Label vraagje (boete)

1
Wij verkopen ruitersport artikelen waaronder ook voedingssupplementen. 1 Van mijn leveranciers (Duits) heeft een merk in zij assortiment erbij zitten die niet van hun is, maar als extra. Zodoende heb ik deze ook ingekocht.

Nu werd ik van de week gebeld door de Nederlandse verdeler van dat merk. Volgens hem was ik zwaar in overtreding door dit merk te verkopen. 1) Omdat ik het via Duitsland inkocht en 2) omdat het een Duits label heeft. Volgens hem kan ik € 2800,- boete per product krijgen als de AID erachter komt dat ik producten verkoop met Duits label.

Ik vond dit een beetje raar. Wij verkopen ook het merk Marstall (voeding en supplementen uit Duitsland) die wij via een Nederlandse verdeler inkopen, maar wel het Duitse label hebben. Er zijn zo'n 50 Nederlandse verkooppunten. Allemaal met spullen met Duits label.

Heeft iemand enig idee hoe dit zit? Klopt het wat die man zegt of wil hij gewoon dat ik bij hem de spullen inkoop?
http://www.horsetopshop.nl
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Label vraagje (boete)

5
Mieke schreef:De labels moeten wel te lezen zijn door de consumenten, dus in de eigen taal. Dat is mij tenminste altijd geleerd (opleiding Voeding & Dietetiek), maar of dat nog zo is, weet ik niet.

Ik zou naar de VWA bellen hiervoor.
http://www.vwa.nl/
Klopt, is nog steeds zo.
Al kreeg ik laatst een product met volledig franse gebruiksaanwijzing en verpakking. Ik heb mijn best gedaan maar weet eerlijk gezegd nog niet zeker of ik het nou juist gebruik of niet.

Re: Label vraagje (boete)

7
Ja, veel meer duidelijkheid.

De etikettering MOET in het Nederlands zijn. Dit geldt voor zowel voeding als gebruiksproducten met gebruiksaanwijzing.

Wat wel mag is dat ik er zelf een etiket bij plak in het Nederlands. Of voor bijvoorbeeld de voeding, dat ik er een Nederlandse Catalogus bij geef.
http://www.horsetopshop.nl