Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

lightspeed ecommerce
lightspeed ecommerce
 
thetankgirl
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 november 2012

Paypal kosten - doorberekenen?

20 september 2021

Goedemiddag iedereen,

Net zoals zovelen van ons hebben wij PayPal aan staan. Het valt ons de laatste tijd op dat de kosten voor deze betaalmethode behoorlijk hoog zijn. Zover ik kan zien valt daar niets over te onderhandelen met PayPal (toch?). Maar berekenen jullie dit door, en zo ja, hoeveel berekenen jullie voor deze betaalmethode qua fee?
We bieden sowieso veel andere betaalmethodes aan zonder fee.
 
BertB
Berichten: 975
Lid geworden op: 09 maart 2012
Locatie: Callantsoog
Contacteer:

Re: Paypal kosten - doorberekenen?

20 september 2021

De kosten van PayPal zijn fors, maar wat het erger maakt is dat deze kosten ook niet meer worden geretourneerd wanneer je een klant moet terugbetalen. Voor de meeste landen is er wel een alternatief voor paypal voorhanden. Ik heb PayPal uitgezet voor landen als NL en BE: daar wordt de meeste omzet behaald en zijn meer dan genoeg voordeliger alternatieven beschikbaar als iDeal en Bancontact etc.
 
Gebruikersavatar
Dirkjan
Admin
Berichten: 2233
Lid geworden op: 09 augustus 2006
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Paypal kosten - doorberekenen?

21 september 2021

Zover ik kan zien valt daar niets over te onderhandelen met PayPal (toch?). Maar berekenen jullie dit door, en zo ja, hoeveel berekenen jullie voor deze betaalmethode qua fee?
Volgens mij zijn die niet te onderhandelen. Vroeger heb ik ooit staffels gehad waarbij ik korting kreeg bij een x-aantal betalingen per maand. Omdat de meeste betalingen niet via PayPal verliepen was die korting al snel weer weg. Volgens mij bieden ze die ook niet meer aan. Een overzicht van de kosten: https://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/merchant-fees
 
Jeroen__
Berichten: 306
Lid geworden op: 11 maart 2011
Locatie: Doetinchem
Contacteer:

Re: Paypal kosten - doorberekenen?

21 september 2021

PayPal kosten mag je doorberekenen, maar PayPal ondersteunt dit zelf niet. Het is daarom alleen mogelijk met plugins van andere bedrijven. Daardoor is het niet met elke webshop software gemakkelijk om kosten door te berekenen.
Advertentie

Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop) maakt gebruik van een SSL-certificaat. Persoonsgegevens, betalingsgegevens en gevoelige privégegevens worden versleuteld verzonden. Daarnaast heeft Lightspeed integraties met alle grote payment service providers. Met iDEAL kosten vanaf 19 cent per transactie behoort Lightspeed Payments tot de goedkoopste van Nederland! Probeer Lightspeed eCommerce nu 14 dagen gratis en vrijblijvend.

 
Amel
Berichten: 20
Lid geworden op: 06 februari 2021
Contacteer:

Re: Paypal kosten - doorberekenen?

15 oktober 2021

Paypal is heel handig natuurlijk maar heel vervelend wat betreft hun regels. WIj hebben geen paypal
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht