Waar moet ik op letten als ik fulfilment inkoop?

1
Fulfilment is er in meerdere vormen:

•Documentfulfilment: Direct Mail en print activiteiten, eventueel met sealen.
•Productfulfilment:pick & pack op het niveau van besteleenheden
•Bulk fulfilment: handling van omverpakkingen, pallets en volumineuze goederen.

Concreet betekend dit dat men óf goed is in grote aantallen óf één-op-één bestellingen óf bulkopslag.

De ervaring leert dat iedere fulfilmentvorm z’n eigen specifieke eisen stelt aan een fulfilmentorganisatie. Daarom raden we u expliciet aan om, voordat u een uiteindelijke keuze maakt voor een fulfilmentbedrijf, ook ter plaatse een vergelijking te maken.

De daadwerkelijke handelingkosten vormen maar een beperkt deel van uw rekening. Het grootste deel van de reguliere fulfilmentkosten bestaat uit materiaal- en verzendkosten. Daarnaast kunnen onvoorziene extra kosten, zoals spoedjes, het herstellen van fouten, e.d. nogal oplopen.

Omdat uw klant u voor een groot deel op de tijdigheid en kwaliteit van de uitlevering beoordeeld, is het uiteindelijk goedkoper om voor een kwalitatief goede fulfilmentaanbieder te kiezen. Iets goed doen kost minder dan iets over moeten doen.

Fulfilment is maatwerk. Daarom zijn flexibiliteit en de aanwezigheid van goede management rapportages van groot belang. Vraag uw potentiële leverancier om u enkele actuele voorbeelden van zowel zijn systematische flexibiliteit en een paar actuele rapportages te tonen – dat moet ruim voorhanden zijn als u niet zijn leercurve moet betalen
Al vanaf 1996 de nederlandse marktleider in fulfilment. Alle diensten onder een dak en een systeem

Re: Waar moet ik op letten als ik fulfilment inkoop?

4
S&H Productfulfilment schreef:Daarnaast kunnen onvoorziene extra kosten, zoals spoedjes, het herstellen van fouten, e.d. nogal oplopen.
Als het goed is maakt het fulfilment bedrijf geen fouten. Stel dat dat toch gebeurd, moet de klant, dus de webshop, opdraaien voor de kosten daarvan?
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Waar moet ik op letten als ik fulfilment inkoop?

5
Klopt Wouter,

De fulfilmentpartij mag inderdaad eigenlijk geen fouten maken, maar een fout is menselijk.
Bij elke formeel contract geven wij ook servicelevels af, die wij nakomen en anders kunnen onze klanten ons hiervoor "aansprakelijk" stellen.

Dus het is de vraag hoe hoog de servicelevels zijn die worden afgegeven door de fulfilmentpartijen?
En die zullen, als ze al afgegeven kunnen worden, veel van elkaar verschillen.

Er zijn maar enkele partijen, die hoogste servicelevels kunnen garagnderen in de fulfilmentbranche en dat zijn Docdata (van Bol.com, BIjenkorf etc.) en S&H Productfulfilment (Douwe Egberts, NRC, Volkskrant, AD, Mars, Truus.nl etc)
Al vanaf 1996 de nederlandse marktleider in fulfilment. Alle diensten onder een dak en een systeem

verpakkingen/dozen

6
Misschien een stomme vraag, maar wat ik me afvraag: Zorgt een fullfullment bedrijf ook voor de verpakkingen? Dus zowel de dozen als de beschermmaterialen? Of moet je daar als webshophouder zelf voor zorgen?

Re: verpakkingen/dozen

7
Verkoper schreef:Misschien een stomme vraag, maar wat ik me afvraag: Zorgt een fullfullment bedrijf ook voor de verpakkingen? Dus zowel de dozen als de beschermmaterialen? Of moet je daar als webshophouder zelf voor zorgen?
Geen stomme vraag, want het antwoord is zowel ja als nee.

In fulfilment draait het om schaalvoordelen en efficiency, dus dan is dezelfde verpakkingen gebruiken voor verschillende webshops in alle opzichten beter. Dat biedt enorm inkoopvoordeel en bespaart opslagruimte en tijd.

Anderzijds is het niet ongebruikelijk om bedrukte of luxere geschenkverpakkingen te gebruiken voor de "branding" van je webshop of merk. Soms is een aparte verpakking ook nodig voor speciale producten, bijvoorbeeld kisten voor flessen wijn.

Goedkoop compromis is standaardverpakkingen gebruiken voor verschillende webshops maar die dichttapen met bedrukte tape.
StoreCore.io

Re: Waar moet ik op letten als ik fulfilment inkoop?

8
De meeste fulfilmentbedrijven hebben goede prijsafspraken en of tarieven met verpakkingsbedrijven, vervoerders, PSP, banken etc. aangezien zij veel meer volume hebben.

Dus de webshopeigenaar hoeft nergens in te kopen en de webshopeigenaar hoeft zich alleen te richten op de marketing, sales en inkoop van eigen verkoopartikelen die hij op voorraad wil laten leggen bij de fulfilmentpartij.

Kijk naar de voordelen op:

http://www.s-h.nl/nl/veelgestelde-vrage ... 5#faqItem5
Al vanaf 1996 de nederlandse marktleider in fulfilment. Alle diensten onder een dak en een systeem

Re: Waar moet ik op letten als ik fulfilment inkoop?

9
Waar moet je verder nog op letten bij het inkopen van fulfilment?

- expertise: ga na hoe lang het bedrijf mee gaat, of het aangesloten is bij toonaangevende organisaties in de branche.

- internationale markt: wellicht ben je nu nog niet bezig met de internationale markt, maar het is altijd goed om alle opties open te houden. Ga na of de fulfilment specialist kan meegroeien met uw bedrijf en ook beschikt over internationale expertise en contacten.

- aanvullende diensten:kijk goed welke aanvullende diensten het fulfilment bedrijf aanbiedt. Zijn het alleen basis diensten of ook aanvullende services die je een hoop tijd en geld besparen. Denk bijvoorbeeld aan services als verpakken, retourverwerking of het verwerken van consumentenacties.

Het is dus belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen als je kiest voor het uitbesteden van fulfilment. Zaken als expertise, ervaring op de internationale markt en het aanbod van aanvullende diensten zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden.

Naast S&H is ook TopPak en interessante fulfilment specialist om te overwegen. Zij bestaan al sinds 1966 en hebben grondige expertise op zowel nationaal als internationaal niveau. Zo zijn ze business partner van Thuiswinkel en vallen onder PostNL (maar opereren daarbinnen wel zelfstandig). Ook bieden ze verschillende aanvullende diensten als tailor made verpakkingen, retourverwerking en innovatief fulfilment.
TopPak: voor alle mogelijkheden tot fulfilment

Re: Waar moet ik op letten als ik fulfilment inkoop?

10
Fulfilment is zoveel meer dan handjes en m2., want daar zijn er fulfilmentbedrijven van in overvloed.

U wilt toch geheel ontzorgt worden en je richten op de marketing en sales?

Hierbij hoort dus ook de klantenservice (meertalig) en een complete boekhouding met omzet-, BTW- en bankrapportages, aanmaningen en retourbetalingen.

In tegenstelling tot de meeste marktpartijen, moet de fulfilmentpartij alle diensten zelf in huis hebben en vanuit een centraal systeem werken.

Daarmee beschikt u over een totaal dienstenpakket met een maximale flexibiliteit en keuzevrijheid. En bent u altijd verzekerd van een naadloos sluitende virtuele integratie tussen de procesonderdelen; ook als uw wensen en behoeften in de toekomst wijzigen.

Alleen hierdoor kun je de hoogste servivelevels en de laagste faalkosten realiseren. Dus geen aan elkaar geknoopte systemen!
Al vanaf 1996 de nederlandse marktleider in fulfilment. Alle diensten onder een dak en een systeem

Re: Waar moet ik op letten als ik fulfilment inkoop?

13
Rubens schreef:Vanaf hoeveel orders per maand kan een productfulfilment bedrijf eigenlijk interessant worden? Is dit voor relatief kleine webshops zeg 60 - 80 orders per maand eigenlijk wel een optie?
Hallo Rubens,

Wij hebben een contract afgesloten voor kleinere aantallen dan die jij noemt omdat wij pas begonnen zijn en ik ook geen sprookjes vertel aan een fulfillment center.
Ik kan het je aanraden.

Groeten,

Rob