Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

lightspeed ecommerce
lightspeed ecommerce
 
daisysbloem&deco
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 januari 2022

webshop komt maar niet van de grond

07 februari 2022

Hi mijn naam is Daisy.
in Juni 2021 ben ik mijn webshop begonnen in zijde bloemen en woonaccessoires.
echter wilt het maar niet lukken om deze draaiende te krijgen.
een paar weken geleden heb ik mijn website / webshop helemaal vernieuwd en aangepast. (tips altijd welkom, graag zelfs)
http://daisysbloemendeco.nl
Ik heb een lichte vorm van autisme en vind het soms een beetje moeilijk contacten te maken.
Ik doe echt mijn best maar heb het idee dat het niet opleverd.
ik probeer regelmatig te posten via instagram en facebook, ben sinds kort actief op tiktok, een vernieuwde website dus, bijna om de dag advertenties vernieuwen op marktplaats en facebook marketplace, flyeren.
maar zonder resultaat.
terwijl als ik mensen volg op insta en of facebook die net een maand bezig zijn al meer dan 500 volgers en ik weet niet hoeveel bestellingen zie hebben.
sinds ik afgelopen november de webshop online heb gezet heb ik 1 order gekregen.
Ik weet even niet meer waar ik het zoeken moet of wat ik nog kan doen.
hebben jullie tips of advies.
alvast bedankt 

Daisy
 
GoBytes
Berichten: 18
Lid geworden op: 21 juli 2018

Re: webshop komt maar niet van de grond

08 februari 2022

Hoi Daisy,

Leuk dat je de stap hebt gezet naar online ondernemen. Ik weet niet of je veel zal hebben aan onderstaande waarnemingen, maar dit is wat mij opvalt.

- Snelle bezoek aan je shop, ziet deze op eerste oog uit als een blog. Als potentiele koper zou ik snel afhaken als ik niet de producten kan vinden. Je kan verschillende gratis en betaalde templates vinden online die je snel kan implementeren voor een webshop. 
- Doe je iets aan betaalde marketing? Zoals Google ads, Facebook ads etc. of alleen maar organisch via Social media posten? Dit levert vaak op korte termijn weinig op, als je korte termijn sales wilt realiseren moet je wel iets aan betaalde ads doen. of je moet echt een grote volgers achterban al hebben.
- het opzetten van een nieuwe goed gerunde shop vanaf de grond is heel erg tijdrovend en een zaak van de lange adem. Dus sowieso moet je veel geduld hebben. 
- Verder zouden er specifieke marketing mogelijkheden zijn voor jouw branche. Zoals het staan op evenementen, braderieën enz. Dit kan ook voor naamsbekendheid zorgen, waardoor mensen terug komen op je shop.

Hopelijk heb je hier iets aan en veel succes!
 
DBA
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 februari 2022
Contacteer:

Re: webshop komt maar niet van de grond

20 februari 2022

Hey Daisy,

Leuk dat je bent gestart met een nieuwe webshop in zijde boeketten.
De punten van GoBytes zijn punten die de kern raken.
500 likes via Facebook klinkt heel leuk, maar je weet natuurlijk niet welke tarieven de concurrent gebruikt om deze likes te behalen. 

Het (organische) zoekverkeer via Google (waar je niet voor hoeft te betalen) is een kwestie van opbouwen. 
Je zit met een klein bereik omdat je met de huidige shop wilt scoren op "zijde boeketten". Wil je meer verkeer en wil je gericht op bepaalde zoektermen gevonden worden, dan is het belangrijk dat je even inzichtelijk maakt (met bijvoorbeeld de gratis Google Ads planner) waar je bezoekers nou daadwerkelijk op zoeken. Als je hier pagina's voor aan gaat maken, dan heb je ook meer kans om gevonden te worden. Let echter op! Het opbouwen van je webshop heeft te maken met domeinautoriteit. Dit betekent dat je gaandeweg door de jaren heen pas goed gaat scoren. Je moet nou eenmaal vertrouwen opbouwen en vertrouwen komt niet in een half jaar tijd. 

Ik kan je namelijk een voorbeeld geven van mijn shop. Ik had een middelmatige affiliatie shop online staan sinds 2020. Deze shop was niet serieus te nemen en ik ben tijd gaan vrijmaken om het serieus op te gaan pakken in augustus 2021. Tijdens deze periode heb ik lange dagen moeten maken om uiteindelijk naar een specifieke situatie te groeien. Hierbij heb ik +/- 150 producten geoptimaliseerd en meer dan 436 pagina's aangemaakt om de vindbaarheid te verbeteren op 436 zoektermen. Dit is een proces wat me nog enkele maanden gaat kosten en het lukt me niet in de volledigheid direct uit te voeren.

Het resultaat van de eerste 6 maanden heeft met tot dusver een groei opgeleverd van 20 bezoekers per maand naar 500 per maand. Ik zit in een enorm concurrerende markt, maar ik weet ook dat een verse pagina die net aangemaakt is niet eerder gaat scoren dan gemiddeld 900 dagen (met de huidige strategie). Natuurlijk scoren sommige termen al veel sneller, maar gemiddeld gezien kost het enorm veel tijd voordat je de rankings behaald die je verkopen gaan opleveren. Het is dus vooral de rust bewaren, gas te geven en door te groeien met je webshop. 

Hopelijk geeft je dit iets meer inzicht en zie je dat iedereen het moeilijk heeft. :) Maar doorgaan, uitbreiden, SEO-optimaliseren en dan komen die verkopen vanzelf.
Dekbed Acties, de specialist in beddengoed! Dekbedden, dekbedovertrekken en hoeslakens
 
elegantweaves
Berichten: 58
Lid geworden op: 30 mei 2017
Contacteer:

Re: webshop komt maar niet van de grond

08 juni 2022

Ik denk persoonlijk dat het echt met het basic design te maken heeft. Verder zie ik ook maar 1 afbeelding per product. Dat is behoorlijk weinig en de afbeeldingen zijn niet van de beste kwaliteit. Dit zijn best zaken die je makkelijk kan aanpassen.
Advertentie

Word een e-commerce entrepeneur met Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop). Dé aanbieder van professionele webshops voor het MKB. Bij deze SaaS-software hoef je nooit te betalen voor updates. Ook het inhuren van dure programmeurs is niet nodig. Toch voelt elke webshop als maatwerk. Kies uit aanpasbare responsive templates en meer dan 150 koppelingen. Sluit je aan bij meer dan 10.000 ondernemers. Probeer Lightspeed eCommerce nu 14 dagen gratis en vrijblijvend.