Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

lightspeed ecommerce
lightspeed ecommerce
 
kamarketing
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 oktober 2015

SEO vraag: NL webshop promoten in België versus .be domein

15 oktober 2015

Hey guys/gals,

Ik weet dit dat al enkele malen aan bod is gekomen hier, maar ik zit toch nog met wat vraagjes.

Ik werk voor een Deense webshop die een jaar geleden ook op de Nederlandse markt beginnen verkopen is, met een .nl domein.

Dit loopt vrij goed in Nederland. Momenteel wordt er nog meer verkocht via ads dan zoekresultaten, maar de Google rankings verbeteren voortdurend.

We verzenden nu ook al naar België vanaf de Nederlandse webshop, maar zien hierbij dat de rankings in Google.be wel wat achterblijven. Ik weet dat dit normaal is aangezien Google er vanuit gaat dat je met een .nl site de Nederlandse en niet de Vlaamse markt target.

We spelen dus met het idee een .be domein aan te kopen, met in eerste instantie een kopie van de nederlandse shop (mits kleine aanpassingen in het taalgebruik op categoriepagina's e.d.) en dan de geo-targeting duidelijk maken aan Google via de hreflang tags.

We vrezen echter dat we hierdoor onze huidige rankings in Google.be (die niet slecht zijn) zullen kwijtspelen en helemaal van scratch moeten beginnen met het .be domein.

Klopt dit? Of zou er een soort overgangsperiode zijn waarin we nog steeds ranken met de .nl site en dan stillaan de .be gaat overnemen als die meer established is?

Nog een issue. We kunnen wel wat taalaanpassingen doen aan categoriepagina's e.d. maar we verkopen ongeveer 3000 verschillende producten dus al die productomschrijvingen aanpassen brengt heel wat werk met zich mee.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is. Alle advies is alleszins welkom!
 
w.r.dejong
Berichten: 38
Lid geworden op: 30 oktober 2012
Locatie: Leerdam
Contacteer:

Re: SEO vraag: NL webshop promoten in België versus .be dome

19 oktober 2015

Volgens mij is het inderdaad zo dat je met het .be domein vanaf scratch begint. Het is echter niet zo dat daardoor je .nl rankings in belgie zullen verdwijnen. (mits goed aangepakt word het niet gezien als duplicate content)

Hoe heb je trouwens je rankings in Belgie gecheckt ? Indien je gewoon googled op google.be kan dat hele vertekende beelden geven (laat uitstaan als je ingelogd ben in een google account) maar dat wist je vast al wel.
 
grr0x
Berichten: 117
Lid geworden op: 06 februari 2012
Contacteer:

Re: SEO vraag: NL webshop promoten in België versus .be domein

01 december 2015

Ik denk dat je duplicate content riskeert of automatische correctie op een van de domeinen door Google zelf. Ik denk dat je ze het beste gewoon kan linken en goed de lang tag instellen, pagerank zou gewoon door moeten flowen daardoor.
 
Mighty Good Man
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 november 2017

Re: SEO vraag: NL webshop promoten in België versus .be domein

09 maart 2018

We hebben er eens een artikel over geschreven. Goed onderzoek naar de huidige rankings in België van het .nl domein is essentieel. Je investeert ander seen hele hoop resources in een .be domein terwijl je wellicht beter gewoon je .nl domein beter vindbaar had kunnen maken in België.

decisiontree.nl/seo-belgie-beter-gevonden-worden-in-de-zoekmachine/
Advertentie

Als je een succesvolle webwinkel wilt beginnen in België, kies dan voor Lightspeed. Je kunt je webwinkel in het Nederlands en het Frans weergeven (en 12 andere talen), Belgische betaalmethoden en verzendmethoden instellen, BTW-tarieven aanpassen en je hebt een compleet voorraad-, order-, retourensysteem en de mogelijkheid om pakbonnen en facturen uit te printen. Met de template editor kun je zelfs de HTML- en CSS-bestanden volledig aanpassen.

 
Gebruikersavatar
Klaas Koopman
Berichten: 375
Lid geworden op: 21 augustus 2006
Locatie: Nederland
Contacteer:

Re: SEO vraag: NL webshop promoten in België versus .be domein

11 maart 2018

Uiteindelijk is de ideale situatie:
.nl voor Nederland
.be voor België
enzovoorts voor andere landen.

Denk hierbij namelijk niet alleen de extensie maar ook de aparte website. Zo kun je de taal geschikt maken en kun je zelfs layout gerelateerde items aanpassen, om zodoende de conversie te verhogen. Ik heb ooit een internationale klant gehad, die een meertalige webshop runt, en daarop een bepaalde foto in de header had staan. Er kwamen nogal wat klachten binnen vanuit de Aziatische landen, aangezien hetgeen daar op stond in hun land als negatief werd gezien. Ook zij hebben uiteindelijk alles per land aangepakt via een eigen extensie. 

Uiteraard zijn er altijd situaties waarbij het wenselijk is dat wel alles op dezelfde domeinnaam zit, maar uiteindelijk als je serieus in een land wil ondernemen, neem dan ook de desbetreffende extensie (.be/.nl/.de) aan.
Klaas Koopman - SEO Specialist & Consultant - Gespecialiseerd in webshops!
 
Wecommerce
Berichten: 3
Lid geworden op: 06 oktober 2020
Locatie: Gemert
Contacteer:

Re: SEO vraag: NL webshop promoten in België versus .be domein

07 oktober 2020

Hoi iedereen,

Wij hadden dit met onze ecommerce klanten ook vaak. Onze hockey webshop scoorde prima in NL maar niet echt in België. We deden er eigenlijk niet veel aan, maar hockey werd steeds populairder en het was eigenlijk toch wel zonde om die markt te laten liggen. Daarom hebben iets bedacht waardoor we een soort automatische kloon laten genereren, die we nog gedeeltelijk kunnen aanpassen. Op een .be domein. Dat scoorde vervolgens zo goed dat we dat systeem zijn gaan uitbreiden naar meerdere shops, en nu hebben we er een aparte tool voor gemaakt, Clonable genaamd. Fijne is dat je geen extra onderhoud meer hebt, wat veel tijd en geld scheelt.
Niels Arts
Online marketeer & eigenaar Wecommerce
https://www.wecommerce.international
Tool voor klonen webshops naar België: https://clonable.nl
 
peet15
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 november 2020

Re: SEO vraag: NL webshop promoten in België versus .be domein

15 november 2020

Je zou op je .nl domein ook Hreflang tags kunnen toevoegen voor België. De tag geeft aan voor welke regio of taal een specifieke pagina bedoeld is.
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht