Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

lightspeed ecommerce
lightspeed ecommerce
 
Gebruikersavatar
Sheng
Berichten: 20
Lid geworden op: 15 februari 2014
Contacteer:

Nu overstappen van Magento 1 naar Magento 2 of nog niet?

25 april 2019

1 jaar geleden heb ik Magento 2 getest en merkte ik dat er nogal veel bugs in zaten. Nu 1 jaar verder, ben ik benieuwd of het nu tijd is om over te stappen. Ik ben erg benieuwd naar de mening van mensen die de overstap al hebben gemaakt.

Ik weet dat Magento 1 nog wordt ondersteund met updates tot Juni 2020, dus volgend jaar moet ik wel. Maar omdat Magento 1 nu zo soepel loopt, wacht ik liever tot het allerlaatst. Of zijn de voordelen van Magento 2 zo groot, dat ik de stap nu moet maken?

Mijn situatie is dat ik zo min mogelijk een programmeur wil aannemen om kleine probleempjes op te lossen. Ik zie dat er nog een waslijst aan issues zijn, dus ik ben benieuwd of er nog grote problemen tussen zitten;
https://github.com/magento/magento2/issues
Theewinkel voor losse thee: https://www.teasenz.nl
 
maxhbiz
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 juli 2019

Re: Nu overstappen van Magento 1 naar Magento 2 of nog niet?

16 juli 2019

Ik ben betrokken geweest bij de ontwikkeling en uitbesteding van Magento projecten. 

Uit ervaring zou ik je afraden nu over te stappen naar Magento 2 gezien het feit er vele add-ons zijn die nog niet goed met elkaar samenwerken. Dit brengt enorm veel kosten en extra werk met zich mee. Bedrijven die webshops bouwen adviseren graag Magento 2 omdat het commercieel aantrekkelijker voor hen is. De prijzen liggen hoger en ze zijn geneigd mee te doen met de eigenaar van Magento die ook allerlei trainingen en certificeringen faciliteert. 

Als je Magento 1 combineert met een aantal extensies naargelang je eigen bedrijf nodig heeft kan dat een veel stabielere omgeving opleveren tegen de helft van de kosten. Betreft snelheid waar bedrijven mee schermen kun je dit ook prima oplossen met de juiste server-setup en een combinatie van snelheidsextensies die je op een M2 omgeving evengoed nodig hebt.

Een Magento 1 webshop kost ongeveer 30.000 euro als je dit uitbesteedt. Kies je voor Magento 2 betaal je meestal het dubbele. Dit werkt ook door in kleine aanpassingen die verricht moeten worden. 

E-commerce bureaus doen hun uiterste best om Magento 1 in een negatief daglicht te zetten en Magento 2 de hemel in te prijzen. Bedenk goed deze bureaus er baat bij hebben zoveel mogelijk in 1zelfde omgeving te werken en dat M2 voorlopig nog extra werk meebrengt omdat extensies niet samenwerken of uberhaupt niet verkrijgbaar zijn.

Je kunt dus beter voor M1 gaan en over een aantal jaren als de migratietools verder zijn doorontwikkeld altijd nog wat makkelijker de switch maken en kiezen voor Magento 1 in plaats van 2. Tegen die tijd is Magento 2 ook volwassener geworden.

Het maakt ook nog verschil of je alles laat ontwikkelen of voor een 'standaard' template gaat die je laat customizen?

Omdat Magento 2 nog lang niet is doorontwikkeld zul je bij een switch nu met je bedrijf moeten realiseren dat je moet blijven investeren om bij te blijven binnen de M2 omgeving. Anders krijg je al snel te horen dat bepaalde functionaliteiten niet 'kunnen' omdat je omgeving niet up to date is. Ondanks dat je dus al in versie 2.x actief bent. 

Hoeveel ben je bereid te investeren in development?
 
DannyvdM
Berichten: 302
Lid geworden op: 17 juni 2012

Re: Nu overstappen van Magento 1 naar Magento 2 of nog niet?

17 juli 2019

Heb je ook al eens overwegen om dit moment te gebruiken of andere webwinkel software niet geschikter is voor je webwinkel?

Ik heb laatst nog een klant geholpen met de overstap van Magento naar WooCommerce en die was achteraf gezien zeer tevreden met zijn overstap. De website laad een stuk sneller en qua SEO is hij er een stuk op vooruit gegaan.
 
Jemico
Berichten: 35
Lid geworden op: 06 januari 2011

Re: Nu overstappen van Magento 1 naar Magento 2 of nog niet?

10 november 2019

Ik heb sinds kort een magento 2 shop genomen maar even overstappen van magento 1 of een ander platform is niet zo maar gebeurd, je gaat van vooraf aan beginnen. (dit maakt niet uit vanaf welk platform je komt)

Het is haast niet zelf te doen of je moet echt weten wat je doet, ook veel kleine bouwers maken er een potje van is mijn ervaring. Heb een shop laten bouwen in eerste instantie maar die partij bakte er niets van waarna ik een ander in de hand heb genomen maar ook die maakte er geen betere taart van. Na veel centen lichter te zijn ben ik maar uit frustratie zelf aan de gang gegaan om alle fouten en problemen op te gaan lossen en ik kan je zeggen dat valt niet mee, gaat echt veel tijd en studie inzitten.
Wat je ook merkt is dat veel extensie bouwers er ook nog niet klaar voor waren, bijna elke extensie die kocht heb ik bug's gehad wat weer erg veel tijd en energie koste om opgelost te krijgen door de bouwer.(inmiddels zijn de ergste bugs er wel uit en is het werkbaar)

Voor wat betreft magento 2 hosting blijkt het ook niet makkelijk te zijn, ben overgestapt van een gewone hosting naar een speciale magento hosting maar ook nu weer bleek die niet de zaakjes op orde te hebben waarna ik bij mijn oude hosting een zware vps genomen had maar ook die bleek magento 2 niet goed te kunnen laten draaien ook al was dit wel aangegeven. Uiteindelijk weer overgestapt naar een grote magento hosting en deze blijkt het wel te kunnen en is een hele verademing, enige jammere is dat je daar veel zelf moet doen en wat kennis van zaken moet hebben en natuurlijk betaal je echt serieus geld.

Al met al vindt ik zelf dat het alleen een goede keuze is als je of zelf veel kan doen of hele grote zak geld hebt want partijen die voor onder de 15000 een af shop leveren zijn er gewoon niet. Wel moet je afvragen of het met een ander platform anders is.
Advertentie

Word een e-commerce entrepeneur met Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop). Dé aanbieder van professionele webshops voor het MKB. Bij deze SaaS-software hoef je nooit te betalen voor updates. Ook het inhuren van dure programmeurs is niet nodig. Toch voelt elke webshop als maatwerk. Kies uit aanpasbare responsive templates en meer dan 150 koppelingen. Sluit je aan bij meer dan 10.000 ondernemers. Probeer Lightspeed eCommerce nu 14 dagen gratis en vrijblijvend.

 
Eijdems Internet
Berichten: 3
Lid geworden op: 11 februari 2020

Re: Nu overstappen van Magento 1 naar Magento 2 of nog niet?

11 februari 2020

Wat aangehaald wordt, om te kijken of het niet verstandig is om over te stappen naar een ander platform is zeker waar. Echter, Magento beschikt wel over de meeste mogelijkheden waaraan een webshop moet/wil voldoen. Uit jarenlange ervaring is gebleken dat we met recht mogen zeggen dat wij één van de betere Magento ontwikkelaars zijn tegen een betaalbare prijs. We zijn niet de goedkoopste, maar streven er wel naar de beste te zijn. Doordat wij gebruik maken van outsoourcingprogrammeurs met HBO+ kwaliteit kunnen wij Magento webshops aanbieden tegen een zeer sterke prijs.

Het is dan ook echt wel mogelijk om een maatwerk Magento 2 webshop te bouwen voor minder dan € 15.000,-. Dit is puur afhankelijk van de wensen en eisen van de klant. Bij ons beginnen webshops in Magento vanaf € 10.000,- klaar, op maat gemaakt. Zoals al aangehaald, dit ligt puur aan de wensen en eisen van de klant. 

Ook qua hosting is er een hoop verschil zoals al gemerkt. Wij streven altijd naar een uptime van meer dan 99% op jaarbasis en een laadtijd van maximaal 1.5 seconde. En ook dit hoeft niet te zijn voor de hoofdprijs of torenhoge kosten, als je maar weet wat je doet....

En mocht dan Magento toch niet het juiste platform zijn dan kan je altijd overstappen naar Woocommerce. Ook binnen het Woocommerce platform kan je een hoop kanten op, echter, verwacht niet dezelfde functionaliteiten als van Magento. Maar ook daar kunnen wij je over informeren. 

Het is dan ook altijd van belang om te luisteren naar de wensen, eisen en toekomstvisie van de klant, en daar het juiste platform op aan te sluiten. Voor nu, maar zeker ook voor in de toekomst.

Wil je meer weten, stuur ons dan even een bericht: {knip}
 
rhip
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 maart 2020
Contacteer:

Re: Nu overstappen van Magento 1 naar Magento 2 of nog niet?

14 april 2020

Is de vraag van de topicstarter nog steeds relevant? Inmiddels zijn er namelijk een aantal initiatieven gestart zodat je nog steeds op Magento 1 kunt blijven draaien, en is overstappen niet per se nodig. 
Om op je laatste opmerking in te gaan: of je nu M1 of M2 hebt draaien, aan extra kosten voor ondersteuning vanuit een programmeur ontkom je denk ik niet bij een Magento webshop.
Specialist bij www.hipex.io
 
Gebruikersavatar
Sheng
Berichten: 20
Lid geworden op: 15 februari 2014
Contacteer:

Re: Nu overstappen van Magento 1 naar Magento 2 of nog niet?

07 juni 2020

Hierbij een update voor mensen die nog over willen gaan op M2:
 • Onze Magento 2 upgrade staat klaar, en we gaan in de zomerperiode live.
 • Het overzetten van de data van M1 naar M2 heeft ongeveer 1200 euro gekost en het kopen van een tiental extensies zo'n 1000 euro. De rest hebben we in-house geregeld.
 • Let bij een overweging voor een upgrade goed naar de extensies die wilt meenemen naar M2 en of die al beschikbaar zijn en goed zijn doorontwikkeld.
 • Indien je een thema hebt gekocht, kijk of er een M2 versie is.
 • Het is ook een goed moment om te kijken welke extensies je niet meer wilt meenemen. Dit leidt tot een lichtere M2 installatie.
 • M2 is aanzienlijk langzamer, houd rekening met hogere server kosten.
 • Het gehele project heeft ons zo'n 4-5 maanden gekost. Vooral veel testen, testen, testen en aanpassen.
Theewinkel voor losse thee: https://www.teasenz.nl
 • Vergelijkbare Onderwerpen
  Reacties
  Weergaves
  Laatste bericht