Meerdere webwinkels?

1
Zijn er hier ondernemers die meerdere webwinkels hebben? Waarom kies je ervoor om meerdere webwinkels te hebben?
Leuk, noodzaak etc?

Is dat eenvoudig te combineren en te integreren qua administratie?

Dit is gewoon pure nieuwsgierigheid, hoor. Ik ga er nog steeds maar eentje opstarten voorlopig.
http://aagjedoeken.wordpress.com/

Re: Meerdere webwinkels?

2
Ik weet dat er hier nog meer rondlopen met meerdere. Wij hebben er ook2.

Het is wel te doen. Onze tweede is een tamelijk kleine die ook niet heel erg groot gaat worden qua aantal producten. Wij houden ons voornamelijk bezig met de Amerikaanse. :)

We doen het omdat het leuk is en er vraag naar is. Administratie house we gewoon ook apart. Klantenservice is die gewoon van De Amerikaanse Winkel bij beide.
Nu voor iedereen: https://webwinkelvragen.nl/. Meld je snel aan!

Re: Meerdere webwinkels?

3
Veel platforms, bijv. zen-cart en magento, bieden multi-shop oplossingen. Je hebt dan 1 bestand met artikelen, 1 bestand met klanten, 1 bestand met orders etc.

Je kan dan per shop bepalen welke artikelen er getoond worden, verschil tussen prijzen maken etc. en uiteraard heeft elke shop zijn eigen uiterlijk. Alle orders komen mooi onder elkaar binnen in je systeem.

Re: Meerdere webwinkels?

4
Ik heb er 4 in totaal verschillende branches en daar heb ik het ooit heel moeilijk mee gehad. Ik had veel goede ideeen en daar wilde ik allemaal wat mee doen. Maar op een gegeven moment verzuip je en pak je eigenlijk geen van alle winkels goed beet.

Ik heb op een gegeven moment besloten 1 webwinkel als hoofdmoot te houden en daar me volledig op te storten. De andere drie 'lopen' zogezegd mee. Klanten worden geholpen bestellingen worden verzonden maar verder hou ik me niet zo bezig met die winkels. De omzet hobbelt lekker voort en stijgt verder niet meer maar dat geeft ook niet. Waarschijnlijk zal het zelfs wel gaan zakken op een gegeven moment want ik zoek vrijwel nooit meer naar nieuwe mogelijkheden, producten, etc.

Ik zou beginnende ondernemers zeker niet willen adviseren meerdere webwinkels te starten.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Meerdere webwinkels?

6
Je kunt hier diverse redenen voor hebben;

1. een niche-shop laat zien dat je in 1 onderwerp specialist bent en niet een manusje van alles;
2. je target beter de belangrijkste keywords door deze op te nemen in de domeinnaam;
3. je kunt via mailings, facebook, twitter etc. beter en gericht je doelgroep bereiken

Als je auto's en fietsen verkoopt je spamt mensen via twitter over auto's, zullen de fietsliefhebbers die niet interessant vinden.

Het nadeel is echter een stukje beheer: je zult idealiter voor ieder shop apart FB pages en Twitter account aan moeten maken en beheren.

Op de achtergrond is e.e.a. wel te koppelen, de meeste opensource webwinkelsoftware heeft plugins om de databases van verschillende sites te koppelen. Is alleen wel verdomde moeilijk.

Re: Meerdere webwinkels?

7
Captain Pervert schreef: Het nadeel is echter een stukje beheer: je zult idealiter voor ieder shop apart FB pages en Twitter account aan moeten maken en beheren.
Ik ben Ricardo BV.

Ik heb 3 webshops:
designkussens.nl
enveloppen.nl
tassen.nl

Ik zorg dat bij alle webshops de link naar de hoofdonderneming Ricardo BV duidelijk is. Ik heb dus maar één twitter account en dat is twitter.com/RicardoBV

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Re: Meerdere webwinkels?

8
@RicardoV

Ik zie niet echt duidelijk dat alles onder de Ricardo BV hangt.


tassen.nl H.A. de Kort's trading b.v.
Enveloppen.nl is een onderdeel van Dortland en van Beem bv.

Re: Meerdere webwinkels?

10
Als je via die tweede winkel een totaal ander productpakket wil aanbieden is dit misschien wel aan te raden. Als je identieke websites wil dan zou ik zeker via 1 database verder gaan, anders wordt het een zeer intensieve opdracht om alles op orde te houden...
Celisco Toyz & Collectibles - Voor al uw Film Figuren!

Re: Meerdere webwinkels?

11
Ik heb meerdere webwinkels, inderdaad om te opereren binnen meerdere niche-markten.

In mijn opvatting kun je het beste zo niche mogelijk zijn als webwinkel en daarnaast zo longtail als mogelijk. Met andere woorden een specifieke productgroep die te vangen is binnen enkele zoekwoorden en binnen die productgroep een zo breed mogelijke keuze aanbod bieden (content).

Hiervoor heb ik meerdere oscommerce shops meer verschillende backoffices, maar momenteel werken we eraan om alles naar één backoffice om te zetten, dus naar een multi-store.
Daar krijg je wel hoofdpijn van ;)