Dropshipping meubels

1
Ik ben bezig en ga binnenkort beginnen met een webshop in dropshipping
Het betreft meubels op maat. heb een meubelmaker gevonden die de meubels in opdracht gaat maken. dus: klant koopt meubel op maat bij mij en betaalt mij. meubelmaker maakt meubel en bepaalt in overleg met mij de verkoopprijs.
ik betaal aan de meubelmaker een bedrag voor het maken van het meubel.
Mijn vraag: geen idee hoe de verkoopprijs van het verkochtte meubel moet worden verdeeld. zijn hier richtlijnen voor, percentage afspreken, of per product afspraken maken.
alvast bedankt voor evt. reacties.

Re: dropshipping meubels

4
Misschien moet je nog eens naar je business model kijken. Je smijt erg makkelijk met de term dropshipping, maar je samenwerking met de meubelmaker heeft veel meer de vorm van een partnership. Als dat echt een volwaardig partnership is, verdeel je de winst 50/50.
StoreCore.io
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: dropshipping meubels

5
eentje schreef:vraagstelling is anders Wouter... :)
In het vorige topic vroeg hij naar de plan van aanpak, dit is toch een onderdeel van..?

Maar goed, even een antwoord van mijn kant:
Het hangt er vanaf hoe de rest van de constructie in elkaar steekt.
Ben jij een ander bedrijf dan de meubelmaker?
Hoe wordt de garantie gegeven? Klopt de klant aan bij jouw bedrijf of bij de meubelmaker?
Is de meubelmaker verantwoordelijk voor de verzending of ben jij dat?

Aan de hand van dat soort vragen kun je bekijken hoeveel risico je loopt en hoeveel winst jij dus zou willen maken om eventuele (onvoorziene) onkosten te kunnen dekken.

Re: dropshipping meubels

6
Allereerst excuses voor evt. onduidelijke vraagstelling. Ben nieuw in deze wereld.
Maar goed: ik ben een ander bedrijf dan dat van de meubelmaker en in mijn beleving ben ik verantwoordelijk voor levering, garantie etc. De meubelmaker maakt in mijn opdracht het meubel.

Re: dropshipping meubels

8
@veke, heb je helemaal gelijk in, maar ook naar aanleiding van het vorige topic bekruipt me hier een ombestemd gevoel. Er is kennelijk een meubelmaker die niets met internet heeft en ook niets met internet wil, "dus" er is een gat in de markt. Als dan in een tweede topic blijkt dat onze internetondernemer zelf niets weet van prijsvorming en de kostenstructuur van op maat gemaakte meubels, moeten we veiligheidshalve misschien maar zeggen: ga met de meubelmaker rond de tafel zitten en begin een volwaardig partnership. Dat is dan al gauw 50/50 van de winst, natuurlijk niet van de omzet.
StoreCore.io

Re: dropshipping meubels

9
heren toch. Ik bespeur een beetje cynisme bij jullie. Er is niet gesteld dat de meubelmaker niks met internet wil, hij heeft er alleen geen kaas van gegeten en is een "doener" i.p.v. een denker. Ook over een gat in de markt is niet gerept. Het enige wat ik in samenwerking met de meubelmaker doe is aftasten op welke manier we (zakelijk) iets voor mekaar kunnen betekenen. Ook voor mij is dit een kans om een business op te starten. Is het zo'n groot probleem dat ik (nog) niets weet over kostprijzen, kostenstructuren e.d.? Zoals ik het nu voor ogen heb zal het inderdaad geen zuivere vorm van dropshipping zijn. Is dat een probleem dan? Kunnen jullie meer meedelen over het zgn. volwaardig partnership?

Re: dropshipping meubels

10
Partnership is eigenlijk niets anders dan dat jullie samen 1 bedrijf vormen of dat jullie bedrijven een contract met elkaar aan gaan. De meubelmaker maakt de meubels, jij de site, marketing en logistiek en jullie delen de winst, bijvoorbeeld.

Re: Dropshipping meubels

11
Samengevat ga jij dus meubelen verkopen die je inkoopt bij een meubelmaker.

Die meubels zijn niet standaard maar worden voor iedere klant op maat gemaakt.

Wordt bij het maken uitgegaan van standaard productcomponenten of wordt voor iedere klant eerst een compleet ontwerp/design gemaakt?

Het lijkt mij het meest voor de hand liggende dat jij de klanten zoekt, een offerteaanvraag doet bij je meubelmaker, op die prijs een opslag zet en dat probeert te verkopen bij jouw klant.

Die marge moet je zelf inschatten aan de hand van wat je denkt dat de klant maximaal wil betalen en het minimale bedrag dat je op basis van je eigen kosten er zelf voor wil hebben

Dat maakt je dus een gewone handelsonderneming zoals er velen zijn en in mindere mate een internetverkoper/webwinkelier. Dat is niet negatief bedoeld trouwens, ben zelf namelijk ook gewoon een handelaar

Of zit het anders in elkaar?

Frans
[url=http://www.lockershop.nl/categorie/lockers.aspx]lockers[/url] en [url=http://www.lockershop.nl/categorie/garderobekasten.aspx]garderobekasten[/url] bestel je bij Lockershop

Re: dropshipping meubels

12
[quote=" De meubelmaker maakt de meubels, jij de site, marketing en logistiek en jullie delen de winst, bijvoorbeeld.[/quote]
Dit is idd zoals ik het zie Wouter. En misschien het beste om een contract te sluiten met de meubelmaker.
En Frans:
ik zoek klanten die een eigen ontwerp (tekening, foto) kunnen sturen.
ik stuur deze tekening naar meubelmaker die een compleet ontwerp maakt en prijs bepaalt (i.o.m. mij).
ik doe offerte naar de klant en handel het verder af.
Als je dat een handelsonderneming noemt prima maar dan wel alleen via internet.
Graag jullie mening hierover.
B.v.d.

Re: dropshipping meubels

13
joekzz schreef:Ik zoek klanten die een eigen ontwerp (tekening, foto) kunnen sturen. [...]
Als je dat een handelsonderneming noemt prima maar dan wel alleen via internet.
Voor echt specialistisch maatwerk kun je je niet "verbergen" achter internet. Tekeningen en foto's wil je ook kunnen opsturen naar een postadres. Je wilt iemand kunnen bellen om de mogelijkheden door te nemen of er moet iemand langskomen om de juiste maten op te nemen. Je wilt misschien ook het hout of ander materiaal zien en voelen voordat je er een exclusief meubel van laat maken. Een ontwerp moet een paar keer op-en-neer voordat het is goedgekeurd en betaald. Ga zo maar door.

Van klanten verwachten dat ze een kant-en-klaar ontwerp toesturen, is bij particulieren waarschijnlijk te veel gevraagd. Of je krijgt een foto toegestuurd waaruit je materiaal, maten, kleuren en afwerking niet goed kunt afleiden en moet alsnog aan de slag.

Zo was mijn opmerking ook bedoeld: dit is geen dropshipping, maar schreeuwt om een professioneel samenwerkingsverband met de meubelmaker.
StoreCore.io

Re: Dropshipping meubels

14
Ja ja, ik bestel een meubel op maat via internet. Kan ik ook zien van welk hout dat meubel gemaakt gaat worden? Staan je kleur stalen op internet of moet ik zelf een kleurenwaaier halen bij Gamma? Kan ik nog ergens kijken naar het beslag?

Ik ben geen pessimist maar ik zou er niet te veel tijd in steken, het wordt namelijk helemaal niks, maatwerk 100% webbased.

Nico van de Meubels, Ruim 20 jaar in de meubel handel.
Meubels bestel je razendsnel op www.houtmijn.nl

Re: Dropshipping meubels

15
Meubelen via een webshop verkopen is wel een optie als alles goed uitgewerkt wordt en dat klanten eventueel de meubelen kunnen zien, of het materiaal waarvan het gemaakt word.

Wel lijkt mij het een moeilijke markt omdat het allemaal maatwerk is, want nu bijvoorbeeld als het niet naar wens is van de klant? Zit je met een maatwerk kast van de klant.
http://www.gratiswebshopbeginnen.nl

Re: Dropshipping meubels

16
@dutchman68

Je zegt dat het niets wordt omdat de klant niet vooraf kan voelen/ruiken/proeven/zien wat hij krijgt... Maar zelf heb je ook een webwinkel in Meubels. Hoe doe jij dit dat :?:

Verder denk ik dat de TS inderdaad nog wel wat research moet doen, maar iemand die vooraf tegen mij zou zeggen: 'ik heb 20 jaar ervaring en zeg dat wordt niks' zou mij alleen maar triggeren om het tegendeel te bewijzen :lol:

Re: Dropshipping meubels

17
dutchman68 heeft inderdaad een eigen webwinkel met meubelen zag ik, maar dit zijn allemaal standaard maten, geen maatwerk, en volgens mij bedoelt hij dat..

Maatwerk webwinkel met meubelen is moeilijk en bijna niet te doen.
Webwinkel met meubelen zonder maatwerk is makkelijker te doen.

ps: Maar het tegendeel kun je altijd bewijzen toch.
http://www.gratiswebshopbeginnen.nl

Re: Dropshipping meubels

18
dit lijkt me een hele lastige casus, IMHO kun je hier geen normaal rekenmodel op los laten, misschien moet jij jezelf als intermediair zien. Je krijgt per aangeleverde opdracht aan de meubelmaker een vast bedrag. ook wel een lead vergoeding genoemd.

Je zou je concept dan ook kunnen uitbreiden door meerdere meubelmakers een offerte te laten uitbrengen.

Een ander idee is het concept van itailor.(http://www.itailor.nl/) aan de hand van een aantal voorbeelden kun je hier een eigen overhemd ontwerpen. met een soort van basis meubel collectie moet hier volgens mij ook iets leuks te doen zijn. In jou geval kun je dan werken op provisie basis.

Re: Dropshipping meubels

20
Hallo, na een poos van afwezigheid weer aanwezig op dit forum. Inmiddels is het, na wat uitproberen, zover dat er binnenkort een professioneel gemaakte website komt waarbij ik toch wil proberen om aan klanten meubels te verkopen die speciaal voor hun op maat zijn gemaakt. Uit gesprekken bleek dat tegenwoordig veel mensen niet de behoefte hebben om meubels die ze besteld hebben te "voelen, ruiken" etc.. Het is niet de bedoeling om meubels op voorraad te hebben maar dat elk meubel speciaal voor die klant wordt gemaakt. Dus elk bestelde meubel laat ik apart maken bij de meubelmaker.