To Sisow or not to Sisow

1
Hallo,

Ik sta momenteel voor de keuze met wie ik in zee zou gaan voor de betaalmogelijkheden. Belangrijk voor mij zijn Ideal en Creditcard betalingen. Mijn webwinkel bestaat anderhalf jaar. Tot nu had ik vooral Belgische klanten, door SEO, marketing en aanbieden van Ideal wens ik mij in de toekomst ook op Nederland toe te spitsen. Creditcard betalingen gebeuren via Paypall, maar hier haken veel mensen op af.

Eerst dacht ik aan MultiSafepay, leek me interessant, maar ik lees te vaak dat potentiële klanten afhaken eens ze naar een extern betaalsysteem worden geleid waar ze nogmaals hun gegevens moeten ingeven.
Sisow lijkt mij interessant, zeker voor Ideal, maar ik vind amper info terug over ervaringen over betalingen met Creditcard via Sisow.

Ik zou het leuk vinden om ervaringen te lezen over Sisow, creditcard betalingen via Sisow.

Hartelijk dank,
Bart Db

Re: To Sisow or not to Sisow

2
Kun je met Sisow creditcardbetalingen accepteren? Ik ben destijds met Cardgate+ in zee gegaan omdat Sisow (nog) geen creditcards accepteerde en op hun site is de info daarover wat schimmig. Maar ik laat me graag bijpraten.

Re: To Sisow or not to Sisow

3
BertB,

dank voor je antwoord

inderdaad, ik heb het gevoel dat ze op hun website (sisow.nl) niet volledig rechtuit zijn omtrent betaling met creditcards.
Hieronder copie van hun uitleg omtrent "epay", creditcard wordt 1x vermeld, staat in 't vet :

Úw voordeel doen met Sisow epay
•iDEAL slechts € 0,45 per geslaagde transactie (BTW vrij);
•OverBoeking, bank/giro betalingen, € 0,35 per geslaagde transactie (BTW vrij);
•BanContact/MisterCash € 0,30 vast en 2% variabel per geslaagde transactie (BTW vrij);
•DIRECTebanking/SofortBanking € 0,15 vast en 1% variabel, met een minimum van € 0,10 per geslaagde transactie (BTW vrij);
•Giftcard transacties, zoals Webshop Giftcard1 en Fijncadeau2, € 0,25 per geslaagde transactie (BTW vrij);
•PayPal € 0,60 per transactie en 3,4% variabel per geslaagde transactie (BTW vrij). Paypal wordt in de komende tijd stapsgewijs ingebouwd in plugins;
•batchkosten slechts € 0,25 per uitbetaalbatch (BTW vrij);
•refund, transactie geheel of gedeeltelijk terugstorten, slechts € 0,15 (BTW vrij);
•geen abonnement;
•geen opstartkosten.

De betaalbare online betaalmodule van Sisow epay levert u, als webshophouder, uitermate veel voordelen! U betaalt bijvoorbeeld slechts € 0,45 per iDEAL transactie, zonder extra bijkomende verplichtingen of kosten! Diverse online betaalsystemen kunnen door Sisow epay worden opgenomen in uw webshop. Denk hierbij aan iDEAL, MisterCash, DIRECTebanking en creditcard. Met Sisow epay biedt u uw klanten een gebruiksvriendelijk maar bovenal veilig betaalsysteem. Dus: u maakt minder kosten en kunt meer investeren in bijvoorbeeld online marketing!


Er wordt dus wel vermeld dat Creditcard betaalsysteem door Sisow epay kan worden opgenomen in de webshop. Maar, waarom wordt dit niet vermeld in de opsomming daarboven vraag ik me dan af.
Ik zal hen om meer info vragen omtrent Creditcard.

Zijn er mensen die hun ervaring met Sisow wensen te delen ?

Re: To Sisow or not to Sisow

4
Wij zijn uiterst tevreden over Sisow. Alles wordt keurig verwerkt, je kunt e-mails krijgen na iedere transactie, zelf bepalen hoe vaak je geld wilt of als een bepaald bedrag is bereikt.

Ik weet niet of ze creditcardbetalingen accepteren, bel ze anders even. Wij worden altijd goed geholpen en vriendelijk te woord gestaan.
Ex: webwinkelier.
Huidig: Jr. SEO specialist
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: To Sisow or not to Sisow

11
Ook wij maken gebruik van SISOW en zijn erg tevreden.
CreditCard betalingen lopen via PayPal (lees SISOW).

Daarnaast is het erg handig omdat ze niet alleen betalingen maar ook bijvoorbeeld verzending aanbieden en achteraf betaling.
~ Yvo

Re: To Sisow or not to Sisow

12
Ugo schreef:Ook wij maken gebruik van SISOW en zijn erg tevreden.
CreditCard betalingen lopen via PayPal (lees SISOW).
Ik neem aan dat Sisow dan ook het risico van fraude op zijn rekening neemt. Dus dat je zoiezo krijgt uitbetaald? Ik heb het ook aangevraagd, maar gebruik het alleen nog niet (creditcard via paypal).

Re: To Sisow or not to Sisow

13
Ilse2010 schreef:Ik neem aan dat Sisow dan ook het risico van fraude op zijn rekening neemt. Dus dat je zoiezo krijgt uitbetaald? Ik heb het ook aangevraagd, maar gebruik het alleen nog niet (creditcard via paypal).
Als je direct creditcards accepteert zal je ook te maken kunnen krijgen met fraude. Waarom zou Sisow het risico op zich moeten nemen?

Re: To Sisow or not to Sisow

14
Ilse2010 schreef:
Ugo schreef:Ook wij maken gebruik van SISOW en zijn erg tevreden.
CreditCard betalingen lopen via PayPal (lees SISOW).
Ik neem aan dat Sisow dan ook het risico van fraude op zijn rekening neemt. Dus dat je zoiezo krijgt uitbetaald? Ik heb het ook aangevraagd, maar gebruik het alleen nog niet (creditcard via paypal).

Wat je bij SISOW hebt is dat ze de plugin faciliteren voor PayPal. De betaling komt dan in het systeem van SISOW te staan zodat je een overzicht hebt en eventueel direct kunt versturen via esend.

Echter is via SISOW je eigen PayPal account gekoppeld. Je krijgt dus rechtstreeks de betaling binnen op je eigen paypal account. SISOW neemt geen risico's uit handen.
~ Yvo

Re: To Sisow or not to Sisow

17
Dank jullie voor de reacties.
Ik heb vandaag antwoord ontvangen van Sisow omtrent betalen met Creditcards via Sisow :

"Wij zijn met vele creditcard aanbieders in gesprek (geweest). Veel aanbieders willen of kunnen geen concreet eenvoudig aanbod doen waarvan wij denken dit biedt waarde voor onze klanten.
Vandaar hebben wij ook gekozen om in ieder geval PayPal en haar creditcard optie (American Expres, Visa en Mastercard) te koppelen. Dit is de meest eenvoudige en toegankelijke methode om creditcard te aanvaren. Voor veel andere complete white-label varianten blijkt ondanks de beste bedoelingen een vrij intensieve acceptatieprocedure aan vooraf te moeten gaan.
Technisch gezien kunnen wij al naar diverse partijen koppelen op dit moment, maar is het nog wel nodig om per shop een aanvraag te doen bij de diverse aanbieders. Afhankelijk van omzet, branche, gemiddelde orderwaarde kunnen wij partijen benaderen om te kijken bij wie een shop terecht kan. Daarnaast zullen er nog afhankelijk van de aanbieder diverse andere specificaties gevraagd worden.
De meest eenvoudige creditcard mogelijkheid voor shops die minder dan € 50.000 omzet per maand realiseren blijft op dit moment PayPal (€ 0,60 per transactie en 3,4% variabel per geslaagde transactie (BTW vrij).
Zodra klanten een producten willen bestellen hoeven ze zich niet aan te melden. Ze komen direct bij het betaalscherm van de bank."


Ik zou wel voor Sisow willen kiezen voor Ideal en Mister Cash (België). Creditcard via Paypall, ik weet het niet. Momenteel bied ik al Paypall aan, maar er haken hier veel klanten af, ervaren jullie dit ook ?

Re: To Sisow or not to Sisow

18
Bij een van mijn shops gaat nu ook PayPal via Sisow. De technische koppeling die Sisow heeft werkt i.i.g. erg goed. Of het daarmee te maken heeft weet ik niet maar bijna iedereen die PayPal kiest maakt nu de betaling af.

Re: To Sisow or not to Sisow

19
Er zijn (vooral buitenlandse) klanten die juist niet willen betalen via PayPal, maar rechtstreeks via hun creditcard willen betalen; dat kan bij Sisow niet; Cardgate biedt het wel aan. Je moet dan inderdaad een aanmeldingsprocedure doorlopen van de uitvoerende bank EMS, maar dat is te doen. Wie zich alleen op NL richt heeft creditcardacceptatie eigenlijk niet nodig en dan lijkt Sisow mij een prima partij voor iDeal e.d.Het accepteren van Creditcards is ook nog eens duur voor de webwinkelier.

Re: To Sisow or not to Sisow

20
Beste allemaal,

Sisow is een prima partij om zaken mee te doen maar zeker niet de enige. Voor rechtstreekse acceptatie van creditcards (en meer betaalmethodes) kan je terecht bij deze partijen: Adyen, Buckaroo, Docdata Payments, Cardgate, ICEPAY en MultiSafePay. Adyen biedt voor creditcards de beste tarieven. Voor iDEAL is van deze partijen MultiSafePay het scherpst geprijst.

Meer info kan je terugvinden op onze site http://www.overonlinebetalen.nl/payment ... -providers waaronder ook enkele aanbiedingen waar je direct mee kan besparen.

Het team van OverOnlineBetalen

Re: To Sisow or not to Sisow

21
Klink allemaal erg interessant om mee te beginnen.
Ik zie ze hebben ook een interessante verplichte achteraf betalen optie.

Kan je deze PSP implementeren in je webshop of wordt de klant naar een betalingsgedeelte van SISOW gelinkt?
Ik maak sinds vandaag gebruik van een one page checkout en wil deze graag blijven gebruiken.

Re: To Sisow or not to Sisow

24
Sisow werkt prima inderdaad. Wij hebben ook een website waarbij een betaalmogelijkheid is om achteraf te betalen. Mensen vinden het fijn als je deze mogelijkheid aanbied, maar bijna niemand maakt er gebruik van: kost €15,- extra.

Re: To Sisow or not to Sisow

25
Ondertussen heb ik Sisow MrCash/Bancontact en Sisow Ideal toegevoegd aan mijn webwinkel.

Om te kunnen starten heeft Sisow het onderstaande nodig :
- de volledig ingevulde en ondertekende Sisow overeenkomst
- kopie (digitaal) gewaarmerkt uittreksel KvK niet ouder dan 3 maanden
- kopie geldig ID bewijs van de rechtsgeldige vertegenwoordiger
- kopie bankafschrift
Om te registreren bij Sisow moet je als Belg naast de gebruikelijke informatie ook nog het onderstaande voorleggen :
- attest goed gedrag en zeden
- bewijs van domeinnaamregistratie

Re: To Sisow or not to Sisow

27
Ik ben ook sterk aan het overwegen om Sisow te gaan gebruiken, i.p.v. Rabo OmniKassa waar ik na het lezen van wat forumberichten nogal huiverig voor ben geworden. Sisow zegt zelf aan de telefoon dat ze, zodra ze het iDeal contract en de andere verplichte stukken binnen hebben, de boel binnen een week kunnen uitbetalen. Betalingen (zonder uitbetaling) werken al direct als je sisow hebt geintegreerd met je website.

Kan iemand bovenstaande, dus de snelheid waarmee het allemaal functioneert, bevestigen uit eigen ervaring? Of juist niet?

Ik vroeg me ook af of er mensen ervaring hebben met Sisow integreren via de API, dus als je geen webshopmodule hebt waar ze een plugin voor geschreven hebben. Wij hebben een website helemaal zelf gebouwd, dus het zal via de API moeten.

Ben benieuwd of iemand hier licht op kan werpen.

Re: To Sisow or not to Sisow

30
Ik gebruik al bijna 2 jaar Sisow en ben er super tevreden over.

Technische kant durf ik niet te zeggen, bij mij is het plug & play zeg maar en werkte gelijk.

Ik kon direct betalingen laten doen en na goedkeuring van mijn account (na ontvangst van de overeenkomst door sisow) ook laten uitbetalen. Ging allemaal heel snel.

Ik vind alleen E-care (achteraf betalen) via Sisow wat minder omdat besteldatum ook direct factuurdatum is voor de klant, dus als je niet direct kunt verzenden dan heeft de klant een kortere betaaltermijn.