database koppelen aan webwinkelsoftware

1
ik heb een zeer uitgebreide (boeken)database inclusief veel afbeeldingen.
Wil nu (deel van de) voorraad ook via een webshop gaan verkopen. Wie weet een 'makkelijk' pakket waarmee ik zowel de database (en dus) voorraad en webshop in een keer kan beheren. Ik wil dus voorkomen dat ik verschillende databases en administraties naast elkaar heb draaien. De database staat in Filemaker.

Re: database koppelen aan webwinkelsoftware

3
Importeren uit Filemaker kan in onze software niet, maar als je in FileMaker een export kunt maken in één van de volgende bestandsformaten dan kun je die wel in ShopFactory importeren. Ook de afbeelding van het boek kan worden geimporteerd.

De volgende bestandstypen kun je importeren:
Access (*.mdb)
Excel (*.xls)
Excel2007 (*.xls;*.xlsx;*.xlsb)
Tekstbestanden (*.csv;*.txt)
MYOB (*.csv;*.txt)
Quickbook (*.txt)
DBase (*.dbf)
Paradox (*.db)
MS SQL Server

Kortom volop keus om je producten snel te importeren
Met vriendelijke groeten,
John
ShopFactory Sales
http://www.shopfactory.com

Re: database koppelen aan webwinkelsoftware

4
Hier staat een stukje over exporteren:
http://www.filemaker.com/help/html/impo ... 16.20.html

Over het algemeen werken de meeste webwinkelsoftware met MySql databases. Koppelen kan dus altijd! Vraag is eerder welk webwinkelsoftware wil je gaan gebruiken. Er zijn betaalde versies (licentie software) en open source, de laatste is gratis en broncode is vrij toegankelijk waardoor je niet gebonden bent aan een bepaald bedrijf.
Je hoeft alleen een keer een script te laten schrijven die de koppeling automatisch triggert en laat uitvoeren. Normaal gesproken kan diegene die de website van jullie gaat maken dat doen.

Je kunt er ook voor kiezen, alleen de webdatabase als leading te gaan gebruiken, dan hoef je maar 1 keer te exporteren. Denk dat je dat even goed moet onderzoeken, wat de mogelijkheden zijn. Ben je bijvoorbeeld echt gebonden aan filemaker? Waarom werken jullie nu zo? Kan het niet efficienter. Eerst inzicht krijgen in de huidige werkstategy, cq werkproces en vervolgens het gewenste werkstrategy, cq werkproces...

succes
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: database koppelen aan webwinkelsoftware

5
Zoek beslist ook naar een oplossing die een module of extensie heeft speciaal voor boeken. Je assortiment komt beter uit de verf als je uit de voeten kunt met karakteristieken die typisch zijn voor boeken: ISBN-nummers, een één-op-veel-relatie tussen auteur en titels (ook in navigatie en zoeksysteem), een online inkijkexemplaar met de inhoudsopgave en wat representatieve pagina's, dat soort zaken.
StoreCore.io

Re: database koppelen aan webwinkelsoftware

6
helemaal mee eens,

Maar via exel kun je nog wel wat extra in sf stoppen als je dat wil
De formule in excel zoals: naar volgende regel, zal er voor zorgen dat de omschrijving van het product redelijk uitgebreid is.
Let wel op dat caracters zoals " of ander caracters die een database kunnen beinvloeden wat betreft structuur, beter niet in een database gebruikt kunnen worden. Zet ze ook niet bij de kantlijn van de cel !!
Als je iets van html weet kun je binnen sf wel degelijk meer doen, zoals het linken naar een eigen Directory op de server...waardoor het handiger werkt als je bv. 15 sites laat linken naar 1 fotobestand.
Dit staat NIET standaard in sf, maar is wel degelijk mogelijk.
Verder kun je zoals aangegeven inderdaad een script laten schrijven, maar dat betekend wel dat je tevens een beetje thuis moet zijn in de cel functies van de database.
SF accepteert acces en excel met het grootste gemak en tegenwoordig heel snel ook.
Maar...1 foutje in de databe en de shop zal OF vastlopen...OF traag worden.
Dat is eigenlijk logisch...maar de praktijk leert dat sf de schuld krijgt.
Voorbeeld:
artikel 1 heet 12345
artikel 2 heet 12345
of: je begint met een spatie (per ongeluk) en dat zal er dus een verschil ontstaan...watb trouwens met de meeste databases zo is afhankelijk van de functie van de cel).
dan heb je al een probleem