Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

lightspeed ecommerce
lightspeed ecommerce
 
Amel
Berichten: 24
Lid geworden op: 06 februari 2021
Contacteer:

Woocommerce Vs Shopify

13 juni 2022

Beste mensen,
Ik persoonlijk gebruik woocommerce en ben redelijk tevreden. Zijn er mensen die Shopify beter vinden of toch voor bepaalde zaken? Wat zijn de verschillen?
 
Wouter Hol
Moderators
Berichten: 3054
Lid geworden op: 02 september 2010
Contacteer:

Re: Woocommerce Vs Shopify

14 juni 2022

WooCommerce is open source. Shopify is een SaaS (Software as a Service). Beide hebben hun voor- en nadelen en afhankelijk van je situatie en je beoogde doel is de een beter dan de ander.

Omdat WooCommerce open source is kan je er veel meer aan customizen dan aan een Shopify shop. Het nadeel is dat je dat zelf moet (laten) doen omdat de software niet als een service geleverd wordt.
Shopify als SaaS is in de regel veel simpeler op te zetten. Er zijn talloze apps die je met 1 klik kan installeren. Binnen de kaders van Shopify kan je de boel aanpassen. Hoewel er zat developers voor Shopify zijn om de boel verder te kunnen customizen, is dat niet echt waar Shopify voor bedoelt is.

Met beide kan je uiteindelijk fantastische webwinkels maken en het is maar net waar je de focus wilt leggen om te bepalen welke beter is dan de andere. Als je nu 'redelijk tevreden' bent over WooCommerce zou ik niet zomaar migreren naar een Shopify installatie. Pas als je zeker weet dat Shopify inderdaad beter bij jouw business past dan WooCommerce zou ik een migratie overwegen.
 
Gebruikersavatar
Dirkjan
Admin
Berichten: 2280
Lid geworden op: 09 augustus 2006
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Woocommerce Vs Shopify

17 juni 2022

WooCommerce is open source. Shopify is een SaaS (Software as a Service). Beide hebben hun voor- en nadelen en afhankelijk van je situatie en je beoogde doel is de een beter dan de ander.
Bijzondere vraag. Zoals Wouter al aangeeft zijn het twee totaal verschillende pakketten en is overstappen niet zo vanzelfsprekend. Meestal hebben mensen wel een voorkeur voor losse software (WooCommerce, Prestashop of OpenCart) of SaaS (Lightspeed, Shopify of JouwWeb). Naast de voor- en nadelen die Wouter al noemt betaal je bij Shopify maandelijks abonnementkosten maar daarvoor krijg je wel updates terug. Voor veel webwinkeliers is het onderhoud aan WordPress/WooCommerce veel werk, of juist de reden dat ze ervoor kiezen (omdat ze er graag zelf aan sleutelen). 
 
elegantweaves
Berichten: 58
Lid geworden op: 30 mei 2017
Contacteer:

Re: Woocommerce Vs Shopify

20 juni 2022

Je zegt het net alsof dit de enige 2 opties zijn. Ik gebruik zelf opencart:
 • Er zijn vele gratis reeds ontworpen templates te verkrijgen tegen zeer schappelijke prijzen
 • Het is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik
 • Er zijn vele extensies te verkrijgen (gratis en betaald)
 • Er is ruim voldoende documentatie aanwezig
 • De hosting voor OpenCart is niet duur
Advertentie

Word een e-commerce entrepeneur met Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop). Dé aanbieder van professionele webshops voor het MKB. Bij deze SaaS-software hoef je nooit te betalen voor updates. Ook het inhuren van dure programmeurs is niet nodig. Toch voelt elke webshop als maatwerk. Kies uit aanpasbare responsive templates en meer dan 150 koppelingen. Sluit je aan bij meer dan 10.000 ondernemers. Probeer Lightspeed eCommerce nu 14 dagen gratis en vrijblijvend.

 • Vergelijkbare Onderwerpen
  Reacties
  Weergaves
  Laatste bericht