Zakelijke rekening wel of niet? KVK en meer vragen

1
Hallo,

onlangs ben ik begonnen met het opzetten van een webwinkel(tje) in tweedehands games. Via mijnwebwinkel kon ik makkelijk en snel beginnen. Nu is mijn winkeltje een klein maandje online en heb het al aardig uitgebouwd. (ziehttp://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/xbox360games) Lay-out laten maken e.d.

Maargoed, dat even terzijde. In deze maand heb ik al zo'n 20 orders gehad met totale omzet van ongeveer 500 euro die allemaal goed zijn verlopen. Ik houd alles netjes bij aan betalingsbewijzen & gegevens van mensen (kan altijd van pas komen) Nu denk ik erover op op professional over te stappen van mijnwebwinkel.nl maar er zijn nog enkele dingen die me tegen houden.

Ik wil graag mijn klanten iDeal kunnen aanbieden omdat het gewoon zekerheid bied voor de klant en dus weer een drempel wegneemt. Dit kan via mollie maar ik heb dan een KVK nummer nodig. Dat is dus mijn twijfelpunt! Deze webwinkel wil ik gebruiken om leuke inkomsten naast mijn studie te hebben, dus het is ook zeker nog voor een groot deel hobby. KVK kost wel 45 euro om je in te schrijven.

Dus wel of niet inschrijven bij de KVK? Ik weet dat het alleen maar voordelen heeft maar het wordt dan zo officiëel ..!? ik heb een beetje het gevoel dat ik er dan aanvast zit.

Ten tweede: alle betalingen komen op de privé-rekening terecht wat ik opzich wel vervelend vind omdat je moeilijk het overzicht bewaard. Een zakelijke rekening brengt ook gelijk veel kosten mee en je hebt (daar is ie weer, KVK nodig) kan ik geen 2e privérekening openen zodat het toch gescheiden is? Zit momenteel bij de rabobank, iemand ervaring mee?

Ten Derde: Hoe zit het met belastingen? Momenteel koop en verkoop ik voornamelijk tweedehands games. Het zijn geen nieuwe producten dus de 19% btw gaat niet op.. klopt het dat het dan met marges gaat?


Zo dat was het even voor nu, als er meer vragen zijn dan edit ff ;-)

Ruud
http://www.seebuyplay.nl

Re: Zakelijke rekening wel of niet? KVK en meer vragen

2
Over KVK is al een groot topic: http://www.webwinkelforum.nl/viewtopic.php?f=10&t=1511
Het komt er op neer dat dit eigenlijk wel vereist is voor een webwinkel. Die 45 euro die heb je eigenlijk direct al weer terug verdient aan fiscale voordelen. Bovendien verplicht de belastingdienst je om een kvk en btw nummer te hebben als je deelneemt aan het economisch verkeer. Je neemt nu al deel aan het economisch verkeer dus het zou kunnen zijn dat je nu al niet voldoet aan de eisen die de overheid aan jouw stelt.

Ik begrijp niet precies hoe je er meer aan 'vast' kan zitten met een kvk nummer. Een webwinkel, klein of groot, is niet iets wat vrijblijvend is. Een webwinkel hebben is niet iets wat je zomaar mag onderschatten. Dit gebeurt helaas nog maar al te vaak.
Je gaat (onbewust) best wat verplichtingen aan. Daar veranderd een kvk nummer niets aan in de zin dat je dan meer verplichtingen zou krijgen. Sterker nog, je zal waarschijnlijk al verplicht zijn om een kvk nummer en btw nummer aan te vragen, dus dat zijn alvast 2 verplichtingen minder als je dat gedaan hebt. :)
Verder zit je er niet meer of minder aan vast dan je nu zou zitten. Je kan je onderneming 'slapend' maken als je geen activiteiten meer uit voert. Hier kan de KVK je meer over vertellen.

Een zakelijke rekening is ook handig, qua kosten zit hier niet heel veel verschil in met een prive rekening. Zakelijk en prive blijven zo mooi gescheiden.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Zakelijke rekening wel of niet? KVK en meer vragen

8
eentje schreef:
specialistingifts schreef:Zelf heb ik een account bij Sisow.nl hier hoeft je geen btw of KvK nummer te hebben om aan te melden. En ze hebben ook een Implementatie voor jouw webwinkel.

http://www.sisow.nl/algemeen/partners


Mascha
http://www.specialistingifts.nl
Dat had je niet nodig inderdaad maar tegenwoordig wel...
Inderdaad, volgens mij kan het nergens meer zonder KVK en dat is opzich ook wel goed. Zo kan niet iedereen ideal aanbieden.
http://www.seebuyplay.nl