangeboden een koopje. Maar de verkoper in New Jersey heeft nooit iets afgeleverd.

Dit voorval lijkt misschien gewoon een verhaaltje dat aantoont dat voorzichtigheid is geboden bij het kopen bij online veilingen, ware het niet dat deze inwoner van Atlanta al vaker via eBay heeft gekocht en verkocht. Zij geeft ook cursussen in online veilingen. Ze dacht tevens dat zij deze transactie zorgvuldig had uitgevoerd.


"Ik gebruikte een creditcard, dus ik was veilig," zegt ze. "Ik ben echt heel voorzichtig."


Online veilingsites, zoals eBay, fungeren als de vlooienmarkten van vandaag en bieden een manier om uw kast of garage op te ruimen en spullen te verhandelen met andere mensen die hetzelfde doen, soms helemaal aan de andere kant van de wereld. Veilingen zijn een walhalla voor verzamelaars, of het nu gaat om Pokemonkaarten of een antieke aardappelstamper, consumentenelektronica, en zelfs grote dingen zoals auto's.

Maar de meesten van ons denken er niet bij na wanneer we spullen via online veilingen kopen en verkopen. Een het merendeel van de transacties verloopt probleemloos. De meeste klachten die bij het Internet Crime Complaint Center, een samenwerking van de FBI en het National White Collar Crime Center, binnenkomt betreft zwendel via online veilingen. Zwendel via online veilingen vormt ongeveer 45 procent van de klachten die het centrum krijgt.


Wilt u geen slachtoffer worden? Wees op uw hoede voor deze zwendel, nieuwe trucjes en oude oplichtingsmethoden op online veilingen.


1. De 'reizende' verkoper
Fraude via online veilingen is wereldwijd 'big business'. Verkopers kunnen doen alsof een veiling in uw land is gebaseerd en u vervolgens vertellen dat zij het land moeten verlaten wegens familieomstandigheden of een soortgelijk excuus. Vervolgens, aldus het Internet Crime Complaint Center, vragen zij u via Western Union of een bankoverschrijving het geld over te maken.


"Als u Western Union gebruikt, is uw betaling verdwenen zodra u het overmaakt," zegt Johnston. "Als u een creditcard gebruikt, kunt u het nog terughalen."


Aankopen via creditcard zijn beveiligd. De kans is klein dat u uw geld nog kunt terugkrijgen als u via een cheque, een bankcheque of een bankoverschrijving betaalt.


2. Valse borgbedrijven
Oplichters kunnen aanbieden een ander borgbedrijf te gebruiken om de betaling vast te houden tot de goederen worden afgeleverd. Dit is nog zo'n waarschuwing voor kopers en/of verkopers: de oplichters spelen onder één hoedje met het nepborgbedrijf en u krijgt noch uw goederen, noch uw geld ooit nog te zien. Gebruik een respectabel borgbedrijf, zoals Internet Escrow Services, en wees op uw hoede, aangezien de oplichters zullen proberen de website van het borgbedrijf na te maken.


3. De wisseltruc
Doen alsof slechte of nagemaakte goederen echt zijn, is een eeuwenoude vorm van fraude. Bij online veilingen gaat het precies zo. Daar is nu een enorme handel in nep designerhandtassen gaande, zegt Johnston. Een fraudeur kan vrij eenvoudig een foto plaatsen van een echte designertas of één zo'n tas kopen om in foto's te gebruiken. Vervolgens krijgt u een goedkope namaakversie, zegt Johnston.


"Wanneer het bij online veilingen te mooi lijkt of klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo," zegt Craig Buttersworth, een woordvoerder van het National White Collar Crime Center. "Maar als u uw huiswerk doet, wat zegt uw intuïtie dan?"


4. Valse bankcheques
De oplichters, die zich vaak niet in uw land bevinden, bieden aan met een bankcheque te betalen die voor een hoger bedrag is uitgeschreven dan het transactiebedrag. Vervolgens wordt u onder valse voorwendselen, bijvoorbeeld voor de betaling van bijkomende kosten, gevraagd het teveel via een bankoverschrijving aan hen over te maken, . Maar de cheque is feitelijk vals.


5. Phishing
Phishing, ofwel het ontfutselen van uw kostbare persoonlijke gegevens door mensen die zich voordoen als een legitiem bedrijf, bijvoorbeeld eBay, neemt nog steeds hand over hand toe, zegt Butterworth. Criminelen zullen proberen uw eBay-rekening te kapen door u te verleiden e-mails te beantwoorden waarin u om uw rekeninggegevens, zoals uw wachtwoord, wordt gevraagd. Wanneer zij eenmaal de hand op de benodigde informatie hebben gelegd, kunnen zij fraude plegen door uw rekening voor de verkoop van niet-bestaande goederen te gebruiken. Hiermee brengen zij schade aan uw reputatie als verkoper.


Nu u weet wat voor soorten fraude er bestaan, is de volgende stap het vermijden hiervan. Online veilingen kunnen wel een favoriet doelwit van oplichters zijn, toch zijn er enkele praktische manieren om veilig te blijven, zegt Johnston.


•Weet wie de verkoper is.
Bekijk de beoordelingen van een verkoper en controleer zijn of haar verkoopgeschiedenis. Zorg er bij elke transactie voor dat u uw verplichtingen als koper en/of verkoper kent.


•Klik niet op live links in een e-mail.
Meld u nooit bij eBay of PayPal aan door gebruik te maken van een live link die u in een e-mail hebt ontvangen. Wees voorzichtig met e-mails waarin wordt beweerd dat deze te maken hebben met een online veiling.


•Weet wat de producten zijn.
Zorg dat u weet wat het product is dat u gaat kopen, evenals de markt voor dat soort producten. Zorg dat u op de hoogte bent van het woordgebruik voor verzamelobjecten, en stel veel vragen.


•Begin klein.
Als u nog niet eerder met online veilingen hebt gewerkt, begin dan bescheiden en beperk u tot transacties die u de kop niet kosten, zegt Johnston.


•Zorg dat u op de hoogte bent en blijft.
Een aantal organisaties, zoals het Better Business Bureau en de Federal Trade Commission, bieden op hun websites praktische tips met betrekking tot online veilingfraude. Het Federal Citizen Information Center biedt informatie over allerlei soorten oplichting en consumentenfraude. U kunt zich opgeven voor updates via e-mail over fraude en oplichting. Het Internet Crime Complaint Center verschaft informatie over huidige trends in online fraude.


"Er zijn via internet echt hele leuke deals mogelijk,"’ zegt Johnston. "Maar mensen willen zo graag geloven dat zij enorme winst gaan maken dat zij dingen naar zich toe gaan praten wanneer zij eigenlijk beter zouden moeten weten."

.Kim Boatman is journaliste en gevestigd in Silicon Valley in Californië. Zij heeft ruim 15 jaar over een keur aan onderwerpen geschreven voor de San Jose Mercury News.

Re: Web shops en online veilingen zijn vaak echt wel veilig

13
Bedankt voor uw reactie Derkjan.

Zoals zovaak klinken holle vaten het luidste. Dat heeft U in enkele van de bovenstaande reacties kunnen lezen. Uw reactie daar in tegen is een zeer genuanceerde reactie.
Wij hebben onze keuze bewust gemaakt. De schrijfster ( journaliste ) geeft een duidelijke waarschuwing boodschap. Eenvoudig te vinden op internet. Ondersteuning zal ze dus zeker waarderen! De volledige publicatie is uitsluitend bedoeld om de hoole vaten te weren en goede initiatieven en tips een kans te kunnen geven op een goed eenvoudig leesbare manier. Dus niet dat positieve zaken vertroebelen tussen alle negatieve reacties!

Indien op dit weblog geen positieve inbreng is te vinden is uw weblok mogelijk een optie!
U kunt mij hiervoor ook prive een bericht sturen.

Het zou geweldig zijn als een grote groep websites, webwinkels, veilingsites, verkoop markt sites enz zich zou kunnen groeperen en een keurmerk ontwikkeld waar achter controle, betrouwbaarheid en melding van fraudeurs en publicatie op internet zit !

Wellicht ten overvloede deel ik U nogmaals mede dat ik Uw reactie en enkele boven vermelde reacties enorm waardeer. Reacties van niveau, visie en inzicht! Zo komt er wel iets goeds voor ons allemaal uit!