Wie heeft er ervaring met een webshop op Facebook?

1
Ik woon in Italie en alles is hier zo ontzettend duur, website,hosting,belastingen enz.
Nu las ik dat er een mogelijkheid was om een website te openen op facebook, het bedrijf Asos is er al mee begonnen.
Wat vinden jullie hiervan, is het een goede mogelijkheid om te starten met een webwinkel?

Re: Wie heeft er ervaring met een webshop op Facebook?

2
Dit zit zo ver ik weet nog in de testfase. Alleen een paar grote bedrijven kunnen hier voor alsnog gebruik van maken. Je kan niet zomaar een webwinkel op Facebook openen.

Overigens veranderd het feit dat je webwinkel op Facebook zou staan niets aan het feit dat je je zou moeten inschrijven bij de KVK en aan andere wettelijke vereisten voor een bedrijf zal moeten voldoen.

Re: Wie heeft er ervaring met een webshop op Facebook?

3
Er zijn een aantal mogelijkheden die je kunt gebruiken om een eenvoudige webwinkel op te zetten op Facebook. Verwacht zeker geen magento webshop!

Een app die ik wel eens gezien heb is Show&sell, en ziet er op zich wel aardig uit. Is geschikt voor maximaal 10 producten.
http://northsocial.com/apps/show-sell/

Ook bestaan er een aantal Facebook flash templates waar een webwinkel ingebakken zit, maar het nadeel is gelijk dat het Flash is en niet werkt op oa de iPhone. De checkout is alleen via Paypal, en ook niet echt geschikt voor grote webwinkels. Een voorbeeldje: http://www.zign.nl/facebook-flash-template-33082.html

Als je dus een paar dingen wilt verkopen, dan zijn er wel mogelijkheden. Wil je een volledige webshop opzetten, dan zul je of zelf aan het coderen moeten, of zoeken naar een betere app:)
De grootste keuze in kant-en-klaar webdesign voor je Magento webwinkel. Zign.nl || Lees ook: Handleiding Magento
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Wie heeft er ervaring met een webshop op Facebook?

8
Tuurlijk heb ik het antwoord van Wouter goed gelezen en hij heeft gelijk dat je altijd nog de kosten van de KvK enz moet betalen.
Maar ik was benieuwd naar een webshop op Facebook, misschien hoef ik dan geen dure website te laten bouwen of hosting te zoeken. In Italie is Facebook nl ontzettend populair.
Het is niet meer in een testfase, iedereen kan een winkel op Facebook beginnen niet alleen de grote bedrijven, ik heb echt zat voorbeelden gezien.
Maar werkt het ook?

Re: Wie heeft er ervaring met een webshop op Facebook?

10
Ik zou graag willen beginnen, maar er moet een speciale applicatie gemaakt worden. Mensen kunnen dan online hun produkt maken en zien voordat ze het kunnen kopen. Zoals bijv. tshirts met tekst en opdruk maken, wat ik overigens niet ga verkopen, maar het principe is wel hetzelfde.
Dat is natuurlijk niet goedkoop neem ik aan, dus vroeg ik mij af of iemand er al ervaring heeft met een webshop op Facebook.
Bedankt in ieder geval voor alle reacties.
Ik ben blij dat er hier zo'n forum bestaat, heel erg duidelijk, daar kunnen de Italianen nog eens van leren!

Re: Wie heeft er ervaring met een webshop op Facebook?

11
chiara schreef:Ik zou graag willen beginnen, maar er moet een speciale applicatie gemaakt worden. Mensen kunnen dan online hun produkt maken en zien voordat ze het kunnen kopen. Zoals bijv. tshirts met tekst en opdruk maken, wat ik overigens niet ga verkopen, maar het principe is wel hetzelfde.
Dat klinkt sowieso als maatwerk, dus waarom dan via Facebook laten lopen? Je krijgt een technisch complexe (en dure) tweetrapsraket: je hebt niet alleen een applicatie nodig voor het maatwerk, maar die moet bovendien ook nog "onder" Facebook foutloos werken. Als dat überhaupt al mogelijk is via Facebook, zou ik er op dit moment wijselijk niet aan beginnen.
StoreCore.io

Re: Wie heeft er ervaring met een webshop op Facebook?

12
Je kan op Facebook gebruik maken van FBML, een soort van HTML pagina.
Zet dit op je bedrijfs- Facebook Fanpage en je bent waar je wilt zijn.

Wij hebben dit bijvoorbeeld voor artikelen gedaan:
http://www.facebook.com/eccellente.nl?s ... 4167664298

Maar kan ook zeker voor een redirect met merken:
http://www.facebook.com/eccellente.nl?s ... 3445359798

Wat ik je ook zeker kan aanraden is een call-to-action om meer likes te krijgen. Wij geven bijvoorbeeld 5% korting als je op de like knop klikt. Ook allemaal in te stellen.
Let op: bij 25 likes kan je je eigen naam instellen op je fanpage, ipv een nummer.

Mocht je vragen hebben dan hoor ik het graag.

Dirk Jan Pheifer
http://www.eccellente.nl
Eccellente.nl
twitter.com/eccellente

Re: Wie heeft er ervaring met een webshop op Facebook?

16
ik zit nu bij northsocial.com en ben bezig mijn FB verder in te richten...
het is zoverre allemaal nog erg experimenteel,maar ben er zeker van dat dit zich gaat uitbreiden dus misschien beter als je nog even wacht.
ik heb gewoon zelf een webwinkel daarnaast....dus die northsocial app. op mijn FB is op dit moment slechts ter ondersteuning.

Re: Wie heeft er ervaring met een webshop op Facebook?

17
rguich schreef:Ik las het zojuist en het klonk mij ook wel interessant!
Maar op http://www.faboshop.nl/facebook-shop lees ik dat het 49 euro per maand kost, dus blijkbaar niet gratis meer? (maar dat was wellicht alleen in de pilot fase...?)
Dat kan goedkoper, en u krijgt er een webwinkel en mobiele/ tablet webwinkel bij cadeau:
http://www.webwinkelsoftware.nl/facebook-shop
Inkopen doe je bij Orderchamp - Meer dan 150 merken - B2B prijzen - direct bestellen - B2B only
http://www.orderchamp.com

Re: Wie heeft er ervaring met een webshop op Facebook?

18
Wij zijn experimenteel ook bezig met facebook http://www.facebook.com/bullsivof
We willen het in eerste instantie gaan gebruiken als marketing tool en mensen via de fb pagina door verwijzen naar onze webshop.

Heeft iemand tips hoe je veel I likes krijgt? of hoe je bijvoorbeeld al je vrienden een berichtje kan sturen (volgens de gangbare methode kan je er namelijk maximaal naar 20 tegelijk een bericht sturen).

Alvast bedankt.
BullsI: een klein assortiment aan grootse producten!
http://www.bullsi.nl