Re: Is dit terug te vorderen?

4
Wat me opvalt is dat een specificatie ontbreekt. Tenzij het om de verzendkosten gaat die je zelf moet betalen, bestaat een dergelijk bedrag meestal uit BTW en inklaringskosten. De BTW kan je terugvorderen (als je BTW-plichtig bent), de kosten kan je aftrekken. Bij hogere bedragen is er vaak ook nog sprake van invoerrechten die je ook mag opvoeren als bedriijfskosten.
http://www.cardexchange.com - Magic the Gathering en meer
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Is dit terug te vorderen?

5
Zo ontvang ik het altijd van UPS, waarbij ik aan de deur moet betalen. Bij pakketten via DHL krijg ik inderdaad twee kosten BTW en invoerkosten, waarbij ik de BTW terug kan vorderen. Maar bij UPS valt er meestal niks terug te vorderen, raar.

Re: Is dit terug te vorderen?

7
Het is een oud forum, maar voor de mensen die dit nog tegenkomen.

Dit kun je wel vorderen, alleen niet het hele bedrag.
Van de 23.90 op de voorbeeld factuur hierboven is (inmiddels) 15 euro inklaringskosten. De rest is BTW dus 8,90.

Als het goed is krijg je namelijk 2 formulieren van PostNL Kwitantie 1 en kwitantie 2. Op 1 staat de factuur specificaties. Op kwitantie 2 is je betaalbewijs.
http://www.urbanjewels.nl - Voor stoere leren en stalen sieraden.

Re: Is dit terug te vorderen?

8
serviesonline schreef:Is dat pakje bijna een jaar onderweg geweest? :shock:
haha. Er zat een schildpad in, dan gaat het niet zo snel ;).

Nee, het antwoord op het topic klopte niet, en daarna was er geen "goed/volledig" antwoord meer geweest. Als ik in mijn onderzoekende fase dit gelezen had, had ik pakweg 25 facturen niet gevorderd, omdat ik dacht dat dat niet kon. Zonde van het geld, vooral als startende ondernemer (dan zit je meestal in de onderzoeksfase ;) )

Dus ik dacht, voor de onderzoekers, ik geef even een correct antwoord ;).
http://www.urbanjewels.nl - Voor stoere leren en stalen sieraden.