Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

lightspeed ecommerce
lightspeed ecommerce
 
benbenieuwd
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 juni 2020

Eigen merk opzetten

10 juni 2020

Goedemiddag allemaal,

Ik heb het plan om een eigen merk op te zetten, ik wil mijn producten inkopen in Azië, een eigen sticker met logo en merknaam maken en dit op het product plakken.
Nu vraag ik me af, wat voor eisen zijn hiervoor?
Heb gelezen dat je een EAN nummer kunt kopen en dit kunt koppelen aan jouw product.

Graag verneem ik hier meer informatie over.

Alvast bedankt! 

 
 
Wouter Hol
Moderators
Berichten: 3037
Lid geworden op: 02 september 2010
Contacteer:

Re: Eigen merk opzetten

11 juni 2020

Een EAN nummer moet je kopen bij GS1. Zij zijn de instantie die de EAN codes verstrekken. Ja, er zijn barcodeboeren die je voor weinig EANs aanbieden, maar die zijn niet officieel geregistreerd en geven veel problemen.

Maar belangrijker dan dat, als jij producten importeert dan ben jij voor de wet gezien de fabrikant. Dat betekent dat jij verantwoordelijk bent voor de producten. Brengen jouw producten schade aan mensen of spullen? Of voldoen ze niet aan de EU richtlijnen? Dan heb je een groot probleem. Zorg dat je snapt wat je plichten zijn als fabrikant en zorg dat je je goed verzekerd.
 
DEALPOINT
Berichten: 6
Lid geworden op: 14 juni 2016

Re: Eigen merk opzetten

05 november 2020

Een eigen merk opzetten heeft niets te maken met EAN-codes. EAN staat voor European Artikel Number en is slechts een code om producten te onderscheiden. 

Wil je een eigen merk registreren dan moet je eens kijken op de website boip.int

Een merk registreren kost je iets in de geest van net geen 500 euro, maar er gelden wel wat eisen.

Let er wel op dat als je artikelen importeert je ze niet zomaar kan omkatten naar een eigen merk. Je moet wel afspraken maken met de producent van die artikelen. 
 
Noelle
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 november 2020

Re: Eigen merk opzetten

14 november 2020

Dag,

Al enige tijd ben ik bezig met het opzetten van een webshop en verkoop daarbij (geimporteerde) producten vanuit een private label. De naam ik daarbij hanteer is geregistreerd bij het (BOIP) specifiek voor het product dat ik ga verkopen. Ik lees nu over het aanvragen van een EAN nummer, maar mijn inziens is dit alleen nodig wanneer je gaat verkopen via bol.com of Amazon? 

Groetjes Noelle
Advertentie

Word een e-commerce entrepeneur met Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop). Dé aanbieder van professionele webshops voor het MKB. Bij deze SaaS-software hoef je nooit te betalen voor updates. Ook het inhuren van dure programmeurs is niet nodig. Toch voelt elke webshop als maatwerk. Kies uit aanpasbare responsive templates en meer dan 150 koppelingen. Sluit je aan bij meer dan 10.000 ondernemers. Probeer Lightspeed eCommerce nu 14 dagen gratis en vrijblijvend.

 
robert90
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 november 2020

Re: Eigen merk opzetten

18 november 2020

Met het opzetten van een eigen merk en importeren van producten spelen diverse zaken. Eigenlijk zijn het 2 vragen in 1. 

Wat komt er kijken bij het opzetten van een eigen merk?
Wat komt er kijken bij het importeren van producten buiten de EU?

Over de tweede vraag vind je allerlei info op diverse websites. Dit is ook afhankelijk van het product dat je gaat importeren en de risico's die daarbij komen kijken.

Ik zou aanraden om inderdaad EANs bij GS1 te registreren, je kunt ze ook elders goedkoper kopen, maar dan koop je alleen een nummer dat je zelf ook kunt genereren. Wat je nodig hebt is juist het recht om dat nummer te gebruiken. Dat krijg je alleen officieel via GS1 (in Nederland).

Met het opzetten van een merk kun je een registratie bij BOIP doen. Dan sta je sterker in de toekomst. Wil je nu de kosten laag houden, dan kun je het ook enkel als handelsnaam bij de KVK registeren en later gaan voor een merkregistratie. Wil je serieus een merk in de markt zetten, dan is besparen op die paar honderd via BOIP natuurlijk niet aan te raden.

Verder is branding natuurlijk een vak. Je zult een merkbeleving moeten bedenken en overal moeten doortrekken, van site tot verpakking, tot marketing tot handleiding. Bedenk wat jouw merk uniek maakt, wat de doelgroep is, welk gevoel het moet uitstralen, etc. Ook over branding zijn hele boekwerken te vinden.

Succes!
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht