Eenmalige machtiging en stornering

1
Wie heeft er ervaring met klanten die betaalden via een eenmalige machtiging, maar nadat ze het product ontvingen. De betaling storneerden om vervolgens het product niet terug te sturen?

Komt dat veel voor of is het meer doemdenken van mijn kant?

Hoe zit dat eigenlijk bij maatwerk-producten, dingen die speciaal voor een klant op maat gemaakt zijn? Er staat me iets bij, dat de consument alleen bij standaard producten recht op stornering heeft... klopt dat of heb ik het verkeerd onthouden :?

2
Een online eenmalige machtiging bestaat officieel niet (moet met handtekening en dat is online slecht te doen) dus de klant kan altijd het geld terug vorderen.

Gebeurt dit vaak? Ervaring leert dat het sporadisch gebeurt en als het gebeurt kan je alsnog een rekening sturen en betaling eisen en eventueel de weg met incassobureau, deurwaarder etc. gaan.

Volgens de wet kopen op afstand bestaat er geen afkoelingsperiode op maatwerk producten, dus gekocht is gekocht.
I came, I saw.... I got Zenned.
http://www.getzenned.nl

3
eentje schreef:Volgens de wet kopen op afstand bestaat er geen afkoelingsperiode op maatwerk producten, dus gekocht is gekocht.
Duidelijk, had ik het dus goed onthouden :)

4
eentje schreef:Een online eenmalige machtiging bestaat officieel niet (moet met handtekening en dat is online slecht te doen) dus de klant kan altijd het geld terug vorderen.
Onlangs in het TV-programma Kassa
http://www.twinklemagazine.nl/nieuws/20 ... /index.xml
[size=75][url=http://www.zonwering-rolgordijnen.nl/rolgordijnen-verduisterend]Rolgordijnen verduisterend op maat gemaakt[/url][/size]
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

5
Dus nu een extra reden om geen eenmalige machtiging meer aan te bieden.

Nu is het bij het grote publiek bekend.
I came, I saw.... I got Zenned.
http://www.getzenned.nl