Paypal kosten - doorberekenen?

1
Goedemiddag iedereen,

Net zoals zovelen van ons hebben wij PayPal aan staan. Het valt ons de laatste tijd op dat de kosten voor deze betaalmethode behoorlijk hoog zijn. Zover ik kan zien valt daar niets over te onderhandelen met PayPal (toch?). Maar berekenen jullie dit door, en zo ja, hoeveel berekenen jullie voor deze betaalmethode qua fee?
We bieden sowieso veel andere betaalmethodes aan zonder fee.

Re: Paypal kosten - doorberekenen?

2
De kosten van PayPal zijn fors, maar wat het erger maakt is dat deze kosten ook niet meer worden geretourneerd wanneer je een klant moet terugbetalen. Voor de meeste landen is er wel een alternatief voor paypal voorhanden. Ik heb PayPal uitgezet voor landen als NL en BE: daar wordt de meeste omzet behaald en zijn meer dan genoeg voordeliger alternatieven beschikbaar als iDeal en Bancontact etc.

Re: Paypal kosten - doorberekenen?

3
thetankgirl schreef:Zover ik kan zien valt daar niets over te onderhandelen met PayPal (toch?). Maar berekenen jullie dit door, en zo ja, hoeveel berekenen jullie voor deze betaalmethode qua fee?
Volgens mij zijn die niet te onderhandelen. Vroeger heb ik ooit staffels gehad waarbij ik korting kreeg bij een x-aantal betalingen per maand. Omdat de meeste betalingen niet via PayPal verliepen was die korting al snel weer weg. Volgens mij bieden ze die ook niet meer aan. Een overzicht van de kosten: https://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/merchant-fees
Nu op mijn weblogs:
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Paypal kosten - doorberekenen?

6
Paypal is een vervelende en dure partij om zaken mee te doen maar helaas voor ons een onontkoombare...
70% van onze omzet komt van buiten NL.
Vooral Duitse klanten zijn gewend om met Paypal te kunnen betalen.
In totaal wordt +/- 30% van de omzet met Paypal betaald...
Toch breng ik de klant 2% kosten daarvoor in rekening (alle andere betaalopties zijn gratis). Dit om de drempel toch wat hoger te leggen en de klant te bewegen om credit card, Maestro, Bancontact , Giropay of overschrijving te gebruiken (die in verhouding veel minder kosten met zich meebrengen).

De Paypal commissie kan bij bepaalde gebieden en valuta conversies al snel oplopen tot 6%.
"Leuk" als een klant zich 5 minuten na het plaatsen en betalen van een >1000 euro order bedenkt en de order weer annuleert...
Mag je terugbetalen en de commissie ben je kwijt...
Bij een retour ben je de commissie EN de originele verzendkosten kwijt.

Gelukkig (knock knock ff afkloppen) gebeurd dat zeer weinig maar doet toch elke keer wel een beetje pijn.
No guts no glory!