Computer traag

1
Ik weet niet (hoop wel) of ik met mijn vraag/probleem hier terecht kan.

Sinds 2 weken is mijn computer erg sloom. Na het opstarten gaat het prima, totdat hij even aan staat. Dan wordt hij zo traag dat ik bijna niks meer kan doen.

Heb op 19 januari een systeemscan gedaan met Norton en de computer gedefragmenteerd. Dit hielp, maar was voor korte duur. 2 Dagen erna weer hetzelfde probleem. (Met de scan kwam trouwens niks naar boven)

Nu merkte ik gister dat er een soort van popup kwam. Een extra venster van Mozilla met óf reclame óf een blokkering van Norton Antivirus. Heet dat Spyware?
Iemand enig idee hoe ik dat op kan lossen. Heb het idee dat daar het probleem zit. Er zullen vast wel mensen op dit forum zitten met meer verstand van computers dan ik.
http://www.horsetopshop.nl

Re: Computer traag

2
Je zou kunnen kijken of je Spyware e.d. hebt. Daarvoor kan je MBAM installeren:
http://www.malwarebytes.org/

Ook kan je de pc opruimen met CCleaner, zie hiervoor:
http://www.piriform.com/ccleaner/builds

Het zou ook hardware matig kunnen zijn maar bovenstaande is redelijk snel toe te passen.


Ps. op de Webwinkelvakdagen kwam ik een bedrijf tegen die koppelingen verzorgen tussen een "stenen winkel" en de webshop. Hier had je volgens mij een topic over gemaakt. Het bedrijf is http://www.valksoftware.nl . Ik weet niets over prijzen e.d. maar nooit geschoten is altijd mis.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.