Webwinkel starten met een vriend

1
Hallo,

Ik ben van plan om samen met een vriend een webshop te beginnen in computer-onderdelen. Hier bij willen we ook custom pc's aanbieden die wij naar smaak van de klant in elkaar zetten. Daarnaast is het mogelijk voor de lokale klanten om bij ons onderhoud en reparaties te laten aanbieden.

De marges op computer-onderdelen zijn niet groot en soms zelf nihil, maar toch willen we dit ernaast doen als service. Er is al redelijk veel concurrentie maar toch denken we het verschil te kunnen maken door onze klantvriendelijkheid.

Het lastigste bij dit alles is dat we het samen doen, we willen dit
goed geregeld hebben en later onderling of met de belastingdienst geen problemen krijgen. Nu hebben we al het 1 en ander gegoogled maar toch willen we ook ook wat reacties/adviezen van mensen met ervaring, jullie dus;) Waar moeten wij op letten en hebben jullie ook tips voor ons?

Vriendelijke groet,

Paul

Re: Webwinkel starten met een vriend

2
Vulkano schreef: Het lastigste bij dit alles is dat we het samen doen, we willen dit
goed geregeld hebben en later onderling of met de belastingdienst geen problemen krijgen.
Als je de rechten van een eenmanszaak wilt verspreiden over twee of meer hoofden heet zoiets een vennootschap onder firma (vof). Daarmee is alles juridisch goed geregeld voor de overheid. Is dat wat je zoekt?
Nu op mijn weblogs: