Wederverkoper zoeken of zelf doen

1
Hallo,

Wij willen dit jaar actiever worden in België. Eerste instantie voor de Vlaamse markt, maar ook Wallonië willen we kunnen bedienen.

We staan nu voor een keuze om een partner te zoeken, wederverkopers of geheel zelf de markt te gaan ontdekken.
Heeft iemand ervaring met dit vraagstuk? Misschien zelf voor deze keuze gestaan?

Ik kijk uit naar de reacties.
FotoCube | Specialist in productfotografie

Voor alles op het gebied van online productpresentatie.

http://www.fotocube.nl en

Re: Wederverkoper zoeken of zelf doen

3
Je moet doen waar je goed in bent en wat je minder goed doet, moet je zoveel mogelijk uitbesteden. Als je denkt dat je het makkelijk zelf kan, moet je dat vooral doen en anders overlaten aan een partij die er goed in is.

Re: Wederverkoper zoeken of zelf doen

4
Ik ben ervan overtuigd, als Belg en Vlaming zijnde, dat als je écht wil scoren in België als Nederlandse firma dat je dit best doet via een Belgische reseller.
De manier van verkopen in België is helemaal anders (zeker online!).
De tweetaligheid is dan eigenlijk in eerste instantie nog van minder belang. E-commerce in België spitst zich op dit moment toch vooral toe in Vlaamse gedeelte.
Er bestaan wel wat e-fulfilment bedrijven in België die dit doen voor andere partijen. (bijv. http://www.upsell.be)
Denk maar bijv. aan het succes van Coolblue in België. (zij hebben dit succes in België vooral te danken aan het feit dat er gewerkt wordt met Belgische mensen op de Belgische markt).
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.