Copyright op afbeeldingen

1
Voor bepaalde producten willen wij de optie aanbieden om deze te graveren met onze lasercutter.
Mensen kunnen zelf, digitaal, hun afbeeldingen aanleveren. Maar ook willen wij een aantal standaard afbeeldingen op de website aanbieden waaruit mensen kunnen kiezen, hierbij gaat het bijvoorbeeld om silhouet afbeeldingen van bloemen of iets dergelijks. Deze afbeeldingen vinden wij allemaal via google, maar zit er op zulk soort afbeeldingen ook een soort van copyright zoals bij foto's? En geldt deze copyright ook als wij de afbeeldingen alleen gebruiken om te producten te graveren en de afbeeldingen verder niet verkopen?

Re: Copyright op afbeeldingen

3
Er bestaan websites ook met stock foto's. Sommige hiervan zijn gratis te downloaden. Als je in google: free stock photo ingeeft krijg je vanzelf al een lijst te zien met gratis te downloaden foto's

Re: Copyright op afbeeldingen

4
mussche1 schreef:Er bestaan websites ook met stock foto's. Sommige hiervan zijn gratis te downloaden. Als je in google: free stock photo ingeeft krijg je vanzelf al een lijst te zien met gratis te downloaden foto's
Dan nog gelden er soms beperkingen: je mag misschien wel de foto gebruiken, maar er geen afgeleide werken van maken zoals illustraties, logo's of (hier gevraagd) gravures. Daarnaast moet je vaak de naam van de fotograaf vermelden, wat ook niet ideaal is als je producten wilt graveren.
StoreCore.io
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.