Verzenddoos a la Label54

1
Ik heb onlangs een bestelling gedaan bij Label54 en ik was zwaar onder de indruk van de doos die ik binnen kreeg van hen. Mooi wit glazend karton met supermooie opdruk.

Nu heb ik ze al gebeld met de vraag waar ze deze dozen lieten maken, maar (terecht) vertelden ze me dit helaas niet.

Ik weet dat ze zeker niet goedkoop zullen zijn, en ik wil ze voor mijn eigen webshop dan ook alleen maar bij bestellingen gebruiken hoger dan 75 euro ofzo, maar ik zou heel graag willen weten waar zij deze dozen laten maken.

Heeft iemand daar een idee van?

Zo ziet ie eruit:

Afbeelding

Re: Verzenddoos a la Label54

2
ilonavergeer schreef:Ik weet dat ze zeker niet goedkoop zullen zijn, en ik wil ze voor mijn eigen webshop dan ook alleen maar bij bestellingen gebruiken hoger dan 75 euro ofzo, maar ik zou heel graag willen weten waar zij deze dozen laten maken.
Dit is een dure oplossing. Als je geen 5 euro per doos wilt uitgeven, zul je er meteen enkele duizenden moeten laten maken. Dat kost je een paar duizend euro en aardig wat opslagruimte (enkele pallets).

Je hebt in principe vier opties:

• Er zijn verschillende fabrikanten van verpakkingen en enkele daarvan zijn gespecialiseerd in kartonnage. Hier kun je dozen in elke maat en elke uitvoering laten produceren.

• Je kunt een drukkerij inschakelen die is gespecialiseerd in het bedrukken van verpakkingen. De drukker zal op zijn beurt de onbedrukte verpakkingen of het karton inkopen bij een fabriek of groothandel.

• De grote en bekende leveranciers voor kant-en-klare verpakkingen kunnen op aanvraag ook maatwerk leveren.

• Je kunt een opdracht neerleggen bij een reclamebureau. De meeste reclamebureaus kunnen drukwerk in allerlei smaken leveren, ook bedrukte verpakkingen.

Wat je ook doet, het is altijd "vraag vrijblijvend een offerte aan" en daarna niet schrikken van het bedrag dat eruit rolt.
StoreCore.io

Re: Verzenddoos a la Label54

3
Wij bieden ook deze mogelijkheid maar zoals gezegd schrik niet, sterker nog vanaf 500 stuks beginnen we eigen pas met het bedrukken van dozen. Ik doe hier voor het gemak even een eenvoudige rekensom, afhankelijk van de vorm en bedrukking kan dit goedkoper of duurder zijn.

Wat je ziet is een fefco 427 met een 2 kleuren flexadruk.

Feitelijk de volgende rekensom is dan van toepassing:
Vaste kosten (eenmalig):
- Stansmes +/- 200 - 800 euro (kan gebruik maken van onze stansmessen maar dan moet je afmeting er wel tussen zitten).
- Cliche flexadruk 2 x +/- 500 - 1900 euro per STUK
- Reprokosten mits alle bestanden en info goed aangeleverd

Variabele kosten
- Kartonnen doos gestanst (Materiaal + arbeidsloon) naar stukprijs
- Transport

Ofwel een heleboel geld, wij doen wel dergelijke orders voor klanten maar even als voorbeeld die bestellen ongeveer 20.000 doosjes per badge +/- 6 x per jaar.

Wij krijgen veel startende webshophouders met dezelfde vraag als die van jou, echter als de aantallen nog niet gigantisch zijn zou ik eerder kijken naar een full colour bedrukt etiket of supervette sticker met een witte ondergrond. Als je dan een witte Fefco 427 (kartonnen doos) pakt en je kan die sticker over bijna het gehele vlak doen dan vind ik dat je een bijna vergelijkbaar effect krijgt (uiteraard anders, maar ok).

Ofwel wat is het advies/ervaring qua bedrukte dozen en prijzen bij ons:
500 stuks tot 2500 stuks eenvoudige zwarte bedrukking (afmeting 200 x 200 mm)
2500 stuks tot 10000 stuks zwarte bedrukking met grijstinten (voor aanbrengen van diepte en vorm)
10.000 stuks tot 20.000 statische 2 kleurenbedrukking
20.000 + stuks 2 of 3 kleuren bedrukking met wegloop van kleuren etc.

Wat ik schrijf is echt puur indicatief, er zijn natuurlijk veel producten waarbij de verpakking een essentieel onderdeel zijn van het product en de beleving die de fabrikant mee wil geven aan zijn afnemers. Denk aan dure schoenen, parfum, etc. Daarin zie je wel dat er eigenlijk bijna geen limitering is van budget voor de verpakking, mede omdat de intrinsieke waarde van het product heel laag is alles draait om emotie.

Mocht je zover zijn dat je eens wilt gaan nadenken over een bedrukking kijk dan eens bij ons op de site om bijvoorbeeld een eenvoudige bedrukking direct online uit te rekenen, let op vanaf 500 stuks hanteren wij. http://www.123kartonnendozen.nl/product ... s-op-maat/
http://www.123kartonnendozen.nl uw specialist in verpakkingen voor het veilig verzenden van uw producten.