Gratis webwinkel (in de regio)

1
Onlangs hebben wij ons voorgesteld in dit forum, maar met de verkeerde tekst. We willen ook niet direct gaan 'spammen', maar graag maken we van dit forumonderdeel gebruik om jullie winkeliers ervan te overtuigen dat een gratis webwinkel bij webwinkel in de regio helemaal zo gek nog niet is.

Webwinkel in de regio is een landelijk en regionaal online shopping center waar ook ú op eenvoudige wijze via het internet producten kunt verkopen. Ook wanneer u een eigen webshop heeft kunt u gebruik maken van webwinkelinderegio.nl. Het is tenslotte gratis en genereert meer klanten, omzet en mogelijk meer toeloop tot uw eventuele fysieke winkel of eigen webshop. U kunt zich echt gratis registreren en onbeperkt aantal producten toevoegen, maar minimaal 10 stuks alvorens wij uw winkel "open" zetten.

De consument gaat winkelen op Webwinkel in de regio waar o.a. ook uw producten worden aangeboden.
Er wordt naar keuze landelijk of regionaal in 1 of meerdere winkels gekocht en afgerekend met 1 iDEAL transactie!

Het betaalde bedrag wordt automatisch overgeboekt excl. €0.89 administratiekosten per transactie.

Na iedere bestelling krijgt u een e-mail met bestelgegevens van de klant en een bevestiging dat de betaling succesvol is afgerond. Hierna kunt u dus veilig uw producten versturen.

Voordelen:
• Verkoopt u niets? Dat kost het u ook niets. Webwinkel in de regio zorgt voor reclame via internet, krant en andere media. Hiervan profiteert u gratis mee.
• In enkele klikken een product toevoegen in uw eigen webshop (xcart software). Een kind kan de was doen!
• De mogelijkheid om uw webwinkel te koppelen aan uw eigen domeinnaam b.v. http://www.mijnwebshopnaam.nl
• Uw webwinkel is zowel landelijk als regionaal en in uw branche zichtbaar maar kan ook in meerdere regio’s zichtbaar zijn of vermeld worden onder een extra branche. Deze mogelijkheden kunt u per sms/telefoon activeren.

Deelnemen?
• Mail ons voor een kortingscode
• Vul het registratieformulier in op webwinkelinderegio.nl.
• Voeg benodigde documenten toe. (kvk, kopie ID, kopie bankafschrift)
• Voer uw producten in.

Graag lichten wij ons concept verder toe in dit forum als er vragen zijn.
Webwinkel in de regio. Regionaal aanbod, landelijk bereik.

Re: Gratis webwinkel

3
Dirkjan schreef:Even los van het feit dat alleen iDeal onvoldoende is: Waarom noem je het een gratis webwinkel, als transacties bijna het dubbele kosten als bij andere webwinkelsoftware? Waarom niet 'Webwinkel zonder abonnementskosten' of 'Webwinkel met enkel transactiekosten?'
Wij bieden de mogelijkheid tot betaling met iDeal maar de consument mag natuurlijk ook bij het afrekenen de producten reserveren en afhalen, en dus niets vooraf betalen. Daarom de naam "in de regio"... consument gaat shoppen in zijn eigen regio en kan zodoende dus makkelijk een product reserveren en afhalen in zijn eigen regio.

Wij noemen de winkel "gratis" omdat deze gratis is waar andere bedrijven een maandabonnement tellen. Bij veel "gratis" aanbieders mag je max 20 producten plaatsen, daarboven moet je een vaste fee per maand betalen of percentage bij omzet.

We zijn er heel duidelijk in; zolang men geen transacties heeft, zijn er geen kosten. Gaat de verkoop op een gegeven moment wel goed, dan kun je alsnog besluiten om een "eigen" winkel te starten en een goedkopere psp'er te nemen.
Daarom schrijf ik mijn verhaal dan ook dat webwinkel in de regio uitermate geschikt is om eens te kunnen proeven van het "online" verkopen.
Ben je echter van mening dat je veel gaat verkopen zul je moeten overwegen om een eigen site op te zetten.
Webwinkel in de regio. Regionaal aanbod, landelijk bereik.

Re: Gratis webwinkel

4
Waar Dirkjan verder nog op doelt is dat alleen iDEAL aanbieden samen met 1 afhaalpunt niet toegestaan is volgens de wet.

Je mag een klant maar verplichten max. 50% van het bedrag vooruit te betalen. Dus er moet een betaaloptie zoals op rekening, acceptgiro, machtiging (waarbij pas afgeschreven word op moment na afleveren) of rembours bij.
I came, I saw.... I got Zenned.
http://www.getzenned.nl
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Gratis webwinkel

5
eentje schreef:Waar Dirkjan verder nog op doelt is dat alleen iDEAL aanbieden samen met 1 afhaalpunt niet toegestaan is volgens de wet.

Je mag een klant maar verplichten max. 50% van het bedrag vooruit te betalen. Dus er moet een betaaloptie zoals op rekening, acceptgiro, machtiging (waarbij pas afgeschreven word op moment na afleveren) of rembours bij.
Yep, het is ons bekend dat wettelijk gezien de klant niet verplicht mag worden meer dan 50% vooruit te betalen. Maar...... als de klant de checkout doet op webwinkelinderegio.nl, dan kan hij ook aangeven dat hij helemaal niets betaald en de producten gaat afhalen. Aangezien ons concept is gebouwd op "regionaal shoppen" kan de klant dus shoppen in een eigen regio (nu pas 2 of 3, straks hopelijk landelijke dekking) en zijn producten afhalen en pas dan betalen.

We hebben al veel gelezen op dit forum en zo ook de onderwerpen over betalingen (achteraf) en b.v. de definitie van een webwinkel. Wij zijn van mening dat onze naam en uitstraling van de website genoeg aangeeft aan de consument dat hij in een regio gaat shoppen en zo dus bekend kan zijn met de lokale winkeliers.

Of zal ik het andersom benoemen: Een winkelier die niet echt online durfde vanwege de hoge kosten enz enz... kan nu zijn producten op webwinkelinderegio.nl zetten en zo zijn assortiment aan zijn vaste klantenkring online laten zien. De klant kan alvorens hij naar de fysieke winkel gaat online bekijken wat hij daar wilt kopen.
Zouden wij geen betaalopties hebben en de klant dus niet online kunnen betalen, dan was ons systeem dus gewoon een etalage. Nu we voor die vaste klanten wel de mogelijk geven om bij zijn bekende winkelier alvast vooruit te betalen zijn we ineens een webwinkel.

Ach, we kunnen het op zoveel manieren uitleggen en er een draai aan geven. We kunnen hier nog uren over discussiëren, maar er is al genoeg over gezegd (denk ik) in dit forum en op het internet. En niet dat ik die discussie niet wil of kan aangaan, maar het is denk ik zinloos. Wet is wet......
Webwinkel in de regio. Regionaal aanbod, landelijk bereik.

Re: Gratis webwinkel (in de regio)

6
De wet is inderdaad wet. Dus jouw klanten, de "stenen" winkels worden nu actief op internet en dienen te voldoen aan de wet. Betalen in de winkel is dan niet voldoende als achteraf betaalmethode omdat de "stenen" winkel geen landelijke dekking heeft. Ik kan vanuit Breda ook gewoon bestellen op de site bij een winkel in Groningen?

Ik heb overigens nog nooit gelezen dat een bedrijf hier op is aangesproken of een boete heeft gekregen maar het moet toch even gezegd worden ;)

Verder is het een mooie website waar goed over nagedacht is. Wellicht valt het wat buiten de boot op een forum voor webwinkels maar ik heb geen statistieken van de bezoekers op dit forum dus wellicht lezen "stenen" winkels ook mee.

Re: Gratis webwinkel (in de regio)

7
frafra schreef:Verder is het een mooie website waar goed over nagedacht is. Wellicht valt het wat buiten de boot op een forum voor webwinkels maar ik heb geen statistieken van de bezoekers op dit forum dus wellicht lezen "stenen" winkels ook mee.
Dat is dus ook de enige reden waarom ik reageer. Het concept van webwinkelen in je regio, geloof ik wel in. Was dus al op zoek naar regionale spullen. Het assortiment moet daarin nog wat groeien zag ik, maar is misschien een kwestie van tijd!

Statistieken op het forum: momenteel 2500 bezoekers per dag, ongeveer 220K/250K pageviews per maand. Daar zullen vast wat winkeliers tussen zitten.
Nu op mijn weblogs:

Re: Gratis webwinkel (in de regio)

8
Dirkjan schreef:Het concept van webwinkelen in je regio, geloof ik wel in. Was dus al op zoek naar regionale spullen. Het assortiment moet daarin nog wat groeien zag ik, maar is misschien een kwestie van tijd!

Statistieken op het forum: momenteel 2500 bezoekers per dag, ongeveer 220K/250K pageviews per maand. Daar zullen vast wat winkeliers tussen zitten.
Yep, we denken hier ook dat het i.d.d. een kwestie van tijd is. Hebben we nu pas zo'n 30 winkels in het systeem, hopen we over enkele maanden toch zeker op zo'n 100 winkels te zitten en het aanbod flink gegroeid is!

Het moet leuk worden voor de consument om bij webwinkel in de regio te gaan shoppen.
Maar het moet zeker leuk zijn voor een winkelier om bij ons een gratis webwinkel te starten. Dat is het nu al hoor want het kost niets. Maar de moeite om artikelen in te brengen moet zich wel lonen natuurlijk. En het is natuurlijk ook zo dat de concurrent ook tussen jou producten staat, of moeten we dit omdraaien? Maar goed, het is een gratis webshop, dus kan men natuurlijk niet de eisen stellen die je zou kunnen met een eigen webshop. Wij blijven ons uiteraard inspannen om het systeem aan te passen en te verbeteren!
Webwinkel in de regio. Regionaal aanbod, landelijk bereik.

Re: Gratis webwinkel (in de regio)

9
Je moet ophouden met "gratis webwinkel".
Het is alleen gratis inschrijven maar wil je iets verkopen, en dat willen alle webwinkels, is het dus NIET gratis.
Dus men mag ook wel iets eisen aan kwaliteit!

Re: Gratis webwinkel (in de regio)

10
PaulG schreef:Je moet ophouden met "gratis webwinkel".
Het is alleen gratis inschrijven maar wil je iets verkopen, en dat willen alle webwinkels, is het dus NIET gratis.
Dus men mag ook wel iets eisen aan kwaliteit!
Biedmeer, mijnwebwinkel enz enz... om zo maar even wat aanbieders te noemen, bieden ook gratis webwinkels aan. Echter ben je dan wel vaak gebonden aan een limiet van aantal producten en functionaliteiten. Bij zulke gratis webwinkels kun je een koppeling met een betaalprovider nemen voor ideal afhandelingen. De kosten bij zo'n psp'er lopen uiteen van 43 cent tot zelfs 99 cent. Dan zitten wij met 89 cent nog onder de hoogste aanbieder (Mollie).

Met andere woorden: Onze webwinkel is gratis met alle functionaliteiten erin en geen limiet in aantal producten. De koppeling met betaalprovider kost geld, net zoals alle andere gratis webwinkels! Onze kosten van 89 cent zijn lager dan de hoogste aanbieder maar hoger dan gemiddeld, maar daar heeft de winkelier dan het voordeel van dat de consument uit meerdere winkels tegelijk zijn winkelmandje kan vullen en met een (1) afrekening kan betalen!

Kun je ons een webwinkel aanbieder wijzen die gratis webwinkels aanbied en een koppeling met ideal niets kost?
Webwinkel in de regio. Regionaal aanbod, landelijk bereik.

Re: Gratis webwinkel (in de regio)

11
webwinkelinderegio schreef:Kun je ons een webwinkel aanbieder wijzen die gratis webwinkels aanbied en een koppeling met ideal niets kost?
Je keert de argumentatie om: aangezien een iDEAL-transactie altijd geld kost, telt die volgens jou niet mee en is de rest dus gratis. Of zoiets kroms.

Wees dan liever open en eerlijk, want dan begrijpt én waardeert een collega-ondernemer het ook: wij verdienen aan de verdubbeling van het iDEAL-tarief dat we met een PSP zijn overeengekomen. Dáár zit onze marge en al het overige is echt gratis. Wedden dat dit op de lange termijn véél effectiever is?

Re: Gratis webwinkel (in de regio)

12
webwinkelinderegio schreef:
PaulG schreef:Je moet ophouden met "gratis webwinkel".
Het is alleen gratis inschrijven maar wil je iets verkopen, en dat willen alle webwinkels, is het dus NIET gratis.
Dus men mag ook wel iets eisen aan kwaliteit!
Biedmeer, mijnwebwinkel enz enz... om zo maar even wat aanbieders te noemen, bieden ook gratis webwinkels aan. Echter ben je dan wel vaak gebonden aan een limiet van aantal producten en functionaliteiten. Bij zulke gratis webwinkels kun je een koppeling met een betaalprovider nemen voor ideal afhandelingen. De kosten bij zo'n psp'er lopen uiteen van 43 cent tot zelfs 99 cent. Dan zitten wij met 89 cent nog onder de hoogste aanbieder (Mollie).

Met andere woorden: Onze webwinkel is gratis met alle functionaliteiten erin en geen limiet in aantal producten. De koppeling met betaalprovider kost geld, net zoals alle andere gratis webwinkels! Onze kosten van 89 cent zijn lager dan de hoogste aanbieder maar hoger dan gemiddeld, maar daar heeft de winkelier dan het voordeel van dat de consument uit meerdere winkels tegelijk zijn winkelmandje kan vullen en met een (1) afrekening kan betalen!

Kun je ons een webwinkel aanbieder wijzen die gratis webwinkels aanbied en een koppeling met ideal niets kost?
Kun je ook onderhandelen bij jullie over die prijs van iDeal? Bij Mollie krijg je na een mailtje sturen 59ct per transactie namelijk.
Met vriendelijke groet, Maurice
Fanatiek in Webwinkel software // Maar ook met een Airsoft winkel.

Re: Gratis webwinkel (in de regio)

13
Ward schreef:Wees dan liever open en eerlijk, want dan begrijpt én waardeert een collega-ondernemer het ook: wij verdienen aan de verdubbeling van het iDEAL-tarief dat we met een PSP zijn overeengekomen. Dáár zit onze marge en al het overige is echt gratis. Wedden dat dit op de lange termijn véél effectiever is?
Laten we het er dan maar op houden dat de webwinkel gratis is voorwat betreft functies en aantallen, en dat de iDeal betalingen geld kosten (net zoals bij andere providers). De verdeelsleutel hiervan gaat ons net te ver om dat hier te publiceren. En het is overigens niet zo dat de psp kosten zomaar verdubbeld zijn.
Maurice schreef:Kun je ook onderhandelen bij jullie over die prijs van iDeal? Bij Mollie krijg je na een mailtje sturen 59ct per transactie namelijk.
Dit is momenteel nog niet aan de orde, maar in overleg is het zeker mogelijk dat wanneer er veel verkopen zijn, de transactieprijs aangepast kan worden
Webwinkel in de regio. Regionaal aanbod, landelijk bereik.