Maffia runt TNT Milaan

1
Vestigingen van TNT Express in Noord-Italië zijn volgens de Italiaanse justitie in handen van de maffia. De komende zes maanden neemt justitie het roer over bij vier Milanese filialen van de Nederlandse pakjesbezorger.

Volgens de autoriteiten is de Calabrische misdaadorganisatie 'Ndrangheta geïnfiltreerd in de TNT-bedrijven. De eigenaren van de koeriersbedrijven waarmee TNT in Milaan en omgeving werkt, zouden vrijwel allemaal onderdeel zijn van een kleine groep maffiafamilies.

Lokale managers
Het komende half jaar wil de gerechtelijk commissaris de filialen ontdoen van corrupte onderdelen. Vooral lokale managers zouden bij de zaak betrokken zijn.

Justitie doet al langer onderzoek naar de invloed van de maffia op de logistieke dienstverlening in Noord-Italië. Vorige maand werden 35 'Ndrangheta-leden opgepakt aan wie TNT Express bezorgdiensten zou hebben uitbesteed.

TNT in Nederland is nog niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: http://nos.nl/artikel/234138-maffia-run ... ilaan.html


__________________________________
http://www.siralogistics.nl vraag nu een offerte aan via onze live chat!
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Maffia runt TNT Milaan

9
Boekhandel schreef:Volgende NOS-bericht even doorlezen:
http://nos.nl/artikel/234950-tnt-pakt-m ... n-aan.html
Grappig inderdaad hoe de NOS de PR afdeling van TNT weet na te praten. Natuurlijk is dat voor hen de gemakkelijkste manier om informatie te verkrijgen maar ik heb het idee dat het persbericht van TNT daar redelijk letterlijk wordt voorgelezen. NOS lijkt zelf niet op die vloer geweest te zijn.

Ook wel logisch natuurlijk, want het bericht is al schadelijk genoeg voor TNT dus echt wederhoor is niet bijzonder noodzakelijk voor een 'objectief' bericht, maar steeds vaker irriteer ik mij hoe gemakkelijk journalisten het nieuws brengen.
Nu op mijn weblogs: