Gezocht: eco verpakkingmateriaal

1
Aangezien ik eco/recycle & fairtrade producten verkoop, wil ik deze uiteraard niet verzenden in bergen bubbelplastic of nieuwe dozen.

Nou heb ik onderhand zo goed als alles (recycle boxen, eco duct tape etc.), maar 1 ding is niet te vinden en misschien weten jullie dat; ik zoek een soort vershoudfolie om zeep in te verpakken, maar dit schijnt niet te bestaan.
Iemand enig ander idee? (Papier oid. is niet echt een optie, tenzij het vetvrij is)

Re: Gezocht: eco verpakkingmateriaal

4
Was eigenlijk benieuwd naar je bevindingen.
Ik heb laatst nog google afgezocht naar informatie over bakpapier maar kon eigenlijk niets over het product zelf vinden wat materiaal betreft en of dit inderdaad gerecycled is.

Wellicht dat dit wel op het pak zelf te vinden is.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Gezocht: eco verpakkingmateriaal

5
Bakpapier is voor een deel gemaakt van siliconen en veel schadelijker voor het milieu, dus dat lijkt me geen optie.
Er zijn ook wel folien van zetmeel en suikers op de markt maar kan zo snel geen bedrijf bedenken die dit levert.

Re: Gezocht: eco verpakkingmateriaal

7
Ik denk dat je wellicht eens rond kan bellen voor ersatz papier.

Hier zijn ook verschillende kwaliteiten in, het meeste wat aangeboden wordt is echter gebleekt. Maar er zijn wel ongebleekte versies van.

Ersatz papier wordt in meestal voor voedingsmiddelen gebruikt, je kent het wel, van die witte velletjes. Als dit het niet is dan moet je het denk ik wel in deze hoek (voedingsmiddelen etc.) zoeken.

Succes!

Re: Gezocht: eco verpakkingmateriaal

11
Ja die verkoop ik ook :) Zeker een goede tip, ga ik eens even uitzoeken of dat een beetje betaalbaar te houden is.

Zo verkoop ik ook melts (eco soy wax met etherische oliën voor in een geurbrander) , die per stuk verpakt dienen te worden i.v.m. geurbehoud. Tot nu toe hergebruik ik daar netjes mijn oude verpakkingsmaterialen voor, maar ik heb het liefst iets van plastic velletjes gemaakt van compost oid. , want het oog wil ook wat :wink:

Re: Gezocht: eco verpakkingmateriaal

14
Ga ik zeker gebruiken!
Al is het meer om gewoon bestellingen leuk te verpakken. Ik heb al een aantal van dit soort vellen in huis, het nadeel is dat het best prijzig is.

Qua dozen etc. gebruik ik nu toch gewoon gerecycled karton of hergebruikte dozen.

Re: Gezocht: eco verpakkingmateriaal

15
http://www.123kartonnendozen.nl heeft als moeder organisatie ECOvation, daarin weet ik best wel het een en ander van dergelijke duurzame materialen. Nu kunnen wij je zelf niet direct helpen met je vraag maar ik zou eens gaan kijken naar PLA (Poly lactic Acid). Dit is een kunststof gemaakt van Maiszetmeel.

Het is transparant en Biologisch afbreekbaar. Ik zou je adviseren een keer contact op te nemen met biofutura. Die jongen kan je zeker verder helpen.

Mocht je ooit interesse hebben in kartonnendozen gemaakt van "natuurkarton" dan staan wij graag voor je klaar. sales@123kartonnendozen.nl
http://www.123kartonnendozen.nl uw specialist in verpakkingen voor het veilig verzenden van uw producten.