Re: Herenkleding webshop StyleConnect.nl, feedback is welkom

2
Heb niet zoveel tijd om indepth te gaan, om het maar even bij Engelse termen te houden :p. Maar eerste indruk is even van 'huh ben ik op tumblr ofzo beland'. Maar na wat om gespeeld te hebben vind ik het erg leuk allemaal.

Even op zoek naar de overige informatie zoals retourneren, verzenden etc. Maar dat werkt niet, als ik op een linkje druk, krijg ik helemaal geen informatie te zien. Onder Retouren & Ruilen en
Verzenden staat helemaal niks. Handig om dat even in te vullen ;). En als ik op de link maattabel klik, is het hele rechter menutje weg.

Verder... 4 dagen en nog geen bestellingen? Tsjah je bent net begonnen!
Looks Like Vintage, webwinkel in 40s, 50s en 60s kleding!...::...Looks Like Vintage op Facebook

Re: Herenkleding webshop StyleConnect.nl, feedback is welkom

3
Vanaf de telefoon is de website onduidelijk. Weet niet of dat op de tablet ook zo is?
Veel bezoekers zullen niet alleen de computer gebruiken om je website te bekijken.

De fotografie e.d. Ziet er netjes en goed uit!
Al aangemeld bij Google analytics? Kijk hierin eens naar de resultaten.

Succes!

Re: Herenkleding webshop StyleConnect.nl, feedback is welkom

4
Na 4 dagen kan er ook nog geen hoge verwachting zijn lijkt me, helemaal in de kledingbranche. Er zijn veel concurrenten.
Zorg dat je gevonden gaat worden, dus een goed marketingplan is aan te raden.

Mijn eerste indruk is "Waar ben ik beland?!" Webshop of blogsite. Mogelijk is het een combi?
De webshop wijkt af van de overige shops, het is vernieuwend en erg dynamisch. Of dit commercieel handig is betwijfel ik eerlijk gezegd.
"Men" is toch gewend aan een min of meer vaste indeling/ navigatie. De gebruiksvriendelijkheid en het navigeren zou ik dus goed in de gaten gaan houden.
Een mooi voorbeeld vind ik 123Inkt.nl, al jaren verkozen tot beste webshop. Voor een overgroot deel door het grote klantenbestand, dat besef ik wel. Maar ondanks dat wordt de webshop wel als prettig ervaren.
Een ander voorbeeld is Marktplaats.nl, na de wijzigingen van het laatste jaar heb ik erg veel mensen horen klagen dat het minder gebruiksvriendelijk is.

Belangrijk is gewoon dat de bezoeker eenvoudig en snel de producten kan vinden waar men naar op zoek is.

Productfotografie,
De draden met klemmen vind ik erg leuk gevonden, maar persoonlijk niet geschikt voor webshop. Je wilt je product presenteren en de aandacht niet laten afleiden naar iets anders.

Je hebt gekozen voor platte kledingfotografie, persoonlijk vind ik dit een gemiste kans. Een productfoto waarbij de kleding gevuld is (torso, paspop, model) spreekt veel meer dan plat op een tafel.
Hier wordt nog erg veel voor gekozen hoor, maar persoonlijk vind ik dit geen mooie presentatie.

Zorg voor uniformiteit, kleding altijd op dezelfde manier neergelegd, afstand tot het kledingstuk, belichting dient goed te zijn, de kleuren moeten correct worden gefotografeerd etc etc.

Fotografie is een zeer tijdrovende bezigheid, maar het enige presentatiemiddel voor de verkoop van je producten. Reserveer hier dus tijd voor.

Succes!
FotoCube | Specialist in productfotografie

Voor alles op het gebied van online productpresentatie.

http://www.fotocube.nl en
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Herenkleding webshop StyleConnect.nl, feedback is welkom

5
Bedankt allemaal, voor de feedback! Vernieuwend en dynamisch was ook de insteek, dus goed om te horen dat andere dat ook zo ervaren. Ik denk zelf dat het commercieel wel van toegevoegde waarde kan zijn, mits goed uitgevoerd. Intuïtieve navigatie is erg belangrijk voor ons. We hebben een volledig custom build webshop dus we wachten nu echt op gegevens van order processen (In Google Analytics) om onze navigatie stapje voor stapje te analyseren en te optimaliseren.

Product foto's wordt aan gewerkt! We gaan waarschijnlijk toch met modellen werken! Wat ons betreft doen de huidige foto's geen eer aan aan de kwaliteit van de kleding.

Het is inderdaad een combinatie van blog en webshop (met de nadruk op webshop). Een gewaagde combinatie denk ik, maar bied erg veel mogelijkheden. Daarnaast kan ik iedere webshop houder het toevoegen van een blog aanraden! Veel werk, maar erg goed voor je vindbaarheid op Google.

@Bekertje,

Op welk apparaat en welke browser als ik vragen mag? We gebruiken nieuwe zogenaamde 'Responsive Design' technieken dus kan zijn dat het (ondanks vele testen) nog niet overal goed op werkt. Over het algemeen werkt hij goed op Android tablets en iPads.

Re: Herenkleding webshop StyleConnect.nl, feedback is welkom

6
Ik moet er erg aan wennen. Bij binnenkomst op de homepage heb ik echt even tijd nodig om te begrijpen wat hier nu aan de hand is :)

Ok, ik heb nu begrepen dat het een kledingwinkel is en ik heb de sectie jeans gevonden.
Nu zie ik echter een plaatje van koffie en klik daar op. Ow een verhaal over koffie. Humm, ik was vergeten de koffie aan te vullen op kantoor, klik weg en ik ben nu koffie aan het uitzoeken op een andere shop.

Vind de shop erg apart en dat kan positief uitpakken maar ook erg negatief.
De tijd zal het zeggen. Vind hem overigens wel mooi zodra je eenmaal in de gaten hebt waar je bent... :)

Re: Herenkleding webshop StyleConnect.nl, feedback is welkom

7
Zeker weer eens wat anders en dat is altijd leuk om te zien. Wel vind ik dat de 'duurste' ruimte van je website verloren gaat aan respectievelijk een grote sorteer tabel, een blokje met een tip, in mijn geval, bezoek onze site regelmatig? en een nog groter blok met 'Welkom op onze site' dat is 50% van de ruimte op mijn laptop scherm kwijt aan niets. Ook de blokjes aan de zijkant bij de artikelen, vind ik leuk bedoeld, maar een beetje mag ik dat zeggen, kinderachtig, een T-shirt wordt vaak casual gedragen?, truien zijn verkrijgbaar in vele kleuren? Zet er dan neer hoe ik ze moet wassen of wie het design heeft gedaan. Heb geduld, als jee winkel op een industrieterrein in Drachten opent, staat hij ook niet binnen een week vol, zo vergelijk ik het altijd maar.

Re: Herenkleding webshop StyleConnect.nl, feedback is welkom

9
technisch is je site NIET helemaal ok
in explorer 8 (toch nog een paar miljoen gebruikers) staat alles onder elkaar
best mogelijk dat het dan met andere browsers / platforms ook niet goed gaat

en tja, ook op afgeprijsde artikelen is de wet "kopen op afstand" van toepassing
buiten dat: wat moet je klant met een afgeprijsd artikel wat niet past en het niet kan / mag ruilen ?
daar maak je geen vrienden mee !

Re: Herenkleding webshop StyleConnect.nl, feedback is welkom

10
Klopt. HTML5 wordt niet goed ondersteund in Explorer 8. We waren ons hier bewust van en hebben bewust gekozen om in te zetten op de toekomst. Dat er dan een aantal browsers buiten de boot vallen is spijtig. Het retour gedeelte is nog een foutje in de tekst! Bedankt! We waren dit ten tijden van schrijven van plan maar zijn er later op terug gekomen.