open source database

1
ik ben hier helemaal hartstikke nieuw, maar hoop (vast verkeerde rubriek) dat jullie me met deze vraag alvast kunnen helpen

Ik ben begonnen met een maken van een website en denk dat ik voor osCommerce kies voor de winkelwagen e.d. Ervaring met het opzetten van een webshop heb ik nog niet, maar leergierig en ambitieus genoeg om me te proberen over alle nog komende hobbels te nemen.

voor osCommerce heb ik een MySQL database nodig. Omdat alles nog erg in een beginstadium is, ben ik op zoek naar een geschikte database die vrij beschikbaar is. Wat zijn hiervoor geschikte mogelijkheden?
http://www.buten.org

Re: open source database

2
openSource goed... osCommerce... nee goed... :) probeer Zen Cart eens... het hart van osCommerce (dus stabiel) en verder verbeterd.

Om het te proberen kan je of een goedkope hosting nemen, die komen al met een MySQL database of installeer xampp op je computer en dan kan je het op je eigen computer uitproberen.
I came, I saw.... I got Zenned.
http://www.getzenned.nl

Re: open source database

3
Is xammp dan ook een database? Of kan ik binnen Zen Cart een database opzetten?

Overigens, osCommerce is voor mij nog geen definitieve keuze hoor, die moet ik nog maken.

ik zal xammp downloaden en uitproberen. alvast bedankt eentje
http://www.buten.org
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: open source database

5
Tenzij je een lokale testversie wilt opzetten heb je geen database op je computer nodig.

Wat je nodig hebt om een webshop op te zetten is een goede webhoster die MySQL ondersteunt. Gelukkig doen ze dat allemaal (met de goedkoopste pakketten als uitzondering).
Groeten,

Jeroen van Oort

Simplex Hosting and Design v.o.f. (http://www.simplexhd.nl)

Gratis sitescan? Stuur een mail met je website naar info@simplexhd.nl