Student en webwinkel

1
Hoi iedereen,

Mijn naam is dus Pascal en ik ben student grafische vormgeving. Ik studeer in Enschede en richt mij op de tak van vormgeving voor drukwerk. Ik krijg tijdens mijn studie ook een aantal marketing- en administratievakken. Nu ben ik zelf behoorlijk ondernemend, ik kan, als ik wil overal handel in zien. Van mensen uit mijn omgeving (familie, vrienden, collega's etc) hoor ik vaak dat ik een goede babbel heb. Dat heeft natuurlijk weinig zin op internet, maar ik probeer wel mijn 'babbel' om te zetten in tekst.

Mijn bijbaantje bestaat uit +/- 10 uur per week werken in een bouwmarkt, echter daar krijg ik niet de kans om mijn 'talenten' te ontplooien. Zoals vrijwel iedere student die voor een paar euro aan het werk is, doe ik eigenlijk alleen het opruimwerk. Vegen, sjouwen en kassawerk is nu niet bepaald iets waar je wat van leert en waarin je uitdaging kunt vinden.

Ik ben eens begonnen mij te oriënteren op het runnen van een webwinkel. Vele vrije avonden heb ik online artikelen gelezen die daar mee te maken hadden, ook hier. En dat zo'n half jaar. Gewoon lekker lezen en andermans ervaringen proberen te begrijpen, bepaalde wetten te kennen en 'marketing dingetjes' bekijken. Nu had ik in die tijd een Labelwriter van Dymo en toevallig kwam ik de compatible versies van de labels tegen. Geen idee dat die bestonden. Ik wilde wel eens weten waar dat 'spul' vandaan kwam en wat het nu eigenlijk kostte.
Na wat prijzen gezien te hebben bedacht ik dat ik misschien wel als 'bijbaantje' deze labels kon verkopen. Gewoon op marktplaats.
Niet lang daarna nam ik me voor om een webwinkel te willen in compatible Dymo labels. Daar ben ik dus aan gaan werken.
Zelf een website bouwen kan ik niet, ik heb immers niet gekozen voor de multimedia-uitstroomrichting op school. Dan had ik het wel gekund, maar webtaal is voor mij net Chinees. Ik koos uiteindelijk (en misschien voorlopig) voor een Luondo-webwinkel.

Nu hoop ik aan het eind van dit jaar te kunnen stoppen in de bouwmarkt en minstens mijn huidige bouwmarktsalaris van mijn eigen bedrijf te kunnen krijgen. Het moet mogelijk zijn, en ik ga ervoor!

Wat ik op dit forum zoek, is informatie, ervaring en oplossingen. Alle drie zou ik ook graag willen bijdragen waar mogelijk.
Ex: webwinkelier.
Huidig: Jr. SEO specialist

Re: Student en webwinkel

3
Welkom. Zelf heb ik ook eens nagedacht om die labels te gaan verkopen, maar daarna weer aan mijn aandacht ontsnapt. Succes ermee in ieder geval. Zet je shop ook eens in het feedback forum hier. Ik zie wel wat kleine dingen die je kunt verbeteren, maar dat hoort niet thuis in dit topic.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Student en webwinkel

6
@casper

Klanten voornamelijkvia Google werven. Daarnaast heb je natuurlijk terugkerende klanten en mensen die door anderen worden gestuurd.
Het zal natuurlijk niet meteen succesvol zijn, maar op den duur zou het mogelijk moeten zijn.

En wbt dat salaris, even tussen ons, vergeet niet dat ik slechts 10 uur per week werk, tegen een studententarief :p
Dit is echt off-topic, dus genoeg zo.


Natuurlijk raadt ik iedereen aan om de prijzen eens te bekijken.
Ex: webwinkelier.
Huidig: Jr. SEO specialist