Re: Lek in iDeal Basic

2
Dit is helemaal geen "lek", want er lekt niets uit of weg. iDEAL is volkomen veilig. Het technische probleem (dat al véél langer bekend is) zit in het verkeerd inbouwen van iDEAL in webwinkels en daarvoor zijn webwinkeliers dus zelf verantwoordelijk.

Als je niet zeker weet of je webwinkelsoftware gevoelig is voor deze manipulatie, doe je er verstandig aan individuele iDEAL-betalingen te controleren via je PSP of bank.

Re: Lek in iDeal Basic

3
Ward schreef:Dit is helemaal geen "lek", want er lekt niets uit of weg. iDEAL is volkomen veilig. Het technische probleem (dat al véél langer bekend is) zit in het verkeerd inbouwen van iDEAL in webwinkels en daarvoor zijn webwinkeliers dus zelf verantwoordelijk.

Als je niet zeker weet of je webwinkelsoftware gevoelig is voor deze manipulatie, doe je er verstandig aan individuele iDEAL-betalingen te controleren via je PSP of bank.
Beste Ward,

Ik ben het totaal oneens met je.
Het is natuurlijk heel makkelijk om naar de Webwinkelier te wijzen wegens verkeerd inbouwen, maar daarmee zet je de wereld op zijn kop.
Een betalingssysteem moet zodanig ontworpen zijn en ingebouwd kunnen worden dat er geen manupulaties mogelijk zijn!!
Verkeerd inbouwen mag hoogstens leiden tot niet functioneren.
PUNT

Groeten,

Rob

Re: Lek in iDeal Basic

4
Hoe moet iDeal weten dat hij door de webwinkel verkeerd ingebouwd is om er voor te zorgen dat hij niet functioneert in dat geval?

Ik denk dat het juist de verantwoordelijkheid van de webwinkelier is dat hij zijn site veilig maakt, in plaats van die verantwoordelijkheid bij derden neer te leggen. Dat iDeal een betaalmiddel levert die veilig kan zijn als hij goed ingebouwd is, wilt niet zeggen dat iDeal opeens verantwoordelijk is voor hoe de webwinkelier die betaalmethode aan sluit op zijn shop.

Vergelijk het met een pinnen. Dat is op zich een veilige manier van betalen. Maar als je als gebruiker van een pin pas ook de pin code bij de pas bewaart, dan is het opeens een wel heel onveilige manier van betalen. Daar kan je moeilijk de uitgever van de pin passen verantwoordelijk voor houden.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Lek in iDeal Basic

5
Rob, ik ben geen fan van iDEAL Simple (pardon Basic), maar je hebt als webwinkelier wel degelijk een keuze. Je kunt kiezen voor de iDEAL-variant die ongevoelig is voor de manipulatie of een implementatie van iDEAL Basic waarin de manipulatie wordt uitgesloten in je webshop. Dat zijn zelfs twee keuzen: iDEAL-versie plus webshopsoftware.

Geen enkel betaalsysteem is waterdicht. Pinnen is gevoelig voor skimming en internetbankieren voor phishing. En dat soort manipulaties zijn nog een paar gradaties erger, omdat ze de consument rechtstreeks raken. Dit “lek” in iDEAL dat helemaal geen lek is, treft alleen enkele webwinkeliers die verkeerde keuzen hebben gemaakt. Of die niet de moeite nemen iDEAL-betalingen ook nog even te controleren.

Het grootste verschil tussen de goedkope en uitgebreide versie van iDEAL zit nu juist in de geverifieerde betalingsbevestiging. Als je bewust kiest voor de goedkope versie, is dat dus een ingecalculeerd ondernemersrisico.

Re: Lek in iDeal Basic

9
Om even duidelijk te zijn... Het is geen lek.

Het enige wat je kan doen met iDEAL basic is de email te trigeren. Je kan er geen betaling mee faken mits de iDEAL goed geïmplementeerd is.

Er staat duidelijk (in 1 versie die ik hier heb zelfs vet gedrukt en met hoofdletters) in de handleiding van iDEAL basic dat de emails GEEN betalingsgarantie zijn. Alleen de betalingen die in het iDEAL dashboard staan zijn gegarandeerd.
I came, I saw.... I got Zenned.
http://www.getzenned.nl

Re: Lek in iDeal Basic

11
Dit is zoals Ward aangeeft geen lek, want dit is gewoon een logisch gevolg van de techniek die wordt gebruikt.

Wij zijn echter wel van mening zoals Rob aangeeft dat het gewoon altijd goed zou moeten werken, daarom ondersteunen wij geen Lite/Basic, wij zullen er namelijk als webwinkel aanbieder op worden aangesproken wanneer er misbruik wordt gemaakt.
Shoptrader, webwinkelsoftware voor online retailers
www.shoptrader.nl