Facebook Winkel icm. SEOshop

1
Ik zit bij SEOshop en ze hebben een hele gave update uitgevoerd. Weet niet of al veel webwinkeliers het hebben, maar ik wil het toch even met jullie delen.

Je volledige assortiment die direct te bestellen is op je facebookpagina.

http://www.facebook.com/HorlogeHolland? ... 2026229041

Het is toch wel een geinige optie, weet niet of het veel omzet gaat opleveren, maar is een leuke update en denk dat de toekomst toch steeds meer deze kant op gaat.
http://www.horlogeholland.nl

Re: Facebook Winkel

3
Oh vanmiddag werkte de facebook functie nog niet. Zal morgen eens kijken..

Waar komen die bestellingen binnen van de facebook winkel? naar je e-mail?
Zou geweldig zijn als die in de backoffice bij seoshop binnen komen.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Facebook Winkel

5
Webshop Informatie schreef:Alleen je reguliere site werkt niet helemaal volgens behoren.. Ziet er tablet formaat uit..!
Meer Facebook formaat ;-)

Laat gelijk zien hoe de "facebook app" functie van SEOshop werkt. Een iframe met daarin gewoon de shop in zijn geheel. Alleen heeft dat dus kennelijk gevolgen voor het uiterlijk van de 'gewone' webshop. Moet nog even bijgeschaafd worden door SEOshop.

Re: Facebook Winkel

6
Ja ik zie nu ook dat de reguliere website de Facebook shop overneemt. Een reactie van SEOshop zegt dat de bezoekers, altijd de goede website te zien krijgen. Dit is niet helemaal waar als ik het goed begrijp.

Moeten ze maar snel een oplossing voor zoeken.
http://www.horlogeholland.nl

Re: Facebook Winkel

8
SEOshop heeft het over "E-commerce in the cloud", vooral op de Webwinkel Vakdagen verkondigden ze dit continue. In the cloud is een van de meest uitgewoonde marketing termen van dit moment. Het komt er in mijn beleving eigenlijk op neer dat men niet meer weet waar wat draait op hun servers. Dat mag duidelijk zijn als SEOshop zelf denkt dat alles goed werkt met de facebook shops.

Het is op zich een vreemde techniek om dezelfde shop ook te implementeren in bijv. facebook. Je zou verwachten dat ze alleen dezelfde database voor de producten en eventueel klantgegevens -hoewel dat gevoelig ligt icm. Facebook- zouden gebruiken en aan de hand daarvan een compleet nieuwe shop zouden genereren op Facebook. Maar het feit dat als je de facebook shop bezoekt en daarna de gewone shop bezoekt en daar dezelfde layout gepresenteerd krijgt geeft aan dat ze alles maar gewoon in hetzelfde systeem geplempt hebben. Niks 'in the cloud' aan.

Re: Facebook Winkel icm. SEOshop

9
Als het goed is werkt de shop op Facebook nu naar behoren. De webshops werden opgeslagen in de cache en dat is nu verholpen. Het zijn dus in principe twee verschillende webshops, maar de orders komen in dezelfde backoffice terecht wat voor overzicht zorgt.

@Wouter Hol, ik denk toch dat je redelijk kort door de bocht bent, door het zo gemakkelijk af te serveren, terwijl dit foutje toch redelijk snel verholpen is. Wat je niet van alle webwinkelaanbieders kan zeggen.
http://www.horlogeholland.nl

Re: Facebook Winkel icm. SEOshop

10
Als het foutje verholpen is dan is dat inderdaad snel gedaan. Maar het blijft een vreemde fout die er in zat :)

Overigens moet ik zeggen dat ik SEOshop wel de betere aanbieder van kant en klare shops vind, voor wat voor indruk ik krijg van hen. Dus in die zin alle lof voor wat zij doen. Alleen vind ik het jammer dat ze de term "in the cloud" gebruiken.

Re: Facebook Winkel icm. SEOshop

12
De hele backoffice heeft wel wat weg van een 'cloud' toch?
Immers hoef je niets te downloaden of op je pc te installeren maar kan je overal via je browser je webwinkel bedienen en heb je zo dus altijd alle gegevens bij de hand.

Re: Facebook Winkel icm. SEOshop

14
Ik begrijp de discussie niet echt aangaande 'In de cloud'. Dit wil zeggen dat alles online draait waarbij SEOshop de servers beheerd en de services overal online opvraagbaar zijn.

Wikipedia:
Cloudapplicaties: software as a service (SaaS)

Bij software as a service (SaaS) staat de applicatie volledig onder controle van de dienstverlener. De gebruiker kan er gebruik van maken maar kan er dikwijls niets wezenlijks aan veranderen.

Voorbeelden zijn: Webmail, Salesforce.com, Microsoft Office 365 (opvolger van BPOS).
@HorlogeHolland,
Jullie store ziet er goed uit, mooi gedaan! Ik zag vandaag dat er al tegen de 600 webwinkels de Facebook module hadden ingeschakeld. F-commerce is coming. We hebben de site nu ook aangepast met informatie hierover, door de drukte van de Webwinkel Vakdagen kwam het er maar niet van:
http://www.webwinkelsoftware.nl/facebook-shop
Inkopen doe je bij Orderchamp - Meer dan 150 merken - B2B prijzen - direct bestellen - B2B only
http://www.orderchamp.com

Re: Facebook Winkel icm. SEOshop

15
SEOshop schreef:Ik begrijp de discussie niet echt aangaande 'In de cloud'. Dit wil zeggen dat alles online draait waarbij SEOshop de servers beheerd en de services overal online opvraagbaar zijn.
Dat klopt maar in tegenstelling tot wat bedrijven die zoiets aanbieden pretenderen, is dit helemaal niet nieuw. Sterker nog, ik denk dat elke webshop zo werkt. Stel dat je webshop niet overal online opvraagbaar zou zijn, dan heb je toch gewoon een structureel probleem, namelijk een shop die offline is?

Re: Facebook Winkel icm. SEOshop

17
Jan Speelgoedboer schreef:Voor zover ik weet functioneert iedere webshop in de cloud; nix nieuws.
Dat hoop ik niet, maar dat is een technische discussie. Klantgegevens sla ik bijvoorbeeld liever op in een bunker met servers in Amsterdam dan in een cloud-oplossing die ze wereldwijd verspreidt en het Europese exportverbod overtreedt... om maar eens een zijstraat te noemen.
StoreCore.io

Re: Facebook Winkel icm. SEOshop

18
Hi Ward,

Wij zitten in een bunker in Amsterdam, namelijk GlobalSwitch. We faciliteren in heel Europa vanuit Amsterdam. Dit ook om snellere response tijden te hebben. Waar jij op doelt is volgens mij een CLOUD CDN, maar dan heb je het echt over de hardwarematige oplossing en niet zo zeer over het cloud principe qua software... het Software As a Service Model (SaaS).

http://www.webwinkelsoftware.nl/backup-en-beveiliging
Inkopen doe je bij Orderchamp - Meer dan 150 merken - B2B prijzen - direct bestellen - B2B only
http://www.orderchamp.com

Re: Facebook Winkel icm. SEOshop

19
Leuke discussie om echt ff to-the-point te gaan.

SaaS is inderdaad de juiste term in deze naar mijn idee.
Zoals altijd al koop je niet de software maar het gebruiksrecht van de software.
Bij SaaS is dan de aardigheid dat je vaak geen initiële aanschaf heb én dat je het niet lokaal hoeft te faciliteren.

Cloud-kretologie is dan onderhand wel aan vervuiling onderhevig merk ik nu bij mezelf ook tussen de regels door ;)

En Ward; jou gevoel omtrent veiligheid heb ik ondertussen wel redelijk laten varen. Je wordt er soms bang van, en dan doel ik niet alleen op de grootste boeven als de Social-netwerken.

Indien je écht safe wil gaan host het dan maar geheel zelf, de rest geloof ik niet meer zo in. Er is voor de aanbieder nagenoeg altijd wel ergens een mogelijkheid dat je toch legitiem iets met jou data mogen/kunnen doen.

..we gaan nu wel heel erg off-topic ..

On-topic: ik wil geeneens die integratie met facebook; gooi dan gelijk maar helemaal je back-office systeem ook open.
Videosysteem voor webwinkeliers om seriematig en betaalbaar video te produceren