Beginnende ondernemer

1
Beste leden van http://www.webwinkelforum.nl,

De kledingwinkel van mijn ouders heeft nog geen webwinkel en ik wil daar verandering in brengen. het magazijn is overvol met kleding en we moeten meer omzet maken om het vol te houden. Dus ik stelde voor om een webwinkel te beginnen, zowel voor de kleding die we normaal verkopen als voor alle kleding die in het magazijn ligt weg te rotten. Ik heb ondertussen al heel wat informatie verzameld, maar ik heb nog geen idee waar ik moet beginnen. Ik ben van plan om Magento te gaan gebruiken en een standaard template toe te passen. Maar hoe moet ik dan de hosting regelen? Moet dat met de webwinkel software verbonden worden of iets dergelijks?
Kortom, ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen en ik hoop of jullie mij 'een duwtje in de goede richting' kunnen geven.

Bij voorbaat bedankt,

Berry

Re: Beginnende ondernemer

2
Hi

Kijk eens op webwinkelsucces.nl dit helpt je zeker al een stukje opweg.
Zoals ik lees ben je een beginner en niet direct technische, magento is niet het makkelijkste systeem en je hebt er zeker enige kennis voor nodig, dus je doet er denk ik
Dan verstandig aan iemand in te huren om de webwinkel voor je te maken en op te zetten.
Vind het zelf een super systeem dus het is de investering zeker waard.

Gr

Re: Beginnende ondernemer

3
Je moet inderdaad een hosting pakket nemen, dit is over het algemeen niet duur. Bijv. Versio die rekent maar €0,50 per maand. Hierop kan je dan Magento installeren.

Je hebt ook hostingbedrijven die Magento voor je installeren, dan kom je wat prijziger uit maar aan je bericht te lezen is dit een betere optie voor je. Hiervoor kan je op 'Magento hosting' googlen en kijken wat je een beetje vind passen. Over het algemeen zal het niet meer dan €10/20 per maand kosten gok ik.

Ik vermoed dat je niet veel ervaring hebt met websites maken, zo'n kant en klaar Magento pakket zou dan prima passen. Mits je een beetje begrijpt hoe Magento werkt :).

---

Als aanvulling op het bericht hierboven, er zijn inderdaad makkelijke kant-en-klare pakketten beschikbaar om een webshop op te richten, dit zou ik ook meer aanraden voor iemand met beperkte webkennis.
Gx. Media

Re: Beginnende ondernemer

4
grr0x schreef:Je moet inderdaad een hosting pakket nemen, dit is over het algemeen niet duur. Bijv. Versio die rekent maar €0,50 per maand. Hierop kan je dan Magento installeren.
Mijn haren gaan altijd overeind staan als ik dit lees. Bezuinig alsjeblieft nooit op hosting. Ook in de hostingwereld geldt goedkoop is duurkoop. Magento is een van de zwaarste CMS systemen die er op dit moment zijn en die moet je zeker niet op een klein hostingpakketje van 50 cent per maand gooien. Naast het feit dat je samen met duizenden anderen op een servertje zit, is die verbinding supertraag. Mocht je ooit een keer meer data verbruiken dan je pakket, knallen de meeste budgethosters je gewoon offline.

Kijk voor een VPS, die heb je tegenwoordig al voor 5 euro per maand. Hierin heb je zelf alles in de hand en ben je niet afhankelijk van de hoster(tot een bepaalde hoogte dan).

Maurice van het forum kan je alles vertellen over hosting. :D
Actief in webshopontwikkeling
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Beginnende ondernemer

5
Jordi schreef:Mijn haren gaan altijd overeind staan als ik dit lees. Bezuinig alsjeblieft nooit op hosting.
Ik ben het met je eens (zeker in geval met Magento), maar je kan altijd goedkoop beginnen en later upgraden naar iets snellers/beters. Vooral met kleinere sites kan dit echt geen kwaad in het begin.
SEO specialist bij Webvalue.

Re: Beginnende ondernemer

6
Bedankt voor jullie reacties, ik ben nu een stuk wijzer geworden.
Maar ik ga het nu toch proberen met Seoshop of Biedmeer. Dat lijkt mij namelijk handiger.
Verder wil ik dan alles laten versturen door Sendcloud. En dan kan ik hopelijk producten verkopen via het internet. Als jullie nog tips hebben dan hoor ik die graag :) .

Groetjes Berry

Re: Beginnende ondernemer

7
Berry96 schreef:Bedankt voor jullie reacties, ik ben nu een stuk wijzer geworden.
Maar ik ga het nu toch proberen met Seoshop of Biedmeer. Dat lijkt mij namelijk handiger.
Verder wil ik dan alles laten versturen door Sendcloud. En dan kan ik hopelijk producten verkopen via het internet. Als jullie nog tips hebben dan hoor ik die graag :) .

Groetjes Berry
Ik gebruik zelf sinds een aantal maanden Biedmeer en voor mij werkt het goed. Makkelijk in gebruik en ook geschreven handleidingen en video's per onderdeel. Aangezien ik zelf ook niet technisch ben is dit voor mij veel handiger dan met Magento te werken.

Als je besluit om Biedmeer te gaan gebruiken heb ik wel een tip voor je waarmee je de inschrijfkosten van €34,95 kan besparen.

Wanneer je je eerst aanmeld voor een gratis webshop. Dan krijg je binnen 7 of 10 was het volgens mij een e-mail met een kortingscode voor de inschrijfkosten.

Veel succes met je webshop

Re: Beginnende ondernemer

9
Maar ik zie wel dat bij biedmeer je snel op 25 euro maandelijkse kosten zit als je meer dan 50 produkten wilt weergeven in de webwinkel. Ik neem aan dat dat jouw geval is .. ?
PeccatiDiGola.nl de Lekkerste Italiaanse Produkten van de Beste Merken. Rechtstreekse import uit Italië = Garandeert Laagste Prijzen in Nederland.