helpen bij 301 omleidingen

1
Ik ga binnenkort een webwinkel functie plaatsen in mijn bestaande website en hiervoor moet ik 301-omleidingen gaan maken, zeker voor de pagina's die heel goed gevonden worden in Google. 
Ik heb mijn website bij Strato (sitebuilder pro) en ja, ik weet dat Strato niet de beste keuze is, maar ik heb mijn website daar al zo lang en heb me alles goed eigen kunnen maken dat ik het graag zo wil houden. Tot op heden heb ik mezelf altijd, hetgeen wat nodig was, aan kunnen leren en vind ik het ook interessante materie, alleen die omleidingen zijn voor mij zo belangrijk dat ik het te spannend vind om het zelf te doen. De verkopen via mijn website zijn de afgelopen 3 jaar zo gestegen dat ik deze gang van zaken graag zo wil houden.
Strato heeft er een handleding voor (https://www.strato.nl/faq/domeinnaam/be ... omleiding/), maar omdat het voor mij geen gesneden koek is kom ik er niet uit. Het gaat dus niet om één enkele domeinomleiding, maar meerdere pagina's.

Wie wil mij helpen om het één en ander beter te begrijpen en te verwerken?
Ik heb hier echt wel wat voor over, maar heb ook weer geen idee wat hier voor staat.
Vriendelijke groeten,

Lian
https://slingerlandwinkel.nl

Re: helpen bij 301 omleidingen

2
Hi,

Redirects kun je op meerdere manieren maken. Wat het handigste is hangt ook een beetje af van waarom je er eentje maakt. Als je bijvoorbeeld in WordPress een pagina verwijdert dan wil je waarschijnlijk direct in je admin de nieuwe url kunnen instellen.

Als het om meerdere losse pagina's gaat dan vind ik zelf de laatste optie van Strato handig. Een .htaccess-bestand waarin je alle oude urls handmatig naar nieuwe urls verwijst. Deze methode is ook toekomstbestendig, want een .htaccess-bestand werkt ook bij andere hostingbedrijven, mocht je ooit overstappen.

Als je cms er nog niet een heeft gemaakt maak je in je hoofdmap (root) een .htaccess bestand (het begint met een punt, en sluit dus niet af met iets als .txt ofzo). 

hierin kun je de redirects noemen. Bijvoorbeeld:
Redirect 301 /oude/url https://www.nieuweurl.nl/url

Je begint met Redirect 301, daarna noem je de oude URL en daarna de nieuwe URL. Die moet volledig zijn, dus inclusief https://

Aandachtspunten:
1. Redirects helpen bij het behouden van traffic, maar zijn hiervoor geen garantie. Wijzigingen in je url zijn altijd spannend voor SEO. Meestal verandert ook de content, navigatie, et cetera.
2. Handig om te weten is dat de server bij een htaccess-bestand bovenaan begint en vanaf daar het rijtje afwerkt. Als je dus begint met je rootdomein (oudeurl.nl/ ) en op de 2e regel oudeurl.nl/pagina2/ noemt, dan verwerkt die dat niet meer omdat die niet meer de oude url heeft. Begin dus met de unieke pagina's, daarna mappen, en afsluitend je domeinnaam zelf (als je die wilt aanpassen). 
Nu op mijn weblogs: